Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Latvijas skolas soma

2024. gada februāra un marta mēneša trešdienās 11.klases, pateicoties programmas "Latvijas skolas soma" atbalstam, "Kultūras pamatu" mācību priekšmeta stundas pavadīja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Lai izzinātu Latvijas kultūras kanona vizuālās mākslas piemērus un Latvijas glezniecības mantojumu, tika apmeklētas gan pastāvīgās ekspozīcijas, gan Jāzepa Grosvalda memoriālā kolekcija.

Ikkatram ir vērtīgi doties uz muzeju un iedziļināties kultūras mantojumā. Tā bija ļoti laba pieredze, iejusties gida darbā un stāstīt pārējiem par iepriekš uzzināto informāciju un faktiem, jo tādējādi mēs paplašinām redzes loku un iegūstam jaunas zināšanas.

Darina J., 11.CV

Muzejs ir kā ceļvedis, kas palīdz izprast un novērtēt mākslas mantojumu un tā nozīmi mūsu kultūrā. Gleznas redzēt klātienē arī sniedza iespēju izbaudīt to dziļumu un dzīvību, kas bieži paliek nemanāma telefonā vai fotogrāfijās.

Terēze B., 11.EI

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs noteikti ir vieta, kuru katram reiz ir jāpmeklē. Tajā ir redzami vairāki tūkstoši darbu, kas sevī slēpj visvisādus stāstus un sāpes vai skaistumu. Šī noteikti bija mana vērtīgākā apmeklējuma reize, jo, pateicoties klasesbiedru stāstījumiem, uzzināju vairāk par mākslas darbiem un to autoriem.

Rūta V., 11.EU