Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ Ksantene

Projekta "Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts RVVĢ skolēniem un personālam" ietvaros mūsu skolas 8. un 11. klases skolēni no 17. – 23.04. 2023. pilnveidoja savas svešvalodu prasmes Ksantenē, Vācijā. Projekta mērķis ir sniegt izglītības iespējas multikulturālā vidē, attīstīt komunikācijas un sociālās prasmes, iepazīt starpkultūru saziņu un iespējamās nākotnes karjeras iespējas.

Projekta norises laikā skolēni apskatīja Ksantenes pilsētu un rātsnamu, tikās ar pilsētas mēru, kā arī apmeklēja tuvējo pilsētu Āheni un tās elpu aizraujošo katedrāli. Vesela diena tika veltīta mācību ekskursijai uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli, kurā skolēniem bija iespēja iepazīt vienu no Eiropas Parlamenta ēkām, kā arī apmeklēt EP sēžu zāli. Tajā pašā dienā skolēni devās uz Eiropas Parlamenta apmeklētāju centru “Parlamentarium”, kas ir Eiropā lielākais parlamentārajai darbībai veltītais centrs. Tur skolēni uzzināja daudz dažādu interesantu faktu par Eiropas Savienību un ne tikai. Visa projekta laikā skolēni grupās kopā ar Vācijas skolēniem cītīgi gatavojās projekta noslēdzošajai diskusijai par tēmu “Vācija un Latvija – kopīgās saknes un kopīgais mantojums Eiropā”. Projekta noslēgumā tika aizvadīta veiksmīga diskusija. Pirms lidošanas prom skolēniem vēl bija iespēja iepazīt Ķelni un tās galveno apskates objektu – Ķelnes katedrāli. Savukārt 8.klases skolēniem bija lieliska iespēja ielūkoties mācību procesā un hospitēt vācu ģimnāzijas stundas.

Kopumā projektā tika aizvadīta lieliska nedēļa pilna ar neaizmirstamām atmiņām, un jau 23. aprīlī skolēni, atvadījušies no savām viesģimenēm, lidoja atpakaļ uz mājām. Projekta ieguvums ir jauniegūtie draugi, kā arī uzlabotas zināšanas gan vācu, gan angļu valodā un kopumā visi ir gandarīti par savu gūto pieredzi apmaiņas programmā.