Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ projekts

Oktobrī no 10.10. - 13.10. Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā notika Erasmus+ projekta "Outside the box - Possibilities of digitalization with regard to space and time”(Ārpus rāmjiem - digitalizācija laikā un telpā) ceturtais posms Rīgā, Latvijā. Tajā piedalījās skolēni un pedagogi no Vācijas, Francijas, Bulgārijas un mūsu pašu Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas. Projektā bija pārstāvēti skolēni gandrīz no visām ģimnāzijas klasēm, un RVVĢ iesaistīto pedagogu komandu pārstāvēja: Rudīte Timmermane, Francisco Nunez Romero Olmo, Gunta Kursīte, Daina un Miks Romanovski, Dace Zunda, Ieva Mezīte, Mārtiņš Gailis, Erita Maurīte.

Šī projekta laikā skolēni aktīvi darbojās trīs dienas, mēģinot atrast atbildes uz jautājumiem- kā digitalizācija palīdz apgūt radošos mācību priekšmetus netradicionālāk, tāpēc skolēniem bija iespēja mācīties interaktīvi spāņu valodu, radoši izpausties vizuālajā mākslā, apgūt drāmas elementus. Projekta pēdējā dienā visas uzkrātās zināšanas, skolēni izspēlēja nelielās etīdēs uz skatuves, kas arī tika nofilmēts, un būs vērtīgs materiāls noslēguma posmam Strasbūrā.

Projekta laikā citu valstu skolēni paviesojās pāris mūsu skolas radošo mācību priekšmetu stundās, lai uzzinātu par interaktīvajām mācīšanās metodēm Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā.

Projekta dalībniekiem noteikti paliks atmiņā arī organizētās ekskursijas uz Jūrmalu, Siguldu, Turaidu un Rīgas vecpilsētu, ko jaunieši iepazina ar digitālo aplikāciju “Mysteria”, kā arī ceturtdienas vakara atvadu balle ar latviešu tautas dejām, tradicionālām uzkodām, un daudz prieka asaru vienam no otra atvadoties.

Šajā projektā vēl ir atlikuši divi posmi, viens no tiem notiks 2023. gada februārī Cholet, Francijā. Tur pastiprinātu uzmanību pievērsīsim kā digitalizācija palīdz apgūt STEM priekšmetus. Savukārt projekta noslēgums plānots 2023. gada marta beigās Strasbūrā, Francijā.

Paldies visiem iesaistītajiem dalībniekiem!

Plašāk ar projekta nedēļā piedzīvoto var iepazīties prezentācijā šeit »