Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Skolēnu grupas mobilitāte uz Pozoblanco (Spānija) 12.02.2024. - 19.02.2024.

1. Skolnieces ar viesģimenēm un skolotājs NunezDalībnieki: 2 skolnieces – Anna Pumpuriņa un Emīlija Stāmere (11.CV, 3.sv. spāņu valoda)

Skolotājs: Francisco Núñez Romero Olmo

Projekta ietvaros skolniecēm bija iespēja pilnveidot savas spāņu valodas prasmes, iepazīt Spānijas izglītības sistēmu, piedalīties mācību stundās ar pārējiem skolēniem, izjust ikdienu Spānijas laukos un pilsētā, atklāt Spānijas kultūru un vēsturi un, protams, iegūt jaunus draugus un jaukas atmiņas.

Projekta laikā skolnieces apmeklēja IES Antonio María Calero un piedalījās tādās mācību stundās kā psiholoģija, ekonomika, sports, bioloģija un Andalūzijas kultūras mantojums. Viņas guva vērtīgu starpkultūru pieredzi, iepazina spāņu tautas kultūru un vērtības. Skolnieces brauca ekskursijās un informējošos izbraucienos uz pilsētām kā Villanueva de Córdoba, Pozoblanco, Córdoba un lauksaimniecības kooperatīvu "COVAP". Córdobā meitenes izbaudīja pilsētas skaistumu un iepazina vēstures lappuses, apmeklējot "Mezquita-Catedral de Córdoba".

Skolnieces ikdienā pavadīja laiku kopā ar viesģimenēm un nedēļas nogalē apmeklēja atšķirīgas pilsētas kopā ar savām viesģimenēm. Annai bija iespēja uzturēties Zufre un pavadīt dienas Sevilla un Aracena pilsētās, apmeklēt dzīvnieku rezervātu, Plaza de España un alu sistēmu "Gruta de las Maravillas". Emīlija ar viesģimeni nedēļas nogali pavadīja Granadā, kur varēja baudīt vietējo arhitektūru, apskatīt slaveno "La Alhambra", dažādus muzejus un katedrāles.

2. Skolnieces ar viesskolniecēm, skolotājs Nunez un IES Antonio Maria Calero Erasmus koordinatore, Erasmus koordinators vidusskolā un direktors.3. Skolnieces ar viesskolniecēm un apmaiņas skolniece no ASV Kordovā.4. Skolnieces un skolotājiem ar Pozoblanco mēru.5. Skolnieces ar klasesbiedriem.6. Skolnieces bioloģijas laboratorijā.7. Skolnieces bioloģijas laboratorijā.8. Skolnieces un skolotāji Pozoblanco tūrisma centrā.9. Skolnieces Spānijas pilsoņu kāra bunkurā Villanuevā.10. Skolnieces un skolotāji Spānijas pilsoņu kāra bunkurā Villanuevā.11. Skolnieces kopā ar citiem skolēniem un skolotājiem lauksaimniecības kooperatīvā Covap.12. Anna un Luna, Spānijas laukumā (Plaza de España), Seviljā.