Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus plus KK21

No 28.09.- 5.10. RVVĢ notika Erasmus+ projekta "Radošums un digitālas kompetences - priekšnoteikumi 4.0. profesionālajā pasaulē" Latvijas posms, kas  tika svinīgi atklāts 30.septembra rītā skolas aktu zālē ar uzrunām un oficiālu savstarpēju sveikšanu. Mūsu skolā viesojās projekta dalībnieki no Ungārijas (Patrona Hungariae Gimnázium), Vācijas (Johanna-Decker-Gymnasium Amberg), Portugāles (Colegio Paolo VI Gondomar) un Lielbritānijas (Northampton High School).

Projekta aktivitātes skolēniem vadīja Kristiāns Vīgants un Andrejs Suhodoļskis no uzņēmuma SEHNER international SIA. Skolēni apguva veiksmīgas motivācijas vēstules un darba intervijas pamatus, pēc tam paši gatavojās darba intervijām ar firmas Sehner darbiniekiem un iejutās firmas vadītāju lomā, kā arī analizēja to norisi.

Tika apmeklēta Eiropas māja un iegūta informācija par tulka darbu un citām darba iespējām ES institūcijās, kā arī par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Savukārt uzņēmumā " Madara Cosmetics" skolēni iepazina radošo pieeju dabiskās kosmētikas ražošanā.

Projekta dalībniekiem bija iespēja uzzināt, kā RVVĢ notiek valodas un satura integrēta apmācība (CLIL). Skolēni piedalījās angļu valodas stundās pie skolotājiem Uģa Urtāna un Alekseja Taubes un spāņu valodas stundā pie skolotāja Francisco Nunez Romero Olmo, bet skolotāji vēroja, kā stundu par tēmu "Leņķu veidi" vada matemātikas skolotājas Gunita Reinvalde un Inga Riekstiņa, izmantojot spēļu elementus.

Projekta dalībnieki iepazina arī Latvijas vēsturi, kultūru, valodu un garšu, piedaloties dažādās aktivitātēs, ko bija sagatavojusi angļu valodas skolotāja Agnese Kļaviņa, un pēc tam parādot pārējiem, ko ir uzzinājuši, izgaršojuši un iemācījušies, kā arī apmeklējot Gaismas pili - vienu no nozīmīgākajām kultūras būvēm 21.gadsimtā Latvijā. Savukārt mūsu skolas skolotājas Ida Meženiece un Jolanta Voina bija sagatavojušas interesantu ekskursijas maršrutu pa Vecrīgu.

Projekta dalībnieki devās ekskursijā uz Siguldu: apmeklēja Turaidas muzejrezervātu, uzzināja leģendu par Turaidas Rozi, apskatīja Siguldas vēsturisko centru un bobsleja trasi, kā arī baudīja gleznainos skatus un rudens krāsu daudzveidību.

Kopā pavadīta brīnišķīga projekta nedēļa, un projekta dalībnieki atgriezušies mājās ar gandarījuma sajūtu, arī projekta koordinatore Ina Baumane un projekta pedagogi Inita Kalteniece, Agnese Kļaviņa, Gunita Reinvalde, Inga Riekstiņa un Māris Zvaigzne ir gandarīti par veiksmīgu projekta programmas īstenošanu.

Paldies uzņemošajām ğimenēm par atbalstu!

Projekta noslēguma tikšanās notiks 2020.gada 19.- 26.04. Northampton, Lielbritānijā.