Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Novembris mūsu valsts vēsturē un ģimnāzijas ikdienas darbā

Parasti novembris Vēstures un sociālo zinību metodiskās komisijas (Sociālā un pilsoniskā joma) darbā ir viens no ražīgākajiem. Šogad pirms un arī pēc tradicionālajiem pasākumiem Tēvzemes nedēļas ietvaros notika vēl vairāki zīmīgi pasākumi.

4.novembrī ar ģimnāzijas 11.a un 11.b klasi tikās apgāda „Jumava” vadītājs  Juris Visockis (mūsu skolas absolvents) un rakstnieks Pāvils Raudonis, kuri pastāstīja par apgāda ieguldījumu Latvijas vēstures skaidrošanā grāmatu sērijā „Latvijas leģendas”.

5.novembrī  Rīgas skolu muzejā tika atklāta iztāde „Rīgas skolēni Latvijas Neatkarības karā (1918 – 1920)”, kurā ir apskatāmas fotogrāfijas arī no Rīgas skolu muzejiem. No mūsu ģimnāzijas muzeja Rīgas skolu muzeja rīcībā tika nodota mūsu skolas 1941.gada absolventa Jāņa Vasarieša tēva Fridriha Zommera atmiņas par notikumiem valsts dibināšanas apstākļiem un Latvijas armijas kaujām ar P.Bermonta – Avalova karaspēku Pārdaugavā.    

6.novembris. Sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu mūsu ģimnāzijas aktu zālē notika diskusija „30 gadi pēc Berlīnes mūra krišanas”, kuru vadījā fonda pārstāve Baltijas valstīs Elizabete Bauere un ar savām atmiņām dalījās 1989.gada novembra notikumu aculiecinieki. Piemēram, attēlā redzams žurnālista Daiņa Mjartāna un viņa draugu apzīmētā siena no Rietumberlīnes puses.  Ar sava projekta prezentāciju „Berlīnes simboli 21.gadsimta jaunieša acīm: stāsts par mūri un lāci” vācu valodā veiksmīgi uzstājās 11.a klases audzēknes Patrīcija Paula Gaujere un Loreta Klibiķe.

8.novembrī notika valsts 26.vēstures olimpiādes 1.posms. Paldies visiem par piedalīšanos, pedagogiem par atbalstu un novēlēsim veiksmi tiem, kuri izvirzīti uz olipmiādes 2.posmu:

I vieta
Laura Kanepone, 11.b
Ieva Kanepone, 11.b

II vieta
Daniels Rojs Dambītis, 10.b
Kristaps Gržibovskis, 11.a
Mikus Bernots, 11.d
Kārlis Jons Golubovs, 11.d
Evelīna Liepiņa, 11.e

III vieta
Deina Žmuidene, 10.b
Teodors Krūskops, 11.a
Rūdolfs Tērauds, 12.b

Vija Bruzgule, 11.e
Katrīna Anna Graudiņa, 11.e Anna
Viktorija Žeimunde, 12.d

Atzinība
Estere Linda Lagzdiņa, 10.b
Ralfs Gabrāns, 10.c 
Mārtiņš Nikiforovs, 10.c
Reina Rituma, 11.a 
Niklāvs Daugavvanags, 11.b
Valters Dāvis Ostrovskis, 11.b
Rodrigo Struka, 11.e 
Ralfs Mārcis Ābols, 12.d
Elza Elizabete Leice, 12.b
Katrīna Elza Viškere, 12.e

 Vairāk »