Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Vācu valodas nedēļa

No 1.-5.10.2018. skolā norisinājās vācu valodas nedēļa, kurā stundas bija veltītas Latvijas simtgadei.

10.-12. klašu skolēni piedalījās vācu valodas olimpiādē. 12 audzēkņi, kuriem ir labākie rezultāti, 15. novembrī savas zināšanas rādīs Rīgas pilsētas vācu valodas olimpiādē.

7.a un 8. a klases audzēkņi viktorīnā par Latviju veica ļoti dažādus uzdevumus- bija jāzin, ar kurām valstīm Latvija robežojas, kādi prezidenti un kurā laikā bijuši Latvijā, jāprot atbildēt uz dažādiem jautājumiem par Latvijas ģeogrāfiju un XXVI Vispārējiem Latviešu dziesmu un XVI deju svētkiem, jāspēj uzrakstīt pilsētas ar alfabēta sākumburtiem, jāsaliek Latvijas karte no puzzles gabaliņiem. Un tas viss- vācu valodā!!!

9. a klases audzēkņi veidoja prezentācijas par ievērojamām vietām Rīgā .

11. a klase sagatavoja tekstus un devās ekskursijā pa Vecrīgu, kur audzēkņi paši stāstīja vācu valodā par dažādiem pilsētas objektiem. 10.a klase šādā ekskursijā vēl dosies 17. oktobrī.

7.b, 8. b un 12 d,e vācu valodas grupās , kur vācu valodu apgūst kā pirmo svešvalodu, tika atrasta informācija par 10 TOP ievērojamākajām vietām Rīgā.

Savukārt 7.b, 8.b, 9.c un 12 d,e klašu audzēkņiem, kuri vācu valodu apgūst kā otro vai trešo svešvalodu, bija iespēja noskatīties NDR studijas dokumentālās filmas fragmentus par Dziesmu un deju svētkiem vācu valodā.

11.d klasē audzēkņi runāja par Latviju vēlēšanu priekšvakarā.

12.a klase noskatījās filmu " Willkommen bei den Hartmanns", kuras tēma ir „Migrācija“.

Paldies vācu valodas skolotājiem par ieguldīto darbu dažādo stundu sagatavošanā!