Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Izstāde "Purvītis" projekta "Skolas soma" ietvaros

"Viss ir tik balts, ka acīm nav, kur pieķerties, un to pat nav vērts aprakstīt. vienīgi tālumā spīd zaļš baznīcas tornis, un no meža iztek brūna upe, joprojām neaizsalusi. Tā lauž savu ceļu cauri ledum un pārvērš sniegu ūdenī, pārvērš sniegu upē. Manas kājas kļūst slapjas un mani nes upe. Nes uz jaunu pavasari."

Šādu literāru refleksiju (miniatūru "Ziema") par Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā redzēto izstādi "Purvītis" uzrakstīja 12.VI klases skolēns Samuels Ozoliņš.

12.VI klase kopā ar klases audzinātāju Ingunu Avotiņu un Kultūras un mākslas skolotāju Līgu Strazdiņu izstādi apmeklēja 2022. gada 16. septembrī, projekta "Skolas soma" ietvaros. Skolēni ne tikai vēroja latviešu ievērojamākā ainavista darbus un muzeja 3. stāva vestibilā kāpa uz sastatnēm 4 metru augstumā, lai tuvumā aplūkotu 1907.gadā tapušo sienas gleznojumu "Kokneses pilsdrupas" - izstāde bija kā sākums ar V.Purvīti saistītai pasākumu virknei – argumentētai diskusijai Kultūras un mākslas stundās tēmas "Savējais un citādais" ietvaros, kā arī spēlei "Kahoot" par V.Purvīša daiļradi klases stundā.