Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ skolēnu grupas mobilitāte uz Ambergu (Vācija)

Erasmus+ projekta "Personu mobilitātes mācību nolūkos Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā 2023./24. mācību gadā" ietvaros 10.12. - 14.12.2023. sešas vācu valodas debašu pulciņa dalībnieces piedalījās mācību aktivitātēs Dr. Johanna Decker Ambergas ģimnāzijā, kas atrodas Augšpfalcā, Bavārijā.

Projekta mērķis bija pilnveidot izzinošās, kritiskās domāšanas un svešvalodu prasmes, attīstīt komunikācijas un sociālās kompetences, kā arī iepazīt starpkultūru saziņu un veicināt uz nākotni vērstu domāšanu.

Pirms došanās uz Ambergu iepazinām Minhenes vecpilsētu Ziemassvētku noskaņās kopā ar skolas absolventi Nikolu Elīnu Sauju, kura studē Minhenes TU un pastāstīja mums par savu studiju pieredzi.

Nedēļas laikā guvām vērtīgu pieredzi, piedaloties mācību stundās, 9. un 10. klašu debašu konkursa pusfinālos un finālos, kā arī iejūtoties žūrijas palīgu lomā. Ambergas ģimnāzijas skolnieču pavadībā iepazinām arī pašu pilsētiņu.

Projekta ietvaros guvām arī starpkultūru pieredzi, apmeklējot Gutenekas pils Ziemasvētku tirdziņu, kā arī vienu no slavenākajiem un vecākajiem Ziemassvētku tirdziņiem pasaulē – Nirnbergas Christkindlesmarkt.

Projekta noslēguma dienā ar 11. klases skolniecēm diskutējām par izglītības, veselības, migrācijas, mobilitātes un siltumapgādes problēmām Vācijā un Latvijā, apmeklējām Austrumbavārijas Tehnisko augstskolu, kur iepazinām moderno tehnoloģiju un robotu izmantošanas iespējas.

2024. gada aprīlī Jugend debattiert dalībnieces no Ambergas viesosies mūsu skolā, lai turpinātu uzsākto sadarbību.

Prezentācija

Īpašs paldies RVVĢ izglītības metodiķei Inai Baumanei un vācu valodas skolotājai Gabrielai Ozoliņai par projekta organizēšanu un atbalstu!

Tekstu sagatavoja: Katrīna Sala un Laura Viļumaine, 10.ES