Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Juvenes Translatores

2021. gada 25. novembrī notika ikgadējais EK iniciētais tulkošanas konkurss  “Juvenes Translatores”. Tajā piedalījās Eiropas Savienības valstu skolas, kuras saņēma EK tulkošanas direktorāta ielūgumu. No Latvijas tika uzaicinātas 8 skolas, to skaitā - RVVĢNo katras skolas drīkstēja piedalīties 5 skolēni, tāpēc novembra sākumā skolā notika atlases kārta, lai izvirzītu labākos tulkotājus konkursam. 

Saņēmām vēstuli no konkursa koordinatores Žydrės Bakutytės. Viņa raksta: "Lai gan katrā valstī varēja būt tikai viens uzvarētājs, arī citi konkursa dalībnieki parādīja izcilu sniegumu, tāpēc konkursa organizētāji vēlas izteikt gandarījumu par viņu darbu. Konkursa darbu labotāji vēlas uzslavēt atsevišķus skolēnus par viņu kvalitatīvajiem tulkojumiem. Jūsu skolā īpašo atzinību saņem Samuels Ozoliņš. Apsveicam!

Viens no mūsu tulkotājiem, kurš laboja konkursa darbus, bija patīkami pārsteigts un pauda pozitīvu vērtējumu par šo labo un raiti lasāmo tulkojumu: “Liela uzslava par ļoti labu tulkojumu – gan stilistiski, gan gramatiski!”

Īpašās atzinības saņēmējam pavasarī uz Jūsu skolu nosūtīsim nelielu balvu."

Lepojamies ar Samuela panākumiem un vēlam veiksmi starptautiskos konkursos arī turpmāk!