Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Karjeras nedēļa

Pasākumu grafiks Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā karjeras nedēļas ietvaros.


5. oktobrī no plkst. 10.00 - 18.00 Elizabetes ielā 55, Radisson Blu Hotel Latvia konferenču centrā notiks llielākā specializētā ārvalstu izglītības izstāde Baltijā „Starptautiskās izglītības dienas 2013”,

Īsumā par izstādi:
Izstādē piedalīsies vairāk nekā 70 dalībnieki, kas pārstāvēs Lielbritānijas, Nīderlandes, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Šveices, kā arī Ķīnas universitātes, Anglijas valsts un privātās vidusskolas un koledžas, angļu valodas skolas un bērnu vasaras nometnes.
Apmeklētāji varēs iegūt aktuālu informāciju par Eiropas un Ķīnas augstskolās piedāvātajām programmām, uzņemšanas noteikumiem, finanšu jautājumiem, kā arī praktiskām sadzīves lietām, ar ko nākas saskarties studējot dažādās valstīs. Pie „Baltic Council for International Education” un izglītības aģentūras „Meridian Group” darbiniekiem savukārt varēs iegūt informāciju par IELTS, Cambridge English Language Assesment u.c britu eksāmeniem, ko iespējams nokārtot Latvijā. Tiks paziņoti arī eseju konkurssa “IELTS – The Key to Your Success!” uzvarētāji , kuriem būs iespēja bez maksas nokārtot IELTS eksāmenu 2013.gada decembrī un saņemt starptautiski atzīto IELTS sertifikātu.

Konferenču zālē notiks vairāki semināri:
11.00 – 12.00
„Laipni lūgti inženierzinātņu nākotnē!” - Kārlis Mendziņš, Rūdolfs Agrens, The Institute of Engineering, Hanze University of Applied Sciences, Groningena (Nīderlande)
12.00 – 13.00
„SEG – pasaules līderi viesmīlības menedžmenta izglītībā” - Jovana Pejcic, Swiss Education Group (Šveice)
13.00 – 14.00
„Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance – līderi muzikālajā un dejas izglītībā” - Elizabeth Aduku, Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (Lielbritānija)
14.00 – 15.00
„IELTS, britu eksāmeni – atpazīstamība Latvijā un ārzemēs” - Inga Saulīte Bēniņa Baltic Council for International Education (Latvija)

Skolēni varēs pārbaudīt savas svešvalodu zināšanas sarunās ar mācību iestāžu pārstāvjiem un uzzināt daudz jauna par dažādu valstu izglītības sistēmām un mācību programmām. Kā liecina pieredze, izstādes ir lielisks stimuls pievērst vairāk uzmanības svešvalodu apguvei un nopietnāk padomāt par nākotnes plāniem un to realizāciju.

Ieeja izstādē ir bez maksas. || Plakāts

Karjeras atbalsts Latvijā

VecākiVēl var pieteikties uz skolas karjeras konsultantes lekciju vecākiem „KARJERAS ATBALSTS LATVIJĀ”, kas notiks 10. oktobrī 19:00-20:00

Lekcijā tiks pārrunātas tādas tēmas kā:Vecāku loma karjeras izvēlē. Kā palīdzēt manam bērnam izvēlēties profesiju? Praktiski ieteikumi. Vecāku un karjeras konsultanta sadarbība. Kur meklēt informāciju par dažādiem karjeras atbalsta resursiem skolēniem un pieaugušajiem.
 

Visi laipni aicināti!
Pieteikšanās pa e-pastu: karjeraskonsultante@gmail.com

Skola lepojas-panājumi volejbolā

Sveicam mūsu skolas volejbola zēnu komandu ar izcīnīto 1. vietu Kurzemes rajonā un ar iekļūšanu Lāses kausa 2014 finālā.
Komandu pārstāvēja:
  1. Toms Krišjānis Ruckis;
  2. Kārlis Večens;
  3. Kaspars Lapiņš;
  4. Edgars Jansons;
  5. Mārtiņš Dzelve;
  6. Alekss Jurčs
  7. Kelvins Ņečajevs;
  8. Kristiāns Kuzmovs.

Viktorīna vācu valodā

Trešdien, 2013.gada 2.oktobrī vācu valodas nedēļas ietvaros skolā notika viktorīnas 7.a,b un 8.a,b,c klašu audzēkņiem.
Kas tik viss nebija jāzin! - Gan Vācijas robežvalstis, gan federālās zemes, gan lielākās upes un ezeri, gan jāprot orientēties kartē.

Paldies skolotājām Z.Jakovicai, I.Kalteniecei, K.Krūmai, G.Muceniecei, E.Saukantei, D.Šķēlei par audzēkņu sagatavošanu.

Foto skatāmi galerijā»

Olimpiskā diena un Fukši

Skolas galerijā ir izvietota foto reportāža no 27. oktobrī notikušās Olimpiskās dienas un Fukšu pasākumiem.

Galeriju skatīt šeit.

Pieejams arī A.Darviņas(12.a) veidotais video klips par Olimpisko dienu. To var skatīt šeit.

Panākumi krosā

Sveicam mūsu skolas izturīgākos vieglatlētus ar dalību Rudens krosā.

1. Komandu pārstāvēja:
  1. Sandra Liepa;
  2. Adrija Deičmane;
  3. Baiba Čevere;
  4. Elza Buka;
  5. Ralfs Cimars;
  6. Daniels Kalniņš;
  7. Helmuts Īrists;
  8. Kristaps Vītoliņš.
2. Komandu pārstāvēja;
  1. Marta Biele;
  2. Endija Tērauda;
  3. Nora Dilāne;
  4. Liene Tunne;
  5. Eduards Birznieks;
  6. Nils Edgars Briedis;
  7. Jurijs Kovzeļs;
  8. Kelvins Ņečajevs.

Jaunieši, karjera un mērķtiecība

Valsts izglītības attīstības aģentūras aptauja atklāj, ka puse (49%) jauniešu Latvijā lēmumu par karjeru pieņem paši, nepārspriežot savu lēmumu ne ar ģimeni, ne ar karjeras konsultantu. Turklāt tikai trešdaļa (28%) jauniešu izvērtē savas „stiprās puses” un to, kurā nozarē vai profesijā tās vislabāk var izmantot. Savukārt novēlotas un haotiskas karjeras izvēles sekas atspoguļojas ne tikai indivīda neapmierinātībā ar dzīvi, bet arī valsts ekonomiskajā attīstībā.

Viss raksts»

Video konkurss

Vidzemes televīzija (VTV) realizē projektu „Tava balss – Tava iespēja”, kura ietvaros veido sižetu sēriju, kā Eiropas Parlamenta (EP) deputātu pieņemtās direktīvas un regulas ietekmē dažādu profesijas pārstāvju dzīvi Latvijā. Tostarp VTV organizē video konkursu jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kurā aicina ikvienu interesentu izveidot video klipu garumā no 30 sekundēm līdz 2 minūtēm par tematiku „Kādam jābūt Eiropas Parlamenta deputātam?”.

Konkursa galvenā balva ir apmaksāta vizīte uz Eiropas Parlamentu 2014.gada janvārī/februārī 3 personām. Lasīt vairāk»

Zelta pildspalva

7. oktobrī  Rīgas kultūras pilī „Ziemeļblāzma” Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks apsveica Rīgas izcilākos skolotājus un uzcītīgākos skolēnus. Pedagogi saņēma balvu „Zelta pildspalva”, bet labākie 12. klašu absolventi - vienreizēju stipendiju no pašvaldības.

Balvu „Zelta pildspalva” pasniedz pedagogiem, lai izteiktu atzinību par radošu, inovatīvu un profesionālu pedagoģisko darbu, kā arī ieguldījumu skolēnu izglītošanā un audzināšanā. Līdz ar „Zelta pildspalvu” 15 Rīgas pedagogi saņems arī naudas balvu.

Balvas „Zelta pildspalva” ieguva arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolotājs Māris Zvaigzne.

Viss raksts»

Radošās filmu darbnīcas

Rīgas kinoAicina skolēnus pieteikties radošajām filmu darbnīcām.
Mācies no profesionāļiem!

25. novembris līdz 20. decembris, režisores Ilonas Brūveres meistardarbnīca Āgenskalnā, norises vieta Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, dalībnieku vecums 15 – 18 gadi.

Informācija»

Pieteikties»

1. vieta volejbolā

Sveicam mūsu skolas meiteņu volejbola komandu ar izcīnīto 1. vietu Kurzemes rajonā un ar iekļūšanu Lāses kausa 2014 finālā.

Komandu pārstāvēja:

  1. Monta Strazdiņa;
  2. Jūlija Zemļinska;
  3. Eva Matuševica;
  4. Terēze Šmēmane;
  5. Agnese Šmēmane;
  6. Jūlija Gribule;
  7. Marta Luīze Katinska;
  8. Kerstina Šmite.

Skolotāju diena

4.oktobrī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā norisinājās skolotāju dienai veltīti pasākumi. Skolotājiem bija iespēja paviesoties RVVĢ-TV stūrīti, kur tie tika iemūžināti foto. Skolēnu padome bija parūpējusies par atraktīviem uzdevumiem, pēc kuriem bija iespēja baudīt skolēnu sagatavotu koncertu.

Foto galerijā apskatāmi Emīlijas Aleksandras Verhoustinskas 11.d foto reportāža

Karjeras nedēļa

7.-11. oktobrim visā Rīgā norisinājās karjeras nedēļa, kas bija notikumiem bagāta arī RVVĢ.

Visu nedēļu skolā ciemojās vecāki, absolventi un dažādu profesiju pārstāvji: ārste Dace Rezeberga, psiholoģes Aiga Ukstiņa un Lelde Ločmele, psihoterapeite Karīna Andersone, Saeimas Izglītības Kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, ķīmiķis Egils Bisenieks, aktrise Daiga Gaismiņa-Šiliņa, uzņēmēji: Jānis Timermanis un Andris Zariņš, interjera dizainere Līva Vīksna, tulkotāja Inese Bernsone , kā arī RSU medicīnas students Edgars Volosnuhins un audioloģijas students no Vācijas - Linards Kalniņš. Foto galerija.

Viss raksts»

Vecāku diena

Ceturtdien, 17.oktobrī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā no plkst. 1600-1900 notiks vecāku diena.

Vecākiem lūgums līdz 17.10.2013. plkst. 1300 pieteikties skolas sekretariātā pa tālruni - 67611146 (d.d. 800-1300) norādot skolotāja vārdu un uzvārdu, ar kuru vēlas tikties, kā arī bērna vārdu, uzvārdu un klasi.

Bērnu psihoemocionālā attīstība

Atgādinām, ka 17.oktobrī plkst.18.00 Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā Āgenskalna ielā 21a ir paredzēta lekcija "Bērnu psihoemocionālā attīstība. Emocionāli veselīgu attiecību veidošana.",

lektors dr. Ineta Remese.

Filmu projekts - Frankfurte

Šā gada 10.-17.augustam mēs piedalījāmies Gētes institūta veidotajā projektā, kura ietvaros apguvām animācijas filmas veidošanu. Projektā arī piedalījās divi Skolēnu pils pārstāvji - Daniels un bijusī mūsu skolas audzēkne Marta. Darbnīcu vadīja vācu animators Arturs Klose, kura uzraudzībā mums bija privilēģija visas nedēļas garumā veidot animāciju Vācijas filmu muzeja (Deutsches Filmmuseum) telpās.

Projektā piedalījās dalībnieki no dažādām valstīm - Rumānijas, Latvijas, Ungārijas un Vācijas. Frankfurtē pavadījām aizraujošu nedēļu, kuras laikā iepazinām pilsētu, apmeklējām izstādes Vācijas filmu muzejā, diskutējām par Eiropu un izveidojām filmu par tēmu "Es esmu Eiropietis". Projekta laikā mums bija daudz brīvā laika, tāpēc devāmies izpētīt Frankfurti no tās nomalēm līdz pat centram, kas deva mums ļoti daudzpusīgu redzējumu par Frankfurti.

Šīs nedēļas laikā mēs ieguvām jaunus draugus, papildinājām savas vācu valodas zināšanas, uzzinājām daudz jauna par filmu veidošanu, kā arī apguvām jaunas valodās.

Adelīna Darviņa 12.a, Margareta Māra Cilinska 12.d || Foto galerija»

Studenta ādā

Ja gribi iejusties Vidzemes Augstskolas studenta ādā un kopā ar īstu studentu, apmeklēt lekcijas, tikties ar pasniedzējiem, viesoties studentu kopmītnēs, kā arī iepazīt daudzus citus studentu dzīves aspektus, piesakies https://anatomija.va.lv/ un skolēnu brīvdienās dodies uz VIA!

Šī ir mana Eiropa

Foto konkurss "Šī ir mana Eiropa"

Ja esi vismaz 18 gadus vecs un dzīvo kādā no 28 ES dalībvalstīm, aicinām piedalīties un iesniegt savu foto kādā no kategorijām [...]

Vairāk»

Interesanti notikumi

Izglītības uzņēmums “LIELVĀRS” aicina piedalīties interaktīvo zīmējumu konkursā “DARINI KALENDĀRU” 2014.

Aicinam ikvienu 1.-12.klašu skolēnu iesaistīties konkursā “DARINI KALENDĀRU 2014” un, izmantojot interaktīvo tāfeli, veidot savu zīmējumu par tēmu “Mana Rīga,” godinot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā.Vairāk»


Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) laipni aicina visu mācību priekšmetu skolotājus, kā arī citus izglītības darbiniekus un interesentus piedalīties 31. oktobrī un 1. novembrī notiekošajā Latvijas Skolu tehnoloģiju ekspozīcijā (LatSTE) 2013, kuras laikā notiks konference un praktiskās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) nodarbības vairākās darbnīcās.

LatSTE 2013 galvenie temati: digitālie mācību materiāli, darba burtnīcu problemātika un iespējamie risinājumi, kā arī projekts «Start (IT)» un programmēšana no 5. līdz 9. klasei. Konference || Programma


Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīnikā darbu sākusi Attiecību Skola, kuras ietvaros tiek piedāvātas lekcijas izglītības iestāžu vecākiem. Šobrīd aktuālais lekciju cikls "Par pusaudzi". Vairāk»

Sporta pulciņi brīvlaikā

SPORTA PULCIŅI ZĒNIEM  BRĪVLAIKĀ

  • Futbols- pirmdien un trešdien plkst.10.00-11.00
  • Volejbols - pirmdien un trešdien  plkst.11.00-13.00

Skola lepojas ar starpsemestra vērtējumiem

Skola lepojas ar skolēnu starpsemestra vērtējumiem. Reitingā iekļauti skolēni, kuri ieguvuši vērtējumus visos priekšmetos.

PamatskolaVidusskola
Nr.Uzvārds, vārdsNr.Uzvārds, vārds
1 Šņukuts Matīss 1 Ābelnīca Kaspars
2 Bārdiņa Līvija 2 Millere Sanda
3 Alekse Ūma Beate 3 Āboliņa Linda
4 Miķelsone Anna Ilva 4 Petunova Elīza
5 Podze Rūta 5 Blumberga Elīza
6 Rieksta Eleonora 6 Babre Ināra
7 Kluce Katrīne Elizabete 7 Stasjuka Karīna
8 Zaharāne Anna Luīze 8 Blūms Kārlis Nikolajs
9 Baumanis Jēkabs 9 Apine Agnese
10 Upeniece Anete Alise 10 Gūtmane Liena
11 Loginova Beāte 11 Starka Māra
12 Ritums Krišs 12 Mitrofanova Kristīne
13 Eglīte Dana 13 Zaharāne Elizabete Marta
14 Daukšte Beāte Elizabete 14 Moče-Bogdanoviča Megija
15 Baškevica Laura 15 Marcinkeviča Līga
16 Ozoliņa Gabriela 16 Kaņepa Alise
17 Pētersone Kristiāna 17 Caune Katrīna
18 Pauliņa Laura Agnese 18 Brieze Justīne Emīlija
19 Blūms Rūdolfs Pēteris 19 Uškāne Elīza
20 Lorence Luīze 20 Pētersone Annija
21 Siliņš Emīls 21 Jurēviča Marta
22 Lauska Paula 22 Cīrule Anna Anita
23 Zvaigzne Elīna 23 Bērtulsons Roberts
24 Skrebels Rems 24 Kolosovskis Edgars
25 Upīte Nikola 25 Soboļevska Kristīne
26 Andersone Stefānija 26 Birzniece Elza Beatrise
27 Ulberte Anna 27 Gribule Jūlija
28 Jermakovs Klāvs 28 Valkovska Linda
29 Laganovska Kristiāna 29 Vasiļjeva Alise
30 Tunne Luīze 30 Harkeviča Līva Elza
31 Jelišenko Dēna 31 Veidenbauma Paula Kristiāna
32 Sprūdža Klinta Luīze 32 Kalēja Māra Elīza
33 Dolgovska Megija 33 Jansons Edgars
34 Birbele Elza 34 Vanags Ronalds Edgars
35 Matisons Mārtiņš Roberts 35 Gribuste Laura
36 Sedmale Elza 36 Ošiņš Mārcis
37 Sporāne Alise 37 Grahoļska Linda Alīna
38 Zaķe Beatrise 38 Kovzeļs Jurijs
39 Zeiferte Sanija 39 Englands Rolands
40 Feldmane Laura Ieva 40 Pūtele Liene
41 Kleine Elīza Kristīne 41 Groduma Lita
42 Klapere Evelīna 42 Nesaule Anete Kristīne
43 Vegnere Elizabete 43 Kalniņa Līva
44 Sipeniece Grieta 44 Solovjovs Ivars
45 Vizule Irbe 45 Anspoka Santa
46 Zvane Paula 46 Vanaga Ieva
47 Kļaviņš Ričards 47 Timermanis Dāvis
48 Circene Loreta 48 Klimavičiusa Annija
49 Kalniņš Rūdolfs 49 Rasa Ansis Gusts
50 Cimars Ralfs 50 Dīriķis Jānis Aigars
51 Bogdanova Sabīne    

LU SZF konkursi

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultāte (SZF) šogad izsludina trīs konkursus skolēniem:

Konkursā var piedalīties ikviens interesents, nosūtot elektroniski savu radošo un/vai zinātniski pētniecieko darbu līdz 2014. gada 25. aprīlim uz konkursa nolikumā norādīto e-pastu ar norādi, kuram konkursam skolēns vēlas pieteikties. Piedaloties konkursā skolēniem ir iespēja iegūt papildus punktus (1. vieta 100 punkti, 2. vieta 75 punkti, 3.vieta 50 punkti) konkursā uz studiju vietu un priekšrocības konkursā uz budžeta dotēto studiju vietu LU SZF bakalaura studiiju programmās.