Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Latvijas skolu ziemas festivālā triumfē Rīgas valsts vācu ģimnāzija

Ar vairāk nekā tūkstoš dalībniekiem, un sacenšoties 106 skolām, iepriekšējā nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas skolu Ziemas festivāls. Medaļu kopvērtējumā 13 ziemas sporta veidos triumfēja Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, 2. vietā – Madonas pilsētas vidusskola un 3. vietā – Rīgas Centra humanitārā vidusskola. Ziemas festivāls pēc vairāku gadu norises virtuālajā vidē šogad atkal notika klātienē – Ērgļos, Gaiziņkalnā un Smeceres silā, pulcējot 1053 dalībniekus.

Apkopojot iegūtās medaļas, pirmās trīs skolas ieguva: Rīgas Valsts vācu ģimnāzija – 5 zelta, 1 sudraba un 1 bronzas medaļu, Madonas pilsētas vidusskola – 4 zelta, 2 sudraba, 3 bronzas medaļas, savukārt Rīgas Centra humanitārā vidusskola ieguva 4 zelta, 1 sudraba un 1 bronzas medaļu.

https://ziemasfestivals.lv/2023/02/27/latvijas-skolu-ziemas-festivala-triumfe-rigas-valsts-vacu-gimnazija/

Rezultāti:

Zelta medaļas

  1. Distanču slēpošanā: 11.CV Enia Kalniņa
  2. Snovbordā vidussk.: 12.CV Agate Einauss
  3. Snovbordā pamtsk.: 9.d Kristiana Paula Sīmane
  4. Frīstailā: 9.d Kristiana Paula Sīmane
  5. Ragaviņu sportā: 8.c Arta Ulla, Paulīne Šķiere, Gustavs Keisners, Emīls Lasenbergs, 8.a Roberts Rozentāls, 9.c Leons Zīdars

Sudraba medaļa: slidošanā 7.c Anna Elza Glāzniece

Bronzas medaļa: kalnu slēpošanā 10.EI Maija Seratinska

Piektdien, 43 skolēnu sastāvā devāmies uz Ērgļiem, kur norisinājās Latvijas skolu ziemas festivāls, kur arī mums bija iespēja piedalīties dažādās disciplīnās. Ērgļos mēs izmēģinājām savus spēkus tādos sporta veidos kā distanču slēpošana, slidošana, kērlings un sniega volejbols. Varētu teikt, ka kērlings mūs pārsteidza, nebijām iedomājušies, ka šīs spēles akmeņi varētu būt tik smagi (masa sasniedz līdz 20 kg), taču spēle izvērtās diezgan interesanta un aizrautīga. Vakarā visi vienojāmies kopīgā lāpu gājienā. Apbalvošanas ceremonijā varējām lepoties ar mūsu skolas skolēniem, jo ieguvām gan vairākas zelta medaļas, gan sudraba, gan bronzas. Dienas beigās bijām ļoti noguruši, kas liecināja par labu un darbīgi pavadītu dienu. Protams, sanāca ne tikai ļoti labi un jautri pavadīt laiku izcilā kompānijā, bet arī iegūt jaunu pieredzi un iepazīt dažādus ziemas sporta veidus.

Anete Ziediņa 11.CV

Skolu ziemas festivāls 2023 Gaiziņkalnā kalnu slēpošana, snovbordā, frīstailā un ragaviņu sportā! Paldies manai skolai par iespēju vēl pēdējo reizi piedalīties. Bija super! Viss, kas vajadzīgs pilnai laimei, ir lieliska atmosfēra, aktivitātes svaigā gaisā un pati labākā kompānija, kāda mūsu skolas komandā noteikti bija.

Lāsma Voskoboiņikova 12.CV