Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Notikumu arhivs

2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021


Mar | Apr | Jul | Dec


VA Atvērto durvju diena

Sestdienas dienā ieinteresēto RVVĢ vidusskolēnu grupa 2018.gada 24.martā apmeklēja VENTSPILS AUGSTSKOLAS Atvērto durvju dienu. Augstskola prezentēja sevi ar tehnoloģiju blogera Kristapa Skuteļa lekciju, kas mēģināja aizraut topošos studentus ar nākotnes tehnoloģiju iespējām. Arī rektors savā runā uzsvēra – nākotnē tehnoloģijas darīs aizvien vairāk cilvēku darbu, tāpēc braukt uz Lielbritāniju lasīt zemenes vairs nav jēgas, to drīz darīs roboti. Labākais risinājums - pašiem mācīties programmēt un apkalpot robotus.

Studentu sagatavotajos informatīvajos stendos bija iespēja arī dažus no šiem robotiem novērtēt darbībā – gan tādus, kas veic gluži mehāniskus darbus un ir atrodami jebkurā modernā mūsdienu rūpnīcā, gan arī tādus, kas izmanto mākslīgā intelekta programmas, reālajā vidē atpazīst un mācās risināt nepieciešamās situācijas. Augstskola aktīvi sadarbojas ar uzņēmumiem un iesaista studentus reālos projektos, kas palīdz sagatavoties darba tirgum un mācību procesā pat iegūt uzņēmumiem aktuālas specializācijas.

RVVĢ skolēnus visvairāk aizrāva stendos piedāvātās praktiskās iespējas – izmēģināt lodēšanu un pašiem pagatavot mazu elektronisku ierīci. Jo īpaši svarīgi viņiem likās, ka šāda veida specialitātes var apgūt arī bez kādām būtiskām priekšzināšanām. Daļa no skolēniem apmeklēja arī Tulkošanas studiju fakultātes prezentāciju, lai apsvērtu iespējas nākotnē apgūt tulka profesiju.

Pasākums notika ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, realizējot karjeras atbalsta pasākumu “Atvērto durvju jeb informatīvās dienas reģionālajās augstskolās” .

LLU Atvērto durvju diena

Latvijas Lauksaimniecības Universitāte Jelgavā 2018. gada 23. martā aicināja uz augstskolas Atvērto durvju dienu, ko apmeklēja arī vidusskolnieces no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas. Jauniešu interese un izvēle notika par labu Veterinārmedicīnas fakultātes izpētei, piesakoties ekskursijai, kas ļāva detalizēti iepazīties ar mācību vidi, studentiem un dažiem pasniedzējiem, uzzināt neparasto zooloģijas eksponātu iegūšanas stāstus, aplūkot mikroskopā nervu šūnas vai jūrascūciņas aci, kā arī pamēģināt – cik viegli ir uzlikt šuvi uz ādas mācību operācijas zālē. Ekskursijas noslēgumā varēja apmeklēt arī veterināro klīniku, kur notiek studentu prakse mācībspēku vadībā, aprunāties ar veterinārārstiem, aplūkot īstu operācijas zāli, diagnostikas iekārtas un laboratorijas, ieraudzīt mazo pacientu veseļošanās apstākļus.

Pasākums notika ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, realizējot karjeras atbalsta pasākumu “Atvērto durvju jeb informatīvās dienas reģionālajās augstskolās” .