Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Skolēnu apmaiņas projekts: RVVĢ - Städtisches Stiftsgymnasium Xanten

26.-30.09.2022. norisinājās starptautisks projekts „Vācu kultūras pēdas Latvijā”, kura ietvaros 7 skolēnus no Ksantenes pilsētas ģimnāzijas (Städtisches Stiftsgymnasium Xanten) Vācijā uzņēma RVVĢ 11.CV un 11.SA skolēni.

Pirmo reizi apmaiņas programmā piedalījās arī RVVĢ 8. klašu skolēni, uzņemot savās ģimenēs 16 skolēnus, kuru mērķis bija iepazīt Latvijas kultūras vērtības.

Projekta „Vācu kultūras pēdas Latvijā” mērķis bija padziļināt izpratni par vāciešu un latviešu vairākos gadsimtos iekrātā kopējā kultūras mantojuma ietekmi uz nacionālo un valstisko vērtību attīstību no viduslaikiem līdz mūsdienām. Projekta darba rezultāti tiks apkopoti līdz decembrim, un izveidotais materiāls tiks pieteikts konkursam.

Apmaiņas nedēļas laikā skolēniem bija iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku, iepazīt Rīgas un Cēsu vecpilsētu, apmeklēt Cēsu viduslaiku pili un Turaidas pili, apmeklēt Okupācijas, Nacionālo vēstures muzeju, Rīgas Kino un Dzelzceļa muzejus.

Projekta aktivitātes veicināja arī komunikācijas un sadarbības prasmju attīstīšanu. Projekts deva iespēju uzlabot svešvalodas prasmes, kas atspoguļosies skolēnu pārliecībā, ko viņi paudīs citiem skolasbiedriem, iepazīstinot ar projekta rezultātiem un personīgajiem ieguvumiem.

Projekta dalībnieki bija sajūsmināti par noslēguma pasākumu, ko organizēja RVVĢ skolēnu pašpārvalde ar skolotājas Jolantas Voinas atbalstu.

Liels paldies Esterai Tīlai (9.D) par pasākuma plānošanu un organizēšanu, Ilzei Bitītei (10.SA) un Filipam Andrejevam (12.EU) – par lielisku vakara vadīšanu.

Īpašs paldies skolēnu vecākiem par atbalstu un iespēju izmitināt Ksantenes skolas audzēkņus savās mājās!

2023.gada aprīlī projektā iesaistītie skolēni un pedagogi Elīna Beča, Juliane Hannelore Kaup un Māris Apsītis dosies uz Ksanteni, lai turpinātu uzsākto sadarbību.

PDF ar bildēm par projektu „Vācu kultūras pēdas Latvijā” »