Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Sports

Sports-Essential_1Atgādinājums

Lai izglītojamais varētu piedalīties sporta nodarbībās (neattiecas uz sporta stundām) – sacensībās, sporta dienā, florbola, futbola un volejbola pulciņos, ir nepieciešama ģimenes ārsta mācību gada sākumā izsniegta izziņa par atļauju darboties paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos.

Ministru kabineta 2009.gada 24.novembra noteikumi Nr.1338 „Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos”, stājas spēkā 28.11.2009.

Nekavējies ar izziņas iesniegšanu!

Microsoft programmēšanas skola

Microsoft Latvia vispārizglītojošo skolu 7. līdz 9. klašu skolēniem izsludina pieteikšanos Microsoft programmēšanas skolai.

Microsoft programmēšanas skolas mērķis ir sniegt iespēju skolēniem apgūt programmēšanas pamatus Microsoft programmēšanas vidē, mācīties strādāt komandā un, kā jebkuram izstrādātājam, iziet visus programmas izstrādes posmus - no idejas līdz publicēšanai Windows Store. Apmācībasnotiks bez maksas un atbilstoši iepriekš sastādītam apmācību grafikam - no septembra līdz maijam, noteiktos datumos sestdienās, Microsoft Latvia birojā. Apmācību norisei nepieciešamās tehnoloģijas nodrošina Microsoft Latvia kopā ar sadarbības partneriem.

Līdz 2013. gada 16. septembrim aicinām pieteikties 7. līdz 9.klašu skolēnus, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu.

Papildus informācija http://ej.uz/programme

Emocionālās veselības nedēļa

Šodien sākas RSU Psihosomatikas klīnikas rīkotā Emocionālās veselības nedēļa, kas šajā rudenī ir veltīta tēmai - "Veselīgas attiecības ģimenē - vesels bērns".

Atgādinām, ka joprojām ir iespējams pieteikties bezmaksas Skype konsultācijām pie klīnikas ārstiem psihoterapeitiem, psihosomatikas speciālistiem!

Īpašais piedāvājums - piesakoties uz konsultāciju RSU Psihosomatikas klīnikā pie ārsta-psihoterapeita, fizioterapeita vai audiologopēda Emocionālās veselības nedēļas ietvaros, saņemsiet 20% atlaidi pirmreizējai vizītei septembra mēnesī.

Visu nedēļu notiks lekcijas mammām un tētiem, lai ikdienas steigā atgādinātu par dzīvē vissvarīgākajām vērtībām un vecāku lomu bērnu dzīves veidošanā. Šobrīd jau visas Emocionālās veselības nedēļas lekcijas ir piepildītas, taču aicinām uz Psihosomatikas klīnikas rīkotajām Attiecību skolas lekcijām, kas regulāri notiek gan mazo bērnu, gan pusaudžu vecākiem, kā arī topošajiem vecākiem un pieaugušajiem pašiem par sevi. Vairāk informācijas - http://psihosomatika.lv/page/attiecibu_skola

Vairāk informācijas www.psihosomatika.lv vai zvanot pa tālr. 67 625 655.

Labākais interneta saturs bērniem!

Piedalies Eiropas konkursā "Labākais interneta saturs bērniem!" - esi labākais Latvijā, saņem planšetdatoru un brauc pēc Eiropas balvas uz Briseli!

Vai esi pievērsis uzmanību saturam, kas pieejams internetā? Vai zināji, ka 58% Eiropas jauniešu nav apmierināti ar internetā pieejamā satura kvalitāti? Vai esi viens no viņiem? Cik bieži, skatoties kādu „pašrocīgi” un tavuprāt nemākulīgi veidotu video vai blogu, pie sevis nodomā: „hmm... stulbi... muļķīgi”? Varbūt Tev kādreiz ir bijusi vēlme izveidot kaut ko patiešām gaumīgu, jautru, izglītojošu – kvalitatīvu interneta saturu?

Tad šī ir tava iespēja parādīt citiem, ka proti radīt foršas un interesantas lietas. Esi oriģināls un parādi savu talantu, izstrādājot interneta saturu, kas izglīto, informē par aktuālām lietām, sniedz padomus un izklaidē ne tikai tevi un tavus draugus, bet arī citus jauniešus un bērnus.

Kas var piedalīties konkursā?

Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem, individuāli vai grupā (līdz 3 personām).

Konkursa norises laiks

No 2013. gada 1. jūnija līdz 31. oktobrim. Latvijā apbalvošana notiks decembrī. Eiropas uzvarētāji tiks apbalvoti īpašā ceremonijā 2014. gada 11. februārī Briselē.

Konkursa nolikums: www.drossinternets.lv/page.php?id=323

Ja nepieciešams atbalsts - vērsties pie M.Purviņa

DU Zinātnes skola

Līdz ar jauno mācību gadu Daugavpils Universitāte piedāvā arī jaunas iespējas – savu darbību jau otro gadu uzsāk Daugavpils Universitātes (DU) Zinātnes skola, kuras ietvaros jaunieši no visas Latvijas varēs tuvāk iepazīt zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, ražošanā un uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem.

Skolā tiek aicināti pieteikties 10. –12. klašu skolēni, profesionālo vidusskolu, arodskolu audzēkņi un citi interesenti, kuri padziļināti interesējas par humanitārajām, sociālajām un dabaszinātnēm. Zinātnes skolas mērķis – veicināt un attīstīt jauniešu interesi par humanitārajām, sociālajām un dabaszinātnēm, kā arī sekmēt jauniešu interesi par aktuālajām tendencēm zinātnē.

Pieteikšanās»

Projekts jauniešiem „Rīgas kino”

Viens no Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem būs kopā ar Nacionālo Kino centru īstenotais projekts „Rīgas kino” tematiskās līnijas „Ceļu karte” ietvaros. Kas sagaidāms no šogad un nākamgad notiekošajām meistardarbnīcām, kurās darbosies kino profesionāļi un skolu jaunieši, tika stāstīts ceturtdien, 12. septembrī, preses konferencē Rīgas Kino muzejā.

Pojekta vadītāja Marta Bite stāsta, ka „Rīgas kino” galvenās aktivitātes būs radošās meistardarbnīcas un karšu veidošana par Rīgas apkaimēm – par tām vietām, kuras patīk jauniešiem un kurās viņi labprāt uzturas. „Tās kopā ar jauniešiem meklēsim Rīgas apkaimēs: gan Purvciemā, gan Āgenskalnā, arī Maskavas forštatē un pat Jaunciemā,” atklāj M. Bite, norādot, ka projekta īstenošanas laikā taps arī filmas par dzīvi Rīgas apkaimēs.

Sākot ar nākamo pirmdienu, 16. septembri, skolu jauniešiem līdz pat 11. oktobrim būs iespēja pieteikties divpadsmit radošajām meistardarbnīcām, kurās viņi varēs darboties kopā ar profesionāliem kino veidotājiem – gan animācijas, gan filmu jomā.

Viss raksts»


Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014

Preses konferencē piedalījās arī mūsu skolas 12.a klases skoniece Adelīna Darviņa un skolotājs Māris Purviņš

ES māja

20. septembrī atvērto durvju diena ES mājā.

  • Piedalies valodu meistarklasēs
  • Vēro skolēnu debašu konkursa finālu!
  • Apmeklē Jauniešu iespēju gadatirgu un uzzini vairak par izglītības, prakses, karjeras un līdzdalības iespējām!
  • Atpūties, baudot Dona koncertu ES māja!
  • Neuroodysee spēle

Vairāk»

Garīgās veselības veicināšanas nedēļa

Tuvojoties 10. oktobrim, ko Pasaules Veselības organizācija ir pasludinājusi par starptautisko psihiskās veselības dienu, Labklājības departaments sadarbībā ar Latvijas Ģimenes psihoterapeitu biedrību, organizē "Garīgās veselības veicināšanas nedēļu" par tēmu:

"Ģimene - atver durvis vairāku paaudžu attiecībām!"

Pasākuma mērķis ir aktualizēt informāciju un veicināt Rīgas pilsētas iedzīvotāju zināšanas par garīgās veselības nozīmi un veicināšanas iespējām dažādos vecumposmos, dažādās ģimenes paaudzēs.

Visas nedēļas garumā Rīgas pilsētā norisināsies ģimenes psihoterapeitu vadītas meistarklases, kurās pilsētas iedzīvotāji var piedalīties bez maksas.

Plakāts» || Pieteikties pa tālr.67105873

Nedēļas aktivitātes:

[...]
5.10.oktobris : meistarklases vakars - plkst. 18:00 - 21:00, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Āgenskalna iela 21-a, zāle
[...]

Skolas 92.dzimšanas diena. Video.

Paldies: V.Komarockim 9.a, U.Eglītei 11.a, A.Darviņai 12.a, M.M.Cilinskai 12.d.

Pilnā video reportāžas versija būs pieejama jau drīzumā. Tuvākajās dienās tiks ievietota arī foto reportāža.

VEF Rīgas skolu superlīga

RVVĢ ATRAKTĪVĀ UN ENERĢISKĀ-MUMS VAJAG TIEŠI TEVI!

chearliedersTuvojas VEF Rīgas skolu superlīga un mūsu puišiem vajadzēs kārtīgu atbalstu,tāpēc

RVVĢ sākas jaunā karsējmeiteņu sezona!

Ja esi gatava uzstāties savu skolasbiedru un skolas basketbola komandas priekšā, tad...

PIRMDIEN,23.09.,PLKST.17.00 NĀC UZ
IEPAZĪŠANĀS TRENIŅU AEROBIKAS ZĀLĒ!

Līdzi ņem sporta tērps,būs karsti!
Vairāk info:Paula Veidenbauma (10.a) un Ieva Vanaga(12.c)

 

Video konkurss

Izglītības un zinātnes ministrija aicina jauniešus vecumā no 13 – 25 gadiem radīt īsu video, animācijas vai cita formāta reklāmas klipiņu, kura uzdevums ir ieinteresēt jauniešus aktīvi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Konkursā var piedalīties individuāli vai kā komanda, kas sastāv no 2 – 4 cilvēkiem. Katrs dalībnieks vai komanda var iesniegt neierobežotu skaitu darbu.

Vairāk>>

Olimpiskā diena

“Olimpiskā diena 2013” šajā gadā notiks 27.septembrī. Arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā norisināsies dažādi pasākumi. Šīs dienas ietvaros skolēniem, pēc iespējas, jāģērbjas šādas krāsas drēbēs:

7.a-zila krāsa

7.b-melna krāsa

7.c – sarkana krāsa

7.d- dzeltena krāsa

8.a-zilakrāsa

8.b-dzeltena krāsa

8.c-zila krāsa

8.d-zaļa krāsa

9.a-sarkana krāsa

9.b-zila krāsa

9.c-dzeltena krāsa

10.a-sarkana krāsa

10.b-zaļa krāsa

10.c-melna krāsa

10.d-dzeltena krāsa

10.e-zaļa krāsa

11.a-melna krāsa

11.c-zila krāsa

11.d-melna krāsa

12.a-zaļa krāsa

12.b-melna krāsa

12.c-sarkana krāsa

12.d-sarkana krāsa

Programmē spēles mobilajiem pats

Vai vēlies programmēt spēles mobilajiem tālruņiem? Programmēšana ir aizraujoša. Start(IT) to parādīt.

Piesakies!

Jautājumu gadījumā vērsties pie skolotāja M.Purviņa.

Skolēniem - vilciens Rīgā bez maksas

AS "Pasažieru vilciens" informē, ka no š.g. 1.oktobra braukšanai pasažieru vilcienos Rīgas robežās atsevišķas pasažieru kategorijas var sākt izmantot e-talonus. Šo pasažieru vidū ir arī skolēni un skolotāji, kam Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā piešķirtas braukšanas atlaides.

Visi Rīgas 1.-12.klašu skolēni, profesionālo mācību iestāžu audzēkņi un skolēni, kam dzīvesvieta deklarēta Rīgā, bet skola atrodas ārpus Rīgas, turpmāk ar savu personalizēto (zilo) e talonu var braukt arī vilcienā. Savukārt skolotājiem būs iespēja iegādāties mēneša abonenta biļeti darba dienām ar tādu pat atlaidi kā Rīgas sabiedriskajā transportā.

Plakāts>>

Skapīši skolēniem

Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas atbalsta fonds ir vienojies ar Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas vadību par iespēju izvietot skolas telpās skapīšus, kuru funkcija ir uzglabāt skolā skolēnu mantas ar mērķi atvieglot skolēnu skolas somu svaru, kā arī citas vērtīgas lietas, kuru atstāšana bez uzraudzības var būt riskanta dažādu apsvērumu dēļ.

Vairāk informācijas Atbalsts»Vecāku padome

Vecāku padomes darba grupa

Skolas auglis

7.-9. klašu skolēniem no 1.oktobra skolā uzsāk darbību programma skolas auglis.

Iespēja saņemt augļus būs skolas ēdnīcā 3 reizes nedēļā. Attiecīgajās dienās vienam klases pārstāvim, ar groziņu, jāierodas saņemt augļus.