Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Enerģija Eiropas Savienībā

Starptautiskais projekts
„Enerģija Eiropas Savienībā” Hannoverē

Jau trešo gadu no 15.04.-22.04.12. Hannoverē /Vācija/ norisinājās starptautiskais apmaiņas projekts. Šī gada tēma bija „Enerģija Eiropas Savienībā”. Mūsu skolu pārstāvēja 11 jaunieši.

Apmaiņas projekta laikā skolēni piedalījās dažādās darba grupās, /piem. enerģija no atkritumiem, enerģija un klimats, enerģijas taupīšana, sabiedriskais transports u.c./, kurās kopā ar citiem jauniešiem no Zviedrijas, Nīderlandes, Vācijas, Spānijas un Polijas diskutēja par enerģētikas aktuālajām problēmām pasaulē un pētīja to iespējamos risinājumus. Projekta nedēļā skolēni apmeklēja dažādus ar enerģētiku saistītus uzņēmumus, piem. atkritumu dedzināšanas uzņēmums Altvarmbūhenā, enerģijas un apkārtējās vides centrs Eldagsenē, hidroelektrostaciju Riklingenā u.c. Skolēni iepazinās šo uzņēmumu darbības principiem. Piedaloties projektā skolēni ne tikai padziļināja savas svešvalodu zināšanas /angļu un vācu/, bet arī padziļināja un pilnveidoja savas zināšanas fizikā, dabaszinībās, kā arī vides izglītībā.

Projekta ietvaros skolēni apmeklēja klimata māju „Klimahaus” Brēmerhāfenā, kā arī tehnisko muzeju ‘Pheno” Volfsburgā.

Jau oktobrī sagaidīsim ciemos jauniešus no Vācijas, bet mēs apmeklēsim Hannoveri nākamā gada martā.

IMG_2031_1 IMG_2042_1 IMG_2047_1

Vasaras kursi

Vasaras kursi pie jūras no 2012.gada 30. jūlija līdz 24. augustam.

Arī šajā gadā notiek vācu valodas vasaras kursi Vācijā pie jūras. Dalībniekiem ir iespēja patīkamā atmosfērā apgūt vācu valodu un izbaudīt daudzveidīgu programmu.

Informācija vāciski || angliski.

GRAMMATIK MIT SPAß!!!

GRAMMATIK MIT SPAß!!! Vai tas tiešām tā var būt? –Jā, gan! To 8.a klase piedzīvoja 26.aprīlī, bet 8.b klase 2. maijā. Stundas garumā bija jāveic 12 uzdevumi par dažādām gramatikas tēmām. Pēc šīs stundas paši astotklasnieki atzina, ka grūti jau nebija, tikai uzmanīgi vajadzēja izlasīt darba uzdevumu.

Paldies skolotājām D. Šķēlei, D. Ružai un I. Baumanei par darbu vērtēšanu un skolotājai I. Kalteniecei par sastādītajiem uzdevumiem.

3. maijs

3. maijā Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā tradicionāli, par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienai, notika svinīgs pasākums, kurā 12.a klases skolniece Nadīna Rode un 12.b klases skolniece Līva Ancāne uzstājās ar savu eseju priekšlasījumiem.

Pasniedzot diplomus un atzinības rakstus tika godināti skolas veiksmīgākie olimpiāžu dalībnieki un skolotāji, kuri sagatavoja skolēnus.

Skolēni ar kuriem lepojamies.

Foto: J.Puriņš, A.Darviņa(10.a)

Brīvprātīgo darbs

Š.g. 2. maijā RVVĢ viesojās tās 2010. gada absolvente Endija Skopane. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt savas bijušās skolas audzēkņus ar savu mācību, darba un dzīves pieredzi, kas sasitās ar brīvprātīgo kustības aktivitātēm. Endija apgūst teorētiskās zināšanas un veic praksi organizācijas Humana People to People, kas pazīstama 42 dažādās pasaules valstīs, dibinātajā skolā - One World University Lindersvoldā, kas atrodas Dānijā. Šīs skolas filiāles atrodas vairākās Skandināvijas valstīs un Lielbritānijā.

Augstskolas mācību programma balstās uz dažādu sociālo prasmju teorētisko un praktisko iemaņu apguvi dažādās dzīves situācijās. Studiju programmas ir organizētas dažādos mācību laika apjoma kursos – 18 mēnešu, 24 mēnešu un šobrīd tiek veidota jauna – 3 gadu bakalaura programma ar sertifikātu pedagoģijā. Īpaša vērība skolā tiek veltīta dažādām mācību aktivitātēm komandā, kas ir pamats sociālajam darbam. Lai veiksmīgāk studenti izzinātu teoriju , izprastu un adaptētos dažādu sociālo slāņu un tautību dzīves īpatnībās, prakse pēc studentu izvēles notiek Āfrikā vai Indijā. Dažādās Āfrikas valstīs šis skolas studenti mācās sniegt emocionālu atbalstu sociāli atstumtiem cilvēkiem, bērniem-bāreņiem un ielu bērniem - māca dzīves pamat prasmes, kā arī nostiprina ekonomiskās izglītības un svešvalodu pamatus pieaugušajiem, apmāca izzināt lauksaimniecības pamatus, kas nodrošina ģimenes izdzīvošanu, kā arī māca rūpēties par savu un ģimenes locekļu veselību. Endijas pirmās prakses vieta bija Mozambika un informācija par prakses norisi RVVĢ 11. un 12. klašu skolēnus rosināja uz pārdomām – kas ir patiesa valsts ekonomiskā lejupslīde un ekonomiskā krīze, kāda ir vērtība iespējai katru dienu iet uz skolu, par ko noteikti sapņo katra ģimene Mozambikā.

Buklets>>

Endija1_1 Endija2_1

The game of Proteins

Š.g. 2. maijā 11.d klases skolēni Ieva Petrovska un Māris Jaunskalžis dalījās pieredzē par starptautiskā Comenius skolu projekta „New European challenges in Sciences: The game of Proteins” aktivitātēm no 16.-21. aprīlim Granādā . Vidusskolas dabas zinību klašu skolēni guva priekšstatus par laboratorijas darbiem olbaltumvielu ķīmijā – ELISA testu , ko visbiežāk šobrīd izmanto medicīnā C hepatīta, HIV un grūtniecības testa apstiprināšanai, kā arī zaļā fluorescentā proteīna tīrības pakāpes un molmasas noteikšanai ar elektroforēzes metodi. Ieva un Māris kopā ar viņu bioloģijas skolotāju Eritu Maurīti dalījās iespaidos par projekta kultūras aktivitātēm Alhambrā un Spānijas Vidusjūras piekrastes dārzeņu audzēšanas tradīcijām un dabas ainavām Almērijā

Varirāk par Granādu>>

Lasīt par Comenius projektiem RVVĢ>>

Mātes diena

mates_dienas_1Skola ielūdz

Visas pasaules puķes bez plūkšanas es tev vienīgai, vienīgai dāvinu... (O.Vācietis)

Ielūdzam uz Mātes dienai veltīto koncertu, kas notiks š.g.10.maijā plkst.18.30 skolas aktu zālē!

Māmiņu, vecmāmiņu un visu interesentu priekam pirms un pēc koncerta piedāvājam apskatīt gadskārtējo skolas rokdarbu izstādi 108.telpā!

Aptauja

Lai noskaidrotu, kā bērni un jaunieši Latvijā lieto mobilos telefonus un internetu, kā arī, vai vecāku viedoklis par bērnu gaitām internetā un interneta lietošanu telefonā sakrīt ar realitāti, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs sadarbībā ar Zelta Zivtiņu veic aptauju.

Aicinām bērnus/ jauniešus un viņu vecākus atbildēt uz aptaujas jautājumiem.
Anketa ir anonīma un tās aizpildīšana aizņems tikai 5 minūtes.

http://bit.ly/ZZNetSafeJ  - bērnu/jauniešu aptauja

http://bit.ly/ZZNetSafeV  - vecāku aptauja

Studijām varēs pieteikties elektroniski

Reflektanti varēs pieteikties studijām elektroniski

No šī gada 2.jūlija līdz 17.jūlijam visiem studēt gribētājiem būs iespēja ātri un ērti pieteikties studijām 11 lielākajās Latvijas augstskolās, izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.Latvija.lv/studijas sniegto e - pakalpojumu.

Vairāk>>

Iespēja piedalīties mūziklā

Biedrība „Kultūras aktīvistu apvienība „Opā”” aicina pieteikties jauniešus no 14 līdz 18 gadiem muzikālai nometnei Vācijā. Projekts norisināsies no 6. līdz 15. jūlijam Berlīnē, kur jaunieši no Vācijas, Dānijas, Zviedrijas un Latvijas veidos mūziklu “The Euro – Train”. Jaunieši aicināti pieteikties sūtot savu motivācijas vēstuli un CV uz e-pastu apvieniba.opa@gmail.com līdz 12. maijam. Vairāk>>

RSU aulā

Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, 17.Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls saviem skatītājiem piedāvās spilgtāko Latvijas deju grupu koncertu „Dejas ritmi” trešdien, 9.maijā pl.17:00 VEF Kultūras pilī un Tatjanas Bindes jogas grupas izrādi „Dejas laboratorija” ceturtdien, 10.maijā pl.19:00 Rīgas Stradiņa Universitātes Aulā. Ieeja abos pasākumos par ziedojumiem. Vairāk>>

Skolotājiem

Projekta „Veiksmīgākie blogi izglītībā 2012” 15. maijā tiek organizēts tiešsaistes seminārs skolotājiem par bloga satura izveidi, labais stils un tendences satura izveidē, noformēšanā un strukturēšanā. Visi, kas vēlas veidot savu blogu un piedalīties konkursā „Veiksmīgākie blogi izglītībā 2012” vēl var paspēt to izdarīt, lai Jūs iegūtu iedvesmu sava bloga izveidei, aicinām piedalīties šajā seminārā.

Vairāk>>

Meklē Latvijas draudzīgāko klasi

Tuvojoties mācību gada noslēgumam, portāls E-klase.lv un labdarības projekts Labiedarbi.lv aicina visas Latvijas draudzīgās klases piedalīties konkursā, lai iegūtu 1000 latu vērtu iespēju kopīgi atpūsties.

Līdz 31.maijam ikviens Latvijas 5.-12.klašu kolektīvs var iesniegt savu pieteikumu konkursam Mēs gribam atpūsties! portālā E-klase.lv, informē izglītības portāla un skolvadības sistēmas E-klase.lv redaktore Dita Blaua.

Vairāk>>

Mūsu labie darbi

bilde_175_127. aprīlī mēs, 12.a klase, izdarījām vienu ļoti labu darbu - Latvijas Valsts mežu organizēto Meža dienu ietvaros arī mēs devāmies ekskursijā uz Ādažu novadu un iestādījām tur mežu! Darbojāmies kopā ar bērneļiem no divām Ādažu vidusskolas 4.klasēm, un aiz sevis atstājām aptuveni 20 000 kvadrātmetru ar kārtīgi sastādītām priedītēm. Pēc čaklās strādāšanas mūs pabaroja ar desiņām un vēl šādiem tādiem našķiem (paldies LVM).

Monta Čēma, 12.a

Franču valoda

Aicinām uz  Franču valodas bezmaksas meistarklasi!

Pirmdien 21.maijā, grāmatnīcā „Globuss” ,Franču valodas nedēļas ietvaros, Francijas kultūras centra pasniedzēji vadīs franču valodas bezmaksas nodarbības interesentiem bez priekšzināšanām:

  • 15.30-16.00 nodarbība bērniem (6-10 gadi);
  • 17.00-17.30 nodarbība jauniešiem (11-15 gadi) ;
  • 17.30-18.00 informācija par Francijas institūta Latvijā valodas kursu piedāvājumu;
  • 18.00-18.30 nodarbība pieaugušajiem (no 16 gadu vecuma).

    Nodarbības paredzētas tiem, kuri franču valodu iepriekš nav apguvuši.

    Vietu skaits grupās  ierobežots. Tāpēc Noteikti reģistrējieties nodarbībām  pa e-pastu:  inga@eglobuss.lv  vai zvanot uz tālruņa nr. 6 7226957

Gaidīsim Jūs grāmatnīcā„Globuss”,
Rīgā, Vaļņu ielā 26.

Pēdējais zvans

18. maijā Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā notika 9. un 12. klašu pēdējās mācību stundas un pēdējais zvans. Tradicionāli sveikt 12. klašu skolēnus pie mums bija Āgenskalna sākumskolas pirmās klases skolēni.

Šodienas devīze "Es esmu uz pareizā ceļa".

 Foto reportāžu skatīt šeit.
(Foto: A.Darviņa 10.a, J.Līva 11.a)

Paldies

2012.pavasaris_skola_118_1 2012.pavasaris_skola_122_1Paldies mūsu skolas sportistiem par izcīnīto 1. vietu Kurzemes rajona skolas spartakiādes kopvērtējumā 10. - 12. klašu grupā.

Pateicībā Sporta skolotāji A.Šķēle, I.Daude un M.Liepiņš.


Jaunais skolotājs

g_zenfs_1Noslēdzies konkurss „Jaunais skolotājs”, kuru rīkoja Latvijas Izglītības fonds un "Latvijas Avīze". Konkursa mērķis bija popularizēt jauno skolotāju pirmo darba gadu pieredzi, noskaidrot skolotāju un skolēnu savstarpējo attieksmi un cieņu, noteikt populārākos jaunos skolotājus, kuri aizvadījuši skolā pirmos divus darba gadus, iepazīties ar jauno skolotāju darba pieredzi, problēmām, motivēt skolēnus iesaistīties jauno skolotāju un savas skolas vērtēšanā.

Laureātu vidū ir arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolotājs Guntis Zenfs.

Vairāk>>

Aktivitātes skolā

19. maijā Saldū norisinājās Latvijas skolu jaukto koru salidojums. Pasākumā piedalījās arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzija koris.

Foto reportāža>>




22.maijā skolā norisinājās Sporta diena. Dažādos sporta veidos spēkiem mērojās 10. un 11. klašu skolēni. Audzēkņus atbalstīja un vērtēja sporta skolotāji un klašu audzinātāji.

Foto reportāža>>


Foto: A.Darviņa 10.a

Skola lepojas

Augstāko mācību sasniegumu reitings Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā
Pamatskola Vidusskola
1 7.b Šņukuts Matīss 1 12.c Bruņeniece Sandra
2 9.c Millere Sanda 2 10.a Stasjuka Karīna
3 9.a Āboliņa Linda 3 10.c Ābelnīca Kaspars
4 9.a Blumberga Elīza 4 12.a Rode Nadīna
5 9.a Jurēviča Marta 5 10.c Babre Ināra
6 9.a Lāce Laima 6 10.a Minka Ženija
7 9.a Kaņepa Alise 7 10.a Gūtmane Liena
8 7.b Miķelsone Anna Ilva 8 12.a Strazdiņš Artūrs
9 8.a Blūms Kārlis Nikolajs 9 12.c Zeikmane Paula
10 8.a Veidenbauma Paula Kristiāna 10 10.a Apine Agnese
11 9.b Caune Katrīna 11 12.c Berķe Katrīna
12 8.a Moče - Bogdanoviča Megija 12 11.c Zelle Lilita
13 8.d Putniņa Austra 13 10.a Vasiļjeva Alise
14 9.a Pētersone Annija 14 11.d Vadone Ieva
15 7.a Loginova Beāte 15 12.c Rinkeviča Līga
16 8.c Irbe Sabīne Anna 16 10.c Soboļevska Kristīne
17 7.a Baumanis Jēkabs 17 11.c Bondars Valters
18 7.b Usenko Santa 18 11.d Grīnberga Dzintra
19 8.b Zaharāne Elizabete Marta 19 10.a Cīrule Anna Anita
20 9.b Mežulis Gustavs 20 10.c Englands Rolands
21 7.a Ritums Krišs 21 10.d Birzniece Elza Beatrise
22 9.c Vītols Vilis 22 12.a Reķe Agnese
23 7.c Pauliņa Laura Agnese 23 12.c Sviderskis Staņislavs
24 9.b Groduma Lita 24 11.d Rudzīte Ilze
25 9.b Marcinkeviča Līga 25 11.a Šiliņa Marta
26 9.b Nesaule Anete Kristīne 26 11.a Rainska Zane
27 8.a Līduma Undīne 27 11.c Rūme Ieva Marija
28 8.b Gribuste Laura 28 10.c Petrova Liāna Anastasija
29 7.c Andersone Stefānija 29 10.d Mitrofanova Kristīne
30 9.b Starka Māra 30 11.c Lizbovskis Niklāvs Linards
31 9.c Bērtulsons Roberts 31 11.d Dāle Anna
32 7.c Martinsone Samanta 32 10.a Janovska Alise
33 7.a Āboliņa Santa 33 11.c Grava Laura
34 7.a Sporāne Alise 34 12.a Strazdiņš Artis
35 8.c Hūna Ieva 35 12.a Štelmahers Krists
36 8.d Masaļska Estere 36 12.c Veinberga Signe
37 9.b Zeiferte Sibilla 37 10.a Zemļinska Jūlija
38 7.c Kleine Elīza Kristīne 38 10.c Grigulis Kristers
39 7.c Siliņa Linda 39 10.c Vanaga Ieva
40 8.c Hohberga Liene 40 11.d Teikmane Baiba
41 9.d Skaidrā Liene Luīze 41 12.a Kampara Elza
42 8.b Grahoļska Linda Alīna 42 12.c Orinska Annija
43 8.b Maslova Katrīna 43 12.c Upmanis Toms
44 7.a Upīte Nikola 44 12.b Devgialovica Evija
45 7.c Zelta Agneta 45 10.a Pūtele Liene
46 9.a Uškāne Elīza 46 11.c Zaharāns Arturs Kārlis
47 7.a Zaķe Beatrise 47 12.b Kraukle Katrīna
48 7.c Apine Dagnija 48 11.c Staņeviče Laima
49 7.c Bramberga Katrīna Aleksandra 49 12.a Kalniņa Renāte
50 8.c Gribule Jūlija 50 12.c Vētra Sabīne

Mācību literatūra

gramatasVai Tev mājās ir mācību grāmatas, kuras Tu vairs neizmantosi?

Skola būs pateicīga par katru dāvināto grāmatu.

Dāvinājumu gaidīs M.Purviņš un Lācis smile_1