Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Dzejas dienas

Septembris, kā zināms, visā Latvijā tiek atzīmēts kā dzejas mēnesis, kas tiek pavadīts ar dažādiem notikumiem festivāla "Dzejas dienas" ietvaros. Arī mūsu skolā izsenis ir tradīcija atzīmēt dzejas mēnesi, veidojot dažādus pasākumus un ikdienā vairāk aizdomājoties par dzejas nozīmi.

Šogad skolā notika divi dzejai veltīti pasākumi - tikšanās ar Latvijā nu jau augsti novērtēto dzejnieku un skolas 2010.gada absolventu Ivaru Šteinbergu, kā arī skolēnu un skolotāju dzejas lasījumi intriģējošā pasākumā "Vējtverī noķertā dzeja".

Par tikšanos ar Ivaru Šteinbergu 20. septembrī kāda skolniece raksta: "(..) varēju iziet no notikuma vietas, jūtoties saviļņota, jo ne reizi nebiju klausījusies svešiniekā, kurš tik radoši un aizrautīgi, ar humoru stāsta par savu dzīvi." Ivars Šteinbergs skolēnus pārsteidza ar atraktīvu dzejas lasījumu, kas, kā raksturīgs autoram, mazliet provocēja klausītājus, un stāstiem par to, kā viņš nonācis līdz dzejas rakstīšanai.

Arī 30. septembrī skolas vēsturiskās ieejas vējtverī notikušie skolēnu un skolotāju dzejas lasījumi "Vējtverī noķertā dzeja" uzrunāja kā skolēnus, tā skolotājus, kas piedalījās ar pašu rakstītu vai sev tev tuvu dzeju. Bija arī kāds īpašs pārsteigums - arī pagājušā gada ģimnāzijas absolvente Ieva Kanepone piedalījās ar savas dzejas lasījumu un tās muzikālu interpretāciju. Dzejas lasījumu apmeklēja vairāk nekā 40 cilvēki. Paldies skolēniem Annai Grīnbergai, Dārtai Justīnei Kolātei, Elīzai Gulbei, Gerdai Riekstai, Madarai Mārai Mezītei, Jonatānam Vēveram un Samuelam Ozoliņam, kas piedalījās ar dzejas lasījumiem, kā arī 12. VI klases valodas un kultūrvides programmas skolēniem, kas uzstājās ar pašu veidotu dadaisma dzejoli. Paldies arī skolotājiem Baibai Siliniecei un Mārtiņam Gailim par iesaistīšanos un skolēnu pašpārvaldei par atbalstu.

Paldies visiem iesaistītajiem un neaizmirsīsim dzeju arī ārpus dzejas mēneša!

Samuels Ozoliņš, 12.VI