Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Vēstures 20. olimpiāde

RĪGAS IZGLĪTĪBAS UN INFORMATĪVI METODISKAIS CENTRS
Rīkojums Nr. 102-rs
28.12.2013.   

Veikt šādus grozījumus Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra 18.12.2013. rīkojumā  Nr. 100 –rs „Par apbalvojumu piešķiršanu Rīgas pilsētas vēstures 20. olimpiādes 2. posma 9. un 12.  klašu uzvarētājiem”:

[...]
Piešķirt 3. vietu, apbalvojot ar diplomu un pildspalvu:
[...]
Renāram Ozolam    Rīgas Valsts vācu ģimnāzija
[...]

Ēdināšana

Būsim Jums ļoti pateicīgi, ja bērniem būs precīza nauda – eiro, samaksai par pusdienām laika periodā, kad varēs norēķināties gan ar eiro, gan ar latiem, lai raitāk noritētu apkalpošana un visi bērni paspētu starpbrīdī paēst.

Tas arī ļaus bērniemizvairīties no iespējamām neskaidrībām, norēķinoties ar eiro un latiem.

Iveta Šmite
Daily ēdnīcas vadītāja

Skola lepojas ar sasniegumiem pasaulē

2012. gadā mūsu skola piedalījās Starptautiskajā skolēnu novērtēšanas programmas (OECD PISA) pamatpētījumā, kurā tika novērtēta 15 gadus vecu skolēnu sagatavotība dzīvei un turpmākajai izglītībai, iegūstot un analizējot skolēnu sasniegumus matemātikā (galvenā satura joma), lasīšanā un dabaszinātnēs. OECD Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas galvenais mērķis – nodrošināt stabilu atskaites sistēmu, ar kuru salīdzināt un kurai atbilstoši uzraudzīt izglītības kvalitātes attīstību.

Pētījums veikts 65 valstīs, kopumā tajā piedalījās vairāk kā 500 000 skolēnu. Latvijā pētījumā piedalījās 5279 skolēni no 211 mācību iestādēm un 2013. gada decembrī tika prezentēts nacionālais ziņojums.

Priecājamies, ka mūsu skola Latvijas mērogā ir ieguvusi 6.vietu, īpaši labus rezultātus sasniedzot lasīšanas jomā (3.vieta).

Salīdzinot mūsu skolēnu uzrādītos rezultātus ar visu pētījumā iesaistīto valstu vidējiem rādītājiem, varam būt lepni – visās trīs jomās tie starp 65 dalībvalstīm iekļaujas pirmajā trijniekā – matemātikā tie līdzvērtīgi 2. vietas uzrādītajam rezultātam, lasīšanā – par 15 punktiem pārsniedz 1. vietas rezultātu un dabaszinībās ir līdzvērtīgi 3. vietas rezultātam. Tradicionāli šo pirmo trijnieku veido Šanhajas, Honkongas un Singapūras skolēnu uzrādītie rezultāti, aiz sevis atstājot Eiropas līderi – Somiju (5./6./12. vieta atsevišķās pētījuma jomās).

Mūsu skolēnu uzrādītie rezultāti matemātikā ir par 16% labāki nekā OECD valstu vidējie sasniegumi šajā jomā, savukārt lasīšanā – par 18% un dabaszinībās – par 10%.

Ja salīdzina ar Latvijas vidējo rezultātu, tad Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēni ir uzrādījuši par 20% labāku rezultātu lasīšanā, par 16% labāku rezultātu matemātikā un par 10% labāku rezultātu dabaszinībās.

2015. gadā ir paredzēts nākamais pētījums, un, iespējams, ka mūsu skola atkal būs to Latvijas izglītības iestāžu vidū, kuras tiks izvēlētas šim pētījumam.

Papildu informācija par pētījumu www.ipi.lu.lv

Inga Riekstiņa

Semestra sākums

Ar 2013./14. m.g. nedēļu sadalījumu var iepazīties šeit.

7. un 8. klašu skolēniem turpmāk pasaules vēsture būs II nedēļās un Latvijas vēsture I nedēļās (līdzīgi kā tas ir ar mājturību un vizuālo mākslu - vienā nedēļā viens priekšmets, nākamajā otrs).

Skola piemin

Es ritu, tālāk ritu...
/Rainis/

Mūžības ceļos devies mūsu skolas /agrāk Rīgas 5. vidusskola / fizikas skolotājs

V i e s t u r s  P o r i ņ š
(19.03.1931. – 01.01.2014.)


Atvadīšanās no skolotāja 07.01.2014. plkst. 13.00 Rīgas II Meža kapos.

Sēru brīdī izsakām līdzjūtību skolotāja tuviniekiem.

Adventes laika maratons

Noslēdzies Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas rīkotais elektroniskais konkurss Adventes laika maratons.

Konkursā piedalījās Valsts ģimnāziju komandas, kuras trīs nedēļas sacentās risinot dažādus matemātikas, bioloģijas, fizikas un ekonomikas uzdevumus, pielietojot arī svešvalodu zināšanas un datorprasmes.

Konkursā labākos rezultātus uzrādīja un godalgotās vietas, kā arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas atbalsta fonda sarūpētās Apgāda Zvaigzne ABC dāvanu kartes ieguva:

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijais komandai TŪRISTI - 2.vieta || 20€ dāvanu karte.

Viļakas Valsts ģimnāzijas komanda Marienhauzena - 3.vieta  || 15€ dāvanu karte.

Grindeks rīko Profesiju dienas skolēniem

AS „Grindeks” aicina vidusskolēnus līdz 19. janvārim pieteikties uzņēmuma rīkotajām „Profesiju dienām”, kas notiks no 5. februāra līdz 5. martam. Šogad ir jau piektais gads kopš „Grindeks” realizē šādu projektu, un tā mērķis ir veicināt jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē.

Vairāk»

Rīga-Eiropas kultūras galvaspilsēta

Aicinām 11.janvārī uz ceļojumu "Bohēmas vietas Rīgā" (plakāts). Ceļojuma sākums plkst.12.00 A.Čaka muzejā!

Un 18.janvārī, kad ar plašu kultūras notikumu programmu tiks atklāts Rīgas - Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014 gads, aicinām no plkst. 12.00 līdz pat 17.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā uz iepazīšanos ar 9 Rīgas muzeju kopprojektu "Katram sava Rīga" (plakāts), kura ietvaros visu gadu katra mēnēša otrajā sestdienā notiks tematiski ceļojumi pa Rīgu.

18.janvārī projekta ietvaros tiks izsludināts arī konkurss jauniešiem un ģimenēm ar bērniem.

Karjeras ziņas

  1. Saeimas "Ēnu" diena - infografika šeit.
  2. Starptautiska koledžu asociācija aicina 10. un 11. klases skolēnus pieteikties stipendiju konkursam vidusskolas beigšanai Itālijā 2014./2016. mācību gadā. UWC organizācijas sastāvā ir divpadsmit koledžas, kurās jaunieši apgūst Starptautiskā bakalaurāta (IB) programmu, kas ir atzīta arī Latvijā. Paralēli akadēmiskajai programmai skolēniem ir aktīvi jāpiedalās ārpusklases nodarbībās un jāiesaistās kādā no brīvprātīgā darba projektiem. Vairāk informācijas: http://uwclatvia.wordpress.com/stipendiju-konkurss2014/
  3. Izsludina Vītolu fonda stipendiju vidusskolēniem:
    http://www.vitolufonds.lv/pieteiksanas-stipendijai/

Karjeras ziņas

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) 12.februārī norisināsies jauniešu karjeras izvēles veicināšanas projekta „Ēnu diena 2014” pasākums „Skolēns – studenta ēna”. Skolēni tajā aicināti kļūt par studentu „ēnām”, vienu dienu iejūtoties augstskolas ikdienā. Vairāk» Pietiekuma anketa»

Viktorīna

Ārā ir kļuvis krietni vēsāks, vietām zemi klāj balts sniegs ... Beidzot ir atnākusi sen gaidītā ziema!

Šodien, 20.01.2014., 7.a un 7.b klašu audzēkņi piedalījās viktorīnā "Weiß". Vācu valodā bija jāizpilda 10 ar ziemu saistīti uzdevumi. Bija jānoskaidro, kur bērni brīvlaikā brauc ar ragaviņām, jāmin krustvārdu mīkla, jāilustrē dzirdētais dzejolis, jāpierāda, cik labi apgūts vārdu krājums, jāatmit vācu valodas skolotāju vēlējums.

Paldies audzēkņiem par azartisko līdzdalību, skolotājai Z.Jakovicai par sagatavoto viktorīnu un K.Krūmai, I.Kalteniecei, E.Saukantei, D.Šķēlei par uzdevumu vērtēšanu! Foto skatīt gallery.rvvg.lv

I.Kalteniece
vācu valodas skolotāju metodiskās komisijas vadītāja

Uzņēmīgi cilvēki Latvijas attīstībai

Tieši pirms diviem gadiem Rīgas Valsts Vācu Ģimnāzijā risinājās kāda neparasta lekcija. Inciatīvas „Uzņēmīgi cilvēki Latvijas attīstībai” ietvaros pie vidusskolēniem bija ieradušies Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš un uzņēmēja Zane Lase-Lasmane. Iniciatīvas mērķis – aicināt vidusskolniekus doties uz ārzemēm nevis lasīt sēnes un strādāt rūpnīcā, bet gan apgūt  zināšanas. Un pēc tam, atgriežoties Latvijā, kļūt par uzņēmējiem, kuri paši rada darba vietas. Tagad esam nolēmuši daļu no šiem jauniešiem uzmeklēt vēlreiz un noskaidrot, kā viņiem veicies ar savu plānu realizāciju. No http://www.vissnotiek.lv

Uzņēmīgi cilvēki Latvijas attīstībai from VISSnotiek on Vimeo.

Glītrakstīšanas konkurss

«Если будешь буквы знать, сможешь книжки прочитать!»

Šodien, 24.01.2014.,visi 7.klašu skolēni, kuri apgūst krievu valodu, piedalījās glītrakstīšanas konkursā. Skolēniem bija iespēja parādīt savas zināšanas gan burtu pareizrakstībā, gan drukāta teksta pārrakstīšanā rokrakstā, gan kļūdu atrašanā vārdos, gan sava 20-30 vārdu gara teksta uzrakstīšanā, kurš bija jāiemācās iepriekš mājās.

Paldies kolēģēm R.Timmermanei, I.Grantai , T.Saratovai par konkursa vadīšanu un skolotājai G.Eglītei par sagatavotajiem uzdevumiem!

Gunda Eglīte
Krievu valodas metodiskās komisijas vadītāja