Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

RVVĢ literārās jaunrades konkursa kopsavilkums

17.novembrī Tēvzemes nedēļas izskaņas koncertos ar klašu labāko darbu lasījumiem skolotāju izpildījumā noslēdzās Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas ikgadējais literārās jaunrades konkurss vidusskolēniem, ko sadarbībā ar skolas absolventiem un Atbalsta fondu rīko Latviešu valodas un literatūras metodiskā apakšjoma.

No 1.-10.11. visu vidusskolas klašu audzēkņi 2 literatūras stundu laikā meklēja īstos vārdus un veidu, kā apliecināt savas un savas nācijas pamatvērtības radošā literārā tekstā, kam moto bija mūsu izcilā Pārdaugavas kaimiņa, šā gada jubilāra Ojāra Vācieša vārdi: Skolā jāiet, debesīs jābūt un acīs jāskatās nepārtraukti.

29 labākos darbus elektroniski vērtēja žūrija: kultūrfilozofs un literatūrpētnieks Edgars Mucenieks, 1972.g.absolvente, ĀF 1.priekšsēdētāja Dace Kovisāre, 1988.g.absolvents, rakstnieks un publicists Otto Ozols, 1990.g.absolvente, filoloģijas zinātņu doktore Līga Ulberte, 1997.g.absolvente, ģimnāzijas direktore Gundega Muceniece, pagājušā gada skolas konkursa un 2021.gada O.Vācieša Pārdaugavas literārās balvas konkursa laureāte Dārta Justīne Kolāte.

Lūk, fragments no O.Ozola komentāra: "Jaunieši joprojām prot domāt, rakstīt, viņi tver laukumu un redz horizontu. Man ir aizdomas, ka dažs labs no jaunajiem autoriem dzīvē sasniegs daudz, jūt talanta dzirksti. Cerams, ka pietiks spēka un neatlaidības to izslīpēt, attīstīt."

Par konkursa laureātiem kļuva un Atbalsta fonda balvas (grāmatnīcas dāvanu kartes) saņēma:

1.vieta – Madara Kļaviņa 10.IT
2.vieta – Pērle Melne 11.SA
3.vieta – Gvido Meinerts 11.SA

Apsveicam laureātus un pateicamies visiem dalībniekiem par radošo pašaliecināšanos, bet skolotājiem - par emocionālajiem darbu lasījumiem!

Laureātu darbus varat izlasīt šeit

Konkursa koordinatore Baiba Siliniece

Skolā jāiet, debesīs jābūt un acīs jāskatās nepārtraukti