Par programmu

Programmas sākumā Jums tiek piedāvātas divas izvēlnes.

Saturs – aktivizējot šo izvēlni vienmēr, nonāksiet programmas sākuma stāvoklī. Uz ekrāna būs redzams tematiskais satura rādītājs. Izvēloties kādu no nodaļām atvērsies temata apakšnodaļu rādītājs. Savukārt, izvēloties kādu no temata apakšnodaļām, kļūst pieejamas jaunas izvēlnes, kuru saturs ir saistīts ar izvēlēto tematu.

Uzziņas. Šajā izvēlnē Jūs pašlaik atrodaties. Izvēlne satur trīs informatīvas apakšnodaļas. Vārdnīca– skaidrojošā vārdnīca, kurā apkopoti mācību materiālā izmantotie termini. Par disku– informācija par programmu instalēšanu, datoram izvirzītajām tehniskajām prasībām un īss programmas darbības apraksts.  

Izvēlnes, kuras saistītas ar temata apakšnodaļām.

Risinām kopā – izvēlne satur vienu vai vairākus uzdevumus, kuru risinājums tiek skaidrots pa posmiem jeb soļiem. Uz ekrāna redzams skaitliskais risinājums ar komentāru. Lai risinājumu turpinātu līdz atbildei, jāizvēlas uz ekrāna redzamā   komanda Tālāk. Lai izvēlētos citu uzdevumu jāatgriežas uz izvēlni Risinām kopā.

Risini pats – izvēlne satur vienu vai vairākus uzdevumus, kuri jāatrisina patstāvīgi. Uzdevumiem dots pareizais skaitliskais rezultāts, kuru var apskatīt aktivizējot komandu „Atrisinājums”. Lai izvēlētos citu pārbaudes uzdevumumu, jāatgriežas izvēlnē Risini pats.

Pārbaudi sevi – izvēlne satur vienu, vai vairākus testus, kuros jāizvēlas pareizais atbildes variants. Testa beigās redzami to jautājumu kārtas numuri, uz kuriem atbildēts nepareizi. Izvēloties no saraksta nepareizi atbildētā jautājuma numuru, iespējams uzzināt pareizo atbildi un īsu paskaidrojumu. Testa laikā aktivizējot saiti „ atgriezties pie pirmā jautājuma ”, nonāk testa sākumā, saglabājot ievadītās atbildes. Tādējādi tiek dota iespēja vēlreiz pārskatīt ievadītās atbildes un mainīt izvēli. Lai pildītu testu atkārtoti, vēlreiz izvēlas Pārbaudi sevi

Tehniskās prasības datoram.

Operētājsistēma Windows 98SE vai jaunāka, interneta pārlūkprogramma  Internet Explorer 6.0, operētājsistēmai atbilstošs atmiņas apjoms, CD lasīšanas iekārta, monitors ar izšķirtspēju SVGA 1024×768 vai labāku. Lietiejot monitoru ar mazāku punktu skaitu var izraisīt attēla kvalitātes zudumu un programmas lietošanas neērtības.

Programmu instalēšana.

Animāciju darbībai ir nepieciešams Adobe Flasch Player spraudnis. Lai instalētu spraudni no diska spiediet šeit. Ja vēlaties izmantot interneta resursu spiediet šeit.