Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Vēstures un sociālo zinību MK

Kā zināms, pašā gada sākumā, 11.janvārī norisinājās 25.vēstures olimpiādes Rīgas posms. Tas tiešām bija vēsturisks notikums, jo pirmo reizi arī vēstures olimpiāde notika tiešsaistes režīmā un tajā varēja piedalīties ne tikai 9. un 12.klašu, bet arī 10.klašu un 11.klašu audzēkņi.   Mūsu ģimnāziju olimpiādē  pārstāvēja, liekas, vislielākais skaits – 15. Liels paldies visiem!

Ar Rīgas izglītības un informācijas metodiskā centra 31.janvāra rīkojumu apstiprināts Rīgas posma rīcības komisijas lēmums par godalgoto vietu un atzinību piešķiršanu astoņiem Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas audzēkņiem:

II vieta, diploms un pildspalva

Evelīna Liepiņa – 10.e klase

Niklāvs Skuja – 12.c klase

Ūma Beate Alekse – 12.d klase

III vieta, diploms un pildspalva

Kārlis Romanovs – 9.a klase

Daniela Gaigule-Kadiķe – 12.c klase

Rihards Hohbergs – 12.e klase

Atzinība par veiksmīgu piedalīšanos:

Henrijs Nikolajs Preimanis – 9.d klase

Elīna Zvaigzne – 12.a klase

Pateicību par ieguldīto darbu audzēkņu sagatavošanā saņēma visi trīs ģimnāzijas vēstures skolotāji - Aija Gudzuka, Vita Upmale, Māris Zvaigzne.

Neskatoties uz to, ka uz valsts posmu neviens no mūsējiem netika izvirzīti, kopumā varam būt gandarīti par uzrādīto rezultātu. Pirmā šo rezultātu analīze rāda, ka pietrūka veiksmes un pārliecības par savām zināšanām. Ir sajūta, ka šī būs bijusi laba pieredze un mācība, kas tiks ņemta vērā 26.vēstures olimpiādē nākošgad.

Māris Zvaigzne

Vēstures un sociālo zinību metodiskās komisijas vadītājs