Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ skolēnu grupas mobilitāte uz Hannoveri 10.02.2024. - 15.02.2024.

1. Skolnieces ar viesģimenēm un skolotājs NunezErasmus+ projekta "Personu mobilitātes mācību nolūkos Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā 2023./24. mācību gadā" ietvaros 17 skolēni no 10. - 15. februārim pilnveidoja savas svešvalodu prasmes partnerorganizācijā Vācijā (Tellkampfschule Hannover). Projekta mērķis bija sniegt izglītības iespējas multikulturālā vidē, attīstīt komunikācijas un sociālās prasmes un iepazīt starpkultūru saziņu.

Kopā ar skolēniem no Vācijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Polijas, Francijas un divām grupām no Spānijas mūsu ģimnāzisti darbojās 10 darbnīcās mākslas, teātra, sporta, deju, politikas, arhitektūras, vēstures, dabaszinātnes jomās, kā arī diskutēja par jauniešu dzīvi un ikdienu Eiropas Savienībā. Viena grupa dokumentēja nedēļas norisi un veidoja video, savukārt cita grupa diskutēja par to, ko nozīmē dzīvot, mācīties un strādāt citā valstī, kādi ir plusi un mīnusi. Mākslas darbnīcā tika veidoti mākslas darbi, kādas grupas uzmanības lokā bija arī tēma ūdens un tā deficīts dažādās valstīs. Muzikālajiem jauniešiem bija iespēja darboties mūzikas darbnīcā, izveidojot grupu un atskaņojot 3 populāras dziesmas savā aranžējumā, savukārt citā darbnīcā tika radīta dejas horeogrāfija. Arhitektūras darbnīca devās izpētīt Hannoveri un aizmirstas ēkas vai vietas, kuras būtu jāatdzīvina un noskaidroja, kā tās tiek izmantotas šobrīd. Jauniešiem bija arī iespēja iepazīt sporta veidus un sadarboties komandās. Projekta noslēgumā tika prezentēti darba rezultāti.

Dzīvojot viesģimenēs, jauniešiem bija iespēja iepazīt ģimenes ikdienu Vācijā, apmeklēt Hannoveres apskates objektus un muzejus, kā arī pieredzēt karnevālu visas nedēļas garumā. Viņi devās arī mācību ekskursijā uz Volfsburgu un Phaeno zinātnes centru.

Arī pedagogi Dace Zunda (Hannoveres projekta vadītāja) un Inguna Serda guva vērtīgu pieredzi, kopā ar skolēniem piedaloties aktivitātēs un ekskursijās un iepazīstot skolu sistēmu Vācijā.

Skolēni atzina, ka projekta laikā ir iegūta ļoti vērtīga pieredze, jauni draugi, iepazīta cita kultūra, pilnveidotas komunikācijas prasmes.

Viņu viedoklis ir viennozīmīgs:

"Dalība projektā mums palīdzēja labāk iepazīt Vāciju un gūt priekšstatu par partnerskolas mācību procesu, lietot angļu un vācu valodu reālās dzīves situācijās, izkāpt no savas komforta zonas, kā arī ieguvām labu pieredzi sadarbībai grupās ar citu valstu jauniešiem. Paldies par radīto iespēju piedalīties šāda veida projektā!"