Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Zelta pildspalva

pildspalva_160x107pildsp_zane_small2. oktobrī, Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijā, plkst. 12.30 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pasniedza Zelta pildspalvas Rīgas labākajiem skolotājiem un stipendijas – uzcītīgākajiem skolēniem.

Jau tradicionāli 14. gadu pēc kārtas, Skolotāju dienu sagaidot, Rīgas pašvaldība sumināja labākos skolu pedagogus un skolēnus. Nominācija Zelta pildspalva tika dibināta ar mērķi izteikt atzinību Rīgas pedagogiem par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā, kā arī, lai motivētu skolotājus darba kvalitātes paaugstināšanai. Saskaņā ar Nolikumu katru gadu skolas padome, skolēnu pašpārvalde un skolas vecāku padome var izvirzīt vienu pretendentu nominācijai Zelta pildspalva. Šogad 23 karātu (korpuss -14 karātu) apzeltītas Zelta pildspalvas ieguva 15 skolotāji.

Šogad Zelta pildspalvu saņēma arī Āgenskalna ģimnāzijas skolotāja Zane Jakovica.

Olimpiāžu uzvarētāji

Sveicam skolas politikas un tiesību zinātnes olimpiādes 10.-12.klasēm uzvarētājus!

Olimpiādē piedalījās 7 audzēkņi

  1. Harijs Kārkliņš 12.d 1. vieta
  2. Jānis Dobelnieks 12.d 2. vieta
  3. Signe Karlsone 12.b 3. vieta


Sveicam skolas vācu valodas olimpiādes 10.-12.klasēm uzvarētājus!

Olimpiādē piedalījās 29 audzēkņi

  1. Kristīne Akimova 12.b sk. A. Masule 1. vieta
  2. Gundega Virse 10.a sk. E. Saukante 1. vieta
  3. Roberts Rimša 12.b sk. I. Schweizer 1. vieta
  4. Reinis Virsis 12.a sk. I. Schweizer 2. vieta
  5. Kārlis Greitāns 12.d sk. G. Tomass 2. vieta
  6. Agate Mežule 12.a sk. I. Schweizer 3. vieta
  7. Artūrs Marcinkevičs 12.b sk. I. Schweizer 3. vieta
  8. Krišjānis Mežulis 12.a sk. I. Schweizer 3. vieta
  9. Miķelis Osis 12.a sk. I. Schweizer atzinība
  10. Mārtiņš Grandāns 12.d sk. G. Tomass atzinība
  11. Ieva Engere 11.a sk. A. Masule atzinība


Sveicam skolas vācu valodas olimpiādes 8. klasēm uzvarētājus!

Olimpiādē piedalījās 26 audzēkņi

  1. Ženija Minka 8.a sk. D. Šķēle 1. vieta
  2. Toms Koršaņevs 8.a sk. D. Šķēle 2. vieta
  3. Edgars Opuļskis 8.a sk. M. Deisone 3. vieta
  4. Anna Anita Cīrule 8.a sk. M. Deisone atzinība
  5. Liena Gūtmane 8.a sk. M. Deisone atzinība
  6. Liene Pūtele 8.a sk. M. Deisone atzinība
  7. Alise Vasiļjeva 8.a sk. D. Šķēle atzinība

Viesi no Lesinga ģimnāzijas

Mūsu skolā atkal svētki – 9. oktobrī lidostā sagaidījām mūsu partnerskolas Lessing-Gymnasium (Berlin Mitte) grupu. Šoreiz Latvijā viesojas 7 audzēkņi, kuri padziļināti apgūst krievu valodu, un viņu krievu valodas skolotāja Marina Hunger kundze. Par mūsu ciemiņu labsajūtu rūpējas skolotāja Gunda Eglīte kopā ar savu audzināmo 11.a klasi.

Ievērojot mūsu draugu lūgumu, tradicionāli uzturēšanās mūsu zemē sākās ar Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējumu. Šoreiz gan stāstījums bija jāklausās angļu valodā. Pēc tam skolotāju G.Eglītes un Z.Jakovicas sabiedrībā – pirmā pastaiga pa Vecrīgu, kas noslēdzās ar Laimas konfekšu degustāciju.

10. oktobris jauniešiem aizritēja 11.a klases audzēkņu sabiedrībā. Ko redzēja mūsu viesi? Jautā Agnesei, Elvitai, Agitai, Giti, Dāvim, Sabīnei, Ievai un Annai Pūtelei no 11.a! Skolotājas devās uz Latvijas Šveici. Tā bija vispiemērotākā diena Siguldas apmeklējumam – zelta rudens visā savā krāšņumā!

11. oktobrī - Jūrmalas apmeklējums. Mākoņi, nelielais vējiņš un 5,5˚C neatturēja Hunger kundzi no peldes ... To pamanīja visi - svaiga gaisa tīkotāji, kuru rokas un galvas sildīja cimdi un ausaines un, protams, arī baltās kaijas! Pēc tam mielojāmies siltajās un omulīgajās kafejnīcās. Vakarā – diskotēka.

12. oktobris – mūsu skolas apmeklējums. Paldies G.Eglītei, I.Schweizer, A.Masulei, R.Timmermanei, I.Jasaitei, K.Kuhto, J.Sokolai un G.Tomasam par iespēju aktīvi piedalīties mācību procesā un viedokļu maiņu svešvalodu mācīšanas noslēpumos! Jaunieši mūs apskauda par acij tik tīkamo mācību vidi, skolas muzejā uzkrāto, iespēju garšīgi brokastot un pusdienot skolas ēdnīcā ... Berlīnē skolēnu ēdināšanā aktīvi iesaistās audzēkņu vecāki, trūkstot gaišā sienu krāsojuma, plašās sporta zāles ... Mēs gan nevaram lepoties ar 19 interaktīvajām tāfelēm ...

Pirmdienas vakarā un otrdien vēl jāpagūst apskatīt neredzētais un jāatgriežas vietās, kuras gribētos apmeklēt vēlreiz un tad ... U z     r e d z ē š a n o s!

Foto galerija.

Vecāku diena

Ceturtdiena, 15.oktobrī Āgenskalna ģimnāzijā notiks vecāku diena.

Vecākiem lūgums līdz 15.10.2009. plkst. 15.00 pieteikties skolas sekretariātā pa tālruni - 67611146 norādot skolotāja vārdu un uzvārdu, ar kuru vēlas tikties, kā arī bērna vārdu, uzvārdu un klasi.

4.Baltijas valstu vācu valodas olimpiāde

Noslēgusies 4.Baltijas valstu vācu valodas olimpiāde

Ar lieliskiem rezultātiem Latvijas komandai noslēgusies 4.Baltijas valstu vācu valodas olimpiāde, kas no 2009.gada 8. līdz 11.oktobrim notika Viļņā (Lietuva). 15 dalībnieku konkurencē Latvijas komandas dalībnieki savā īpašumā ieguva četras godalgas. Divas no tām izcīnīja mūsu skolas skolnieki:

  • 1.vietu ieguva Reinis Virsis (Āgenskalna ģimnāzijas 12.a klases skolēns),
  • 3.vietu ieguva Artūrs Marcinkevičs (Āgenskalna ģimnāzijas 12.b klases skolēns).

Vācu valodas nedēļa

Kā katru gadu rudeni oktobra pirmā nedēļa aizritēja vācu valodas zīmē.

Pamatskolas klasēs:

7. klašu skolēni mācību stundās iepazinās ar Vācijas ģeogrāfiju. Paldies skolotājām D.Šķēlei, M.Deisonei, I,Kalteniecei, Z.Jakovicai par ieguldīto darbu. Viktorīnā par Vāciju (7.a kl. – 6.10., 7.b kl. – 9.10., 7.c,d kl. - 14.10.) skolēni parādīja atzīstamas prasmes darbā ar karti - atpazīstot robežvalstis, federālās zemes, meklējot dažādas pilsētas, upes un ezerus. Paldies skolotājai I.Kalteniecei par sagatavoto viktorīnu.
6. oktobrī visi 8.-to klašu audzēkņi viktorīnā par Berlīni varēja izmantot pavasarī studiju braucienā uz Vācijas galvaspilsētu iegūto informāciju. Paldies skolotājām D.Šķēlei, M.Deisonei, D.Ružai par darbu skolēnu sagatavošanā, bet skolotājai D.Šķēlei – par interesantajiem uzdevumiem.
9.a un 9.b klašu skolēniem rādīja savas zināšanas vārdu krājuma apguvē.
8. oktobrī skolas vācu valodas olimpiādē piedalījās 8.a klases skolēni, kuri vācu valodu apgūst kā pirmo svešvalodu. Īpašs prieks par 2 olimpiādes dalībniecēm no 8.c klases, kurām vācu valoda ir 2. svešvaloda.

Ģimnāzijas klasēs:

Vācu valodas nedēļas tēma bija Berlīnes mūris un Vācijas vēsture 20. gs. 90-ajos gados. Skolēni apmeklēja fotogrāfiju izstādes “Ortszeit” un “Grenzfall. Der Fall der Berliner Mauer” Gētes institūtā, kur viņiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas arī par Vācijas vēsturi aizpildot testu. Paldies skolotājām I.Schweizer un A.Masulei par iniciatīvu.

6. oktobrī 12. klašu skolēni Gētes institūtā aprobēja starptautiskās vācu valodas olimpiādes uzdevumus.

7. oktobrī 10.-12. klašu skolēni piedalījās skolas vācu valodas olimpiādē. 2009. gads F.Šillera 250. dzimšanas dienas gads.8. oktobrī teātrī Skatuve interesentiem bija iespēja noskatīties F.Šillera izrādi „Viltus un mīla”. Vācu valodas nedēļas noslēgumā 9. oktobrī 10.a un 11.a klašu skolēnu pārstāvji piedalījās skolotāju E.Saukantes un B.Kreigeres veidotajā viktorīnā par Vāciju.
3. stundas laikā 12. klašu skolēni tikās ar skolotāju A.Masules un G.Tomasa uzaicināto Konrāda Adenauera fonda pārstāvniecības Baltijas valstīs vadītāju A.Kleina kungu. A.Kleina kunga stāstījums bija lielisks papildinājums skolēnu zināšanām par Berlīnes mūri un tā krišanu 1989.gadā.
Šodien, 14. oktobrī, skolas viesistabā - Latvijas Gētes biedrības pasākums, kurā priecīga atkalredzēšanās ar biedrības dibinātāju Grīnumas kundzi un Latvijas Gētes biedrības organizētā jauno tulkotāju konkursa uzvarētāju, vācu filoloģijas maģistri, Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijas vācu valodas skolotāju Lindu Matisoni. Smaržojot tējai, notika saruna par Vācijas Gētes biedrības piedāvātajām stipendijām jaunajiem vācu klasikas pētniekiem un iespējām iegūt šādu apbalvojumu. Bijām pagodināti saņemt no Grīnumas kundzes dāvinājumu skolai – viņas sarakstīto grāmatu „Raiņa un Aspazijas atcere Kastanjolā”.

Foto galerija.

Olimpiāžu uzvarētāji

Sveicam
skolas angļu valodas olimpiādes
11., 12. klasēm
uzvarētājus!

Olimpiādē piedalījās 29 audzēkņi

  1. Kristaps Blūms 12.a sk. I. Jasaite 1. vieta
  2. Linda Lāce 12.b sk. K. Kuhto 2. vieta
  3. Kristīne Akimova 12.b sk. I. Jasaite 2. vieta
  4. Liene Ozola 12.b sk. R. Timmermane 3. vieta
  5. Agnese Braže 12.d sk. I. Jasaite atzinība
  6. Santa Rimšēviča 11.a sk. I. Jasaite atzinība
  7. Aivars Kārkliņš 12.d sk. I. Jasaite atzinība

Kas notiek?

Vakar, 23. oktobrī, 9-to  klašu audzēkņi piedalījās laikraksta "Diena" rīkotajā konkursā "Kas notiek?" Konkursa jautājumi izraisīja aktīvas diskusijas skolēnu un pedagogu vidū...

Foto galerija.

Fukši 2009

Sadaļā Video ievietots 10.b klases vizītkartes video. Ja kādam ir materiāli, kurus vēlaties publicēt skolas mājaslapā, sūtiet tos uz info_skolotājs@inbox.lv. Ja materiālu ir daudz, vai tie ir liela izmēra - varu izveidot ftp pieeju to pārsūtīšanai.

www.youtube.com  var skatīt 23.oktobra foto slaidrādi. Fukšu balles video tiks ievietots pirmdien.(Papildināts 25.10.2009)

Ievietots visu 10-to klašu fukšu balles prezentāciju video. (Papildināts 26.10.2009)

Vecākiem

Pievienota iespēja reģistrēties vecākiem. Izmantojot šo iespēju, būs iespējams skatīt grozījumus un ieskaišu grafiku semestrim, kā arī komentēt jaunumus un attēlus foto albumā.

Stundu laiki

Turpmāk pirmdienās pēc 2.stundas būs 20 minūšu starpbrīdis. Šis starpbrīdis paredzēts, lai būtu iespēja satikties klašu vecākajiem.

2. novembrī, izņēmuma kārtā, šajā laikā tiekas Skolēnu padome - konferenču zālē.