Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jauniešu mediju nometne Vācijā

Šajā vasarā no 12. līdz 22. augustam Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēni - Kristers Āboltiņš (12.CV), Beāte Šterna (11.EU), Jana Sedoliņa (11.EU), Madara Māra Mezīte (12.VI), Kārlis Auziņš (12.VI) devās uz Vāciju, lai piedalītos ERASMUS+ projektā Ostsee-Jugendmediencamp. Nometne notika jauniešu viesu namā “Rothfos”, Mözen, kas atrodas Vācijas ziemeļos Šlesvigas-Holšteinas federālajā zemē. Projektā piedalījās jaunieši no Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas un Vācijas.

Jauniešiem bija iespēja veidot pašiem savu radio un televīzijas šovu. Televīzijas šova ietvaros tika prezentēti visi nometnes laikā veidotie projekti kā intervijas, dažādu veidu video par nometnē paveiktajiem uzdevumiem un mūzikas grupas veidotais mūzikas video. Radio šova ietvaros tika prezentētas audio intervijas, atskaņotas jauniešu izvēlētās dziesmas, kā arī veidota parodija dziesmai, kura tika ierakstīta dažādās valodās. Katram dalībniekam bija iespēja arī dalīties ar iespaidiem un veikt dažādus audio ierakstus, publicēt bildes un video projekta laikā.

Skolēnu veidotos video, intervijas, radio šovu un televīzijas šovu var apskatīt šeit: https://www.youtube.com/channel/UC4TUCOQDt_JbNbNgvqFIQMg/videos

Skolēnu uzņemtās bildes var apskatīt šeit: https://www.instagram.com/ojmc2022/

Jaunieši projekta laikā devās uz Ķīli un Hamburgu. Hamburgā bija iespēja intervēt politiķi Mareike Engels, kā arī apmeklēt radio Norddeutscher Rundfunk (NDR) un televīzijas organizāciju. Projekts sniedza iespēju stiprināt savas prasmes, veidojot saturu dažādām mediju platformām, iegūt vērtīgu pieredzi starpkultūru apmaiņā, kā arī diskutēt par mediju nozīmi Eiropas Savienībā. Jaunieši nometnes laikā viens ar otru komunicēja angļu valodā, bet ierakstīja video un audio, kā arī veica intervijas tikai vācu valodā, kas būtiski veicināja prasmju attīstīšanu abās minētajās valodās.

PDF ar bildēm Mözen, Vācija»