Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Latvijas skolas soma

Sandro Millers.

Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem. Izstādes apmeklējums projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros.

“Ir vairākas diskusijas par to, vai fotogrāfija ir māksla, bet šodien pieturēsimies tai pusei, kas atbildētu “jā”,” tā Diāna Dimme-Dimze ievadīja 12.SA un 12.VI apmeklējumu uz LNMM izstādi “Sandro Millers. Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem.” kultūras un mākslas skolotājas Līgas Strazdiņas pavadībā.

Skolēniem muzeja baltajā Kupola zālē bija iespēja iepazīt latviešu kultūrai tik mīļo amerikāņu aktieri Džonu Malkoviču, iemūžinātu caur Sandro Millera fotoaparāta objektīvu. Ja tikai retajam iepriekš bija gadījies paša acīm manīt slavenību Rīgas ielās, tad šeit ik viens ar gides palīdzību varēja baudīt Malkoviča spilgto aktiermākslu, kas nolasāma pat no nekustīgām, melnbaltām fotogrāfijām.

Abu meistaru kopdarbā atspoguļojas viņu interpretācija pasaulslaveniem fotoattēliem, kas Sandro Milleru būtiski iespaidojuši viņa karjeras laikā. Bija patīkams pārsteigums redzēt, ka to starpā ir arī latvieša Filipa Halsmaņa veikums.

Millers ekspozīciju veidojis ar nolūku nodot to pašu iedvesmas lādiņu, ko guvis, arī citiem. Šo abu klašu gadījumā mērķis tika nenoliedzami sasniegts – kad gide jau bija teikusi savas atvadas, teju visi palika izstāžu zālē, lai vienatnē gremdētos fotogrāfijas mākslā.