Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Hannoveres projekts

Projekta "Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts skolēniem un personālam" ietvaros 15 skolēni no 3. - 10. martam pilnveidoja savas svešvalodu prasmes partnerorganizācijā Vācijā (Tellkampfschule Hannover). Projekta mērķis bija sniegt izglītības iespējas multikulturālā vidē, attīstīt komunikācijas un sociālās prasmes un iepazīt starpkultūru saziņu.

Kopā ar skolēniem no Vācijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Spānijas, Polijas un Francijas mūsu ģimnāzisti darbojās 10 darbnīcās mākslas, mūzikas, sporta, kultūras, bioloģijas un sociālo zinātņu jomās. Viņiem bija iespēja izvēlēties savu jomu, jo katrā darbnīcā bija jāveic cits uzdevums. Viena grupa dokumentēja nedēļas norisi un veidoja video, savukārt cita grupa diskutēja par to, ko nozīmē dzīvot, mācīties un strādāt citā valstī, kādi ir plusi un mīnusi. Mākslas darbnīcā tika veidots kopīgs mākslas darbs, bet bioloģijas darbnīcā - bišu māja. Kādas grupas uzmanības lokā bija arī tēma Ūdens un ūdens deficīts dažādās valstīs. Muzikālajiem jauniešiem bija iespēja darboties mūzikas darbnīcā, izveidojot grupu un atskaņojot 3 populāras dziesmas savā aranžējumā, savukārt citā darbnīcā tika radīta dejas horeogrāfija. Jauniešiem bija iespēja iepazīt sporta veidus un tos salīdzināt, kā arī sadarboties komandās un iepazīt dažus no tiem. Projekta noslēgumā tika prezentēti darba rezultāti.

Skolēni daudz laika pavadīja arī kopā ar ģimenēm, kas viņus uzņēma, viņiem bija iespēja iepazīt ģimenes ikdienu, apmeklēt Hannoveres apskates objektus un muzejus. Mācību ekskursijas laikā tika iepazīta arī Hamburga.

Skolēni atzina, ka projekta laikā ir iegūta vērtīga pieredze, jauni draugi, iepazīta cita kultūra.

Viņu viedoklis ir viennozīmīgs:

"Erasmus+ programma ir neaizmirstama pieredze un reizē arī piedzīvojums, tie ir jauni draugi, jaunas atklāsmes, iespēja pilnveidot svešvalodu prasmes un padzīvot ārpus savas komforta zonas, taču tam pielāgoties noteikti nav grūti. Tās ir pozitīvas emocijas, kuras vēlam izjust katram. Mēs pateicamies par šo iespēju!"

Īpašs paldies Hannoveres projekta koordinatorei Dacei Zundai un skolotājai Ingunai Serdai!