Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ mobilitātes projekts: Vīnes Bernoulli ģimnāzija - RVVĢ

No 24.03. - 2.04. mūsu ģimnāzijā mācījās un ārpusskolas aktivitātēs piedalījās 2 viesskolnieces no Vīnes Bernoulli ģimnāzijas, kuras savās ģimenēs uzņēma 10.kl. skolnieces Elza Gādmane un Līva Mālere. Savukārt mūzikas un komunikācijas skolotāja Ursula Baumgartl iepazina mūsu skolas darba sistēmu un darba vidi, apskatot arī dabaszinātņu kabinetu moderno aprīkojumu un skolēnu atpūtas “stūrīšus”. Viņu patīkami pārsteidza arī RVVĢ skolēnu sasniegumi sportā. Skolotāja no Bernoulli ģimnāzijas vēroja mācību stundas un teātra pulciņa nodarbību, kā arī piedalījās kora Verdandi mēģinājumos un koru skatē LU Lielajā aulā. Viņa ļoti atzinīgi novērtēja mūzikas skolotājas Ievas Mezītes ieguldīto darbu un kora skanīgo un lielisko sniegumu skatē.

Mūsu skolas viesi apmeklēja arī skolas muzeju un ar interesi klausījās Johannesa Tobiasa Bergera stāstījumu par skolas vēsturi, tradīcijām un sasniegumiem, kā arī bija sajūsmināti par Latvijas Nacionālajā bibliotēkā redzēto. Tika iepazīta Vecrīga un pavadīta arī lieliska diena Jūrmalā.

Sydney un Mia ir gandarītas par savu gūto pieredzi mūsu skolā: "Mums ir ļoti daudz brīnišķīgu iespaidu, tāpēc mēs noteikti ieteiksim arī citiem skolēniem pieteikties Erasmus+ mobilitātei Rīgā. Viesģimenē un jūsu skolā jutāmies kā mājās, skolotāji bija ļoti laipni, un visi sastaptie cilvēki bija patiešām jauki. Jums ir skaista skolas ēka ar moderni un mājīgi iekārtotām telpām. Mums patika, ka jums ir dubultās stundas, kas mūsu skolā diemžēl nav. Ļoti novērtējam organizētās ekskursijas un iespēju apmeklēt Mākslas un Okupācijas muzeju. Rīga ir ļoti skaista pilsēta, īpaši Vecrīga, kas piesaista ar savu arhitektūru un īpašo gaisotni."

Paldies Elzas un Līvas ģimenēm par viesskolnieču uzņemšanu savās mājās!