Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Literārās jaunrades konkurss

Ar klašu labāko darbu lasījumiem skolotāju izpildījumā 17.novembrī Tēvzemes nedēļas izskaņas koncertos noslēdzās Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas ikgadējais literārās jaunrades konkurss vidusskolēniem, ko sadarbībā ar skolas absolventiem un Atbalsta fondu rīko Latviešu valodas un literatūras metodiskā apakšjoma.

No 1.-11.11. visu vidusskolas klašu audzēkņi latviešu valodas vai literatūras stundu laikā izmēģināja savas spējas radoši sacerēt literāru tekstu, kam šogad bija moto no skolas 2010.gada absolventa, dzejnieka,publicista un literatūrzinātnieka Ivara Šteinberga rakstītā – Es nevaru nerunāt.

29 labākos darbus elektroniski vērtēja žūrija: 1972.g.absolvente, ĀF 1.priekšsēdētāja Dace Kovisāre, 1988.g.absolvents, rakstnieks un publicists Otto Ozols, 1990.g.absolvente, filoloģijas zinātņu doktore Līga Ulberte, 1997.g.absolvente, ģimnāzijas direktore Gundega Muceniece, dzejnieks Ivars Šteinbergs un 2021.g. absolvente, E.Līva literārā konkursa uzvarētāja Ieva Kanepone. Lūk, citāts no I.Šteinberga komentāra: “Iesūtītie darbi pauž skaidru vērtību sistēmu, kur svarīga ir valoda, ģimene, valsts (un par to liels prieks!); lielākoties drosmīgi skatās sāpīgai realitātei acīs un vietām demonstrē nepārprotami dzejisku pasaules redzējumu. “

            Par konkursa laureātiem kļuva un Atbalsta fonda balvas (grāmatnīcas dāvanu kartes) saņēma:

1.vieta –  Dārta Justīne Kolāte    12.VI

2.vieta –  Maija Seratinska          10.EI

 3.vieta –  Līna Agare                   12.SA

Apsveicam laureātus un pateicamies visiem dalībniekiem par radošo uzdrīkstēšanos, bet skolotājiem - par emocionālajiem darbu lasījumiem!

Laureātu darbus varat izlasīt šeit: Kolāte, Seratinska, Agare.

Konkursa koordinatore Baiba Siliniece