Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ Berlīne

Projekta "Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts skolēniem un personālam" ietvaros 40 skolēni no 16. - 21. aprīlim pilnveidoja savas svešvalodu prasmes partnerskolā Vācijā (Lessing-Gymnasium Berlin). Projekta mērķis bija veidot skolēnu izpratni par Vācijas kultūru, iepazīt Berlīnes apskates objektus, papildināt un ikdienā lietot vācu valodas zināšanas, iepazīt Lesinga ģimnāziju un vācu skolēnu ikdienu, piedalīties meistarklasēs kopā ar vācu jauniešiem un izstrādāt projektu par apskates objektiem Berlīnes apkārtnē.

Lesinga ģimnāzijā skolēni kopā ar vācu audzēkņiem nelielās grupās izstrādāja projektu par kādu konkrētu apskates objektu: meklēja, analizēja un apkopoja informāciju, kopā devās apskatīt šo vietu un pēc tam veidoja plakātu. Kopīgā projekta noslēguma vakarā tika prezentēti izstrādātie projekti par Berlīnes apskates objektiem, kā arī pirmizrādi piedzīvoja Latvijā skolēnu veidotā filma par apskates objektiem Rīgā. Vakara noslēgumā gan latviešu, gan vācu jaunieši vienojās kopīgās aktivitātēs un baudīja vācu jauniešu vecāku sarūpēto mielastu.

Projekta laikā skolēni devās pastaigā pa slaveno ielu Unter den Linden no Brandenburgas vārtiem līdz pat Aleksandra laukumam, apmeklēja gan zooloģisko dārzu un Pasaules dārzus, gan baudīja Berlīnes panorāmu no televīzijas torņa, iepazina Berlīnes viduslaiku vēsturi Dungeon Berlin, iepazina filmu veidošanas aizkulises filmu parkā Babelsberg.

Skolēni apliecina, ka projekta laikā viennozīmīgi ir iegūta vērtīga pieredze, jauni draugi un ir iepazīta cita kultūra: “Piesakoties šim projektam, es negaidīju, ka atbraucot atpakaļ, es būšu ieguvusi tik daudz jaunas pieredzes, redzējusi un apskatījusi tik daudz jaunu vietu, satikusi tik daudz jauku cilvēku. Ja būtu iespējams, es noteikti vēlreiz dotos šādā braucienā, jo tā bija patiešām unikāla pieredze.”