Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Izstāde

vecais_un_jaunais_1ES mājas Mākslas istabā (Aspazijas bulvāris 28, Rīga) no 2.-30.novembrim apskatāma Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas foto izstādes VECAIS UN JAUNAIS.

Skatīt plakātu!

Konkurss vidusskolēniem

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments (SSAD) aicina vidusskolēnus piedalīties gadskārtējā zinātniskās pētniecības darbu konkursā «Nāc un studē RTU!».

Konkurss norisinās divās kārtās no 2012. gada 25. oktobra līdz 2013. gada 23. martam.

Konkursa uzvarētāji – pirmo trīs vietu ieguvēji – iegūs naudas balvas un RTU Atzinības rakstus. Konkursa žūrija atsevišķi vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus 12. klases skolēnus, kas uzrādījuši izcilus rezultātus konkursā, sevišķi 2. kārtas laikā izpildītajos testos, kuri ārpus konkursa varēs iestāties RTU pamatstudiju programmās.

Vidusskolēnu komandas dalībai konkursā «Nāc un studē RTU!» var pieteikties līdz 25. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu: http://lauva.rtu.lv/. Konkursa nolikums atrodams šīs vēstules pielikumā un RTU mājaslapā (www.rtu.lv) sadaļas «Topošajiem studentiem» apakšsadaļā «Konkurss skolēniem Nāc un studē RTU!». 

2013. gada 23. martā līdz ar konkursa finālu RTU notiks arī otrais Zinātnes festivāls, kurā skolēni varēs demonstrēt savas prasmes un zināšanas, piedalīties dažādās sacensībās, saņemt ikdienā noderīgus ekspertu padomus un vērot aizraujošus eksperimentu demonstrācijas.

Zinātnes festivālā piedalīties varēs gan tās vidusskolēnu komandas, kuras nebūs iekļuvušas konkursa «Nāc un studē RTU!» finālā, gan  skolēni, kas konkursā nepiedalījās. Jūsu skola, klase vai domubiedru grupa ir aicināta līdzdarboties RTU Zinātnes festivālā ar kādu neparastu izgudrojumu vai aizraujošu eksperimentu.

Lai pieteiktu dalību festivālā, lūdzam jūs līdz 3. decembrim atsūtīt mums savu pieteikumu, norādot, kādu eksperimentu vēlaties demonstrēt (izgudrojuma, eksperimenta vai aktivitātes aprakstu, tā īstenošanai nepieciešamo telpas izmēru, aprīkojumu, kā arī ziņas par dalībniekiem: vārds, uzvārds, klase, skola, kontaktinformācija – lūgums norādīt: tālruņa numuru un e-pasta adresi). Līdz jaunā gada sākumam mēs izskatīsim visus pieteikumus un sazināsimies ar jums.

Pieteikumi dalībai Zinātnes festivālā jānosūta uz e-pastu: evita.serjogina@rtu.lv

NOLIKUMS

Zinātnes kafejnīca

zin_kaf_Geomaatika_1Ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 18:00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā tiek organizēts "Zinātnes kafejnīcas" pasākums.  Šoreiz tas būs veltīts tēmai „Ģeomātika šodien un rīt”.

Vairāk>>

Debates

Projekta "Jugend debattiert international" ietvaros sākam debatēšanas jauno sezonu. Pirmā debatēšana notiks 12.11.2012. 15:30 17. telpā. Laipni aicināti 10.-12. klašu skolēni ar labām vācu valodas zināšanām.

Studiju brauciens uz Vāciju 22.-27. oktobrī

st_brauciens_2012_1Pieci mūsu skolas pārstāvji - M. Šiliņa, K. Vīgants, E. Juberts, A. Apine un es - kopā ar sk. G. Tomasu, kā arī deviņi skolēni no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas kopā ar skolas direktoru M. Braslu nedēļu pirms brīvlaika pavadīja Vācijā, kur bija iespēja uzzināt par studiju iespējām dažādās Vācijas universitātēs. Uzmanība tika pievērsta arhitektūrai, ma-temātikai, jurisprudencei un dabaszinātnēm - medicīnai, ķīmijai, fizikai u.c.

Vairāk>>

Darini kalendāru 2013

Sadarbībā ar apgādu „Lielvārds”, Kultūrizglītības un nemateriālā kultūras mantojuma centru u.c. sadarbības partneriem tiek izsludināts zīmējumu konkurss „Darini kalendāru 2013”.

Konkursa vadmotīvs ir tradīcijas un inovācijas jeb kā par mūsu kultūras mantojumu var runāt ar informācijas tehnoloģiju palīdzību.
Kalendārs veltīts nemateriālajam kultūras mantojumam (Dziesmu un deju svētku tradīcijai, latvju rakstu zīmēm un gadskārtu ieražām), ko digitālos zīmējumos aicināti iemūžināt 1.-9. klases skolnieki visā Latvijā.

Konkursa apraksts un nolikums atrodams UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas mājas lapā:
http://www.unesco.lv.

Veiksmigi starti radošajā pašizpausmē

7.11. O.Vācieša muzejā ar emocionāli piepildītu pasākumu noslēdzās 5. O.Vācieša Pārdaugavas mazās literārās prēmijas konkurss , kurā ik gadu piedalās arī mūsu skolas jaunie talanti. 
    Šogad žūrijas (to vada dzejnieks Ronalds Briedis, piedalās ari RVVĢ skolotāja Baiba Siliniece) atzinību par radošiem meklējumiem ieguva 2 mūsu skolnieces -12.d klases audzēkne Agate Ščucka un 11.d klases skolniece Linda Geldnere.

   Bet 8.11. Ostvalda vidusskolā notika skatuves runas konkursa "Zvirbulis"2.kārta - Kurzemes rajona spējīgāko daiļrunātāju spēkošanās. 
   Mūsu skolu 7.-9.klašu grupā ļoti labi pārstāvēja 7.a klases skolnieks Mārtiņš Roberts Matisons, bet 10.-12.klašu grupā neatvairāms un nepārspējams  bija 10.d klases audzēknis Jānis Haļzovs, kuram jāgatavojas arī nākamajai konkursa kārtai - "Rīgas zvirbulim".
Apsveicam visus ar panākumiem un priecājamies, ka mūsu skolā ir daudz talantīgu audzēkņu!

Latviešu valodas metodiskā komisija

Video konkurss

Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs sadarbībā ar Microsoft Latvia izsludina
konkursu
„Cieni sevi un citus internetā!”

Konkursā jaunieši tiek aicināti izstrādāt audiovizuālus (videoklipus, multiplikācijas/animācijas filmas u.tml.) materiālus, kas veicina drošu interneta lietošanu, parāda jauniešu uzvedību un rīcību internetā.

Vairāk>>

Adventes laika maratons

adv_mar_plakats_1Klāt ir tradicionālais Valsts ģimnāziju Adventes maratons 10.klasēm. Vairāk par dalību tajā varat uzzināt klikšķinot uz reklāmkarodziņa kreisajā pusē vai šeit.

Nolikums

Skola lepojas

dr_pp1_1Šodien mūsu kaimiņu skolā - Āgenskalna Valsts ģimnāzijā notika tradicionālais konkurss "Draugos ar PowerPoint". RVVĢ godu aizstāvēja 7.c klases skolnieces - Līvija Bārdiņa un Beāte Elizabete Daukšte. Četrpadsmit komandu konkurencē no 13 Kurzemes un Zemgales rajonu skolām tika izcīnīta godpilnā II vieta.

Apsveicam.

dr_pp_1 dr_pp2_1

Alberta balva

alberts_1_1Uzmanību, skolēn! Vai zināji, ka Alberta balvas pasniegšanas ceremonija strauji tuvojas? Tāpēc tieši Tavā un visu skolēnu ziņā ir atbildīgs uzdevums - izvērtēt. Vairāk pievērs savu uzmanību skolotājiem, viņu uzvedībai, attieksmei un sāc domāt, kuri, Tavuprāt, ir visatbilstošākie skolotāji šīm nominācijām:
  1. Smaidīgākā skolotāja/s,
  2. Mans klases audzinātājs/a,
  3. Elegantākais skolotājs,
  4. Elegantākā skolotāja,
  5. Konsekventākais (noteiktākais, mērķtiecīgākais, nelokāmākais) skolotājs/a
  6. Saprotošākais skolotājs/a,
  7. Mans skolotājs 2012 (galvenā Alberta nominācija).

Balsošanas norise būs pavisam vienkārša - 14. vai 15. novembrī mēs, skolēnu padomes pārstāvji, ieiesim pie Tevis kādā stundā, un tur pat uz vietas droši varēs aizpildīt anketu, un varbūt tieši Tavs mīļākais skolotājs saņems  Alberta balvu. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 7. decembrī 19:00 skolas aktu zālē.

Tātad - vērojam skolotājus un apsveram atbilstošo nomināciju, lai katrs no Jums var lepoties ar saviem mīļākajiem skolotājiem, un, lai skolotāji saņem kādu nelielu pateicību par to, kādi viņi mums ir!

Vairāk par balvu>>

Skolēnu padome

Vecāku diena

vecaku_diena_1Ceturtdien, 22.novembrī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā no plkst. 1600-1900 notiks vecāku diena.

Vecākiem lūgums līdz 22.11.2012. plkst. 1300 pieteikties skolas sekretariātā pa tālruni - 67611146 (d.d. 800-1300) norādot skolotāja vārdu un uzvārdu, ar kuru vēlas tikties, kā arī bērna vārdu, uzvārdu un klasi.

22.novembrī vecāku ierosinājumus uzklausīs Vecāku padomes priekšsēdētāja Aīda Joma. Pieteikšanās pa augstāk minēto tālruni.

Indriķis Blankenburgs

14. novembrī desmit Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 10. d klases audzēkņi – Laura Bāka, Eduards Birznieks , Rihards Jānis Ķullītis, Līga Marcinkeviča, Martins Pančenko, Elīna Rumjanceva, Mārtiņš Steinerts, Emīlija Aleksandra Verhoustinska un Dārta Līva Zvaune un ģimnāzijas direktores vietniece Zane Jakovica, kā arī 10.d. klases audzinātāja Erita Maurīte devās uz Rīgas Meža kapiem un sakopa skolas vēsturiskās ēkas arhitekta Indriķa Blankenburga piemiņas vietu. Šī pasākuma tehnisko organizāciju uzņēmās ģimnāzijas direktores vietnieks saimnieciskajā darbā Ģints Ķenkars.

Skolēniem bija arī iespēja skolotājas Zanes Jakovicas vadībā iepazīties ne tikai ar Meža kapos , bet arī Raiņa un Brāļu kapos apglabāto Latvijas prezidentu, politiķu, sabiedrisko darbinieku, mākslinieku, militārpersonu un zināmu un nezināmu Latvijas valsts aizstāvju piemiņas vietu memoriālās tēlniecības pieminekļiem.

Vairāk attēlu no šī pasākuma>>

Valsts prezidenta uzruna

latvijas_karoga_piespraudeTuvojas 18. novembris un ikgadējā Valsts prezidenta uzruna Latvijas tautai. Šogad skolēni kādā radošajā konkursā pieņēma izaicinājumu - uzrakstīt savu prezidenta runu 18. novembrim.

No Valsts prezidenta institūcijas 90. gadadienai veltītā skolēnu radošā konkursā iesūtītajiem 352 darbiem izraudzītas 29 labākās Valsts prezidenta uzrunas Latvijas dzimšanas dienā.

Priecājamies, ka starp laureātiem redzam arī mūsu skolas audzēkni - tā ir 10.a klases skolniece Māra Starka.

Ar labākajiem darbu autoriem 30. novembrī Melngalvju namā tiksies Valsts prezidents Andris Bērziņš, lai personīgi sveiktu visus konkursa laureātus, pasniegtu piemiņas veltes un šo tikšanos iemūžinātu kopīgā fotogrāfijā.

Literārās jaunrades darbu konkurss

Noslēdzies gadskārtējais literārās jaunrades darbu konkurss vidusskolēniem. Kā ik gadu vienā literatūras stundā visi 10.-12.klašu skolēni centās sevi radoši apliecināt un pārdomāt, kā jūtas cilvēks savā ģimenē, tautā, Latvijā un pasaulē.

Tradicionāli kā moto konkursam tiek izraudzīti kāda skolas absolventa zīmīgi vārdi. Šogad tie bija no skolas 1970. gada absolventes dramaturģes Leldes Stumbres lugas–„Man nav miera, ja es neesmu pilnīgi brīvs”.

  • 1.vietu ieguva un skolas Atbalsta fonda 1.prēmiju saņēma 10.a klases skolniece Alise Kaņepa.
  • 2.vietu ieguva un Atbalsta fonda 2.prēmiju saņēma 12.a klases skolniece Monika Cera.
  • 3.vietu ieguva un Atbalsta fonda 3.prēmiju saņēma 11.a klases skolniece Ženija Minka.

Dziesmu konkursa uzvarētāji

16.novembrī ar tradicionālo dziesmu konkursu "Mana dziesma Latvijai" Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā noslēdzās Tēvzemes nedēļai veltītie pasākumi.

Katrā klašu grupā uzvarējusī klase iegūst skolas Atbalsta fonda līdzfinansējumu 50Ls apmērā klases ekskursijai. Pilnu ieskatu Tēvzemes nedēļas pasākumos varēs skatīt vēlāk, bet šobrīd piedāvājam noskatīties uzvarētāju video:

Sudrabkalniņā

Šogad, 11.novembrī, skolotājas I.Kalniņas pavadībā mēs, pārstāvji no 11. klasēm, devāmies uz ikgadējo atceres pasākumu Sudrabkalniņā. Patiesi iepriecināja, ka uz pasākumu bija sanākuši gan lieli, gan mazi, kā arī krievvalodīgo skolu pārstāvji. Piemiņas laikā klausījāmies uzrunas, orķestra spēli, vīru kora dziedājumus, kā arī klāt bija zemessargu vienība un jaunsargi. Sudrabkalniņa pieminekļa pakājē nolikām arī svecītes bojāgājušajiem Latvijas aizstāvjiem.

IMG_4853_1 IMG_4814_1 IMG_4823_1

Teksts: A.Spīgule
Foto – M.Cilinska

Konkurss

Konkursa mērķis: Ziemassvētku apsveikuma kartiņas zīmējuma izgatavošana.

Konkursa dalībnieki: Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas visu klašu audzēkņi.

Tēma “Ziemassvētku prieks”

 Nolikums>>

Karjeras izvēle

Ieskaties skolas mājaslapas sadaļā Karjera un varbūt atradīsi tieši Tev paredzētu informāciju.

Nodarbinātības valsts aģentūra publicējusi materiālus sevis izpētei.

Ieskaties!

Skolai 91

Skolas mājaslapas kreisajā pusē ir ievietos skolas 91. dzimšanas dienas foto. Iespējams apskatīt arī divu iepriekšējo gadu foto.

Skola lepojas

1_vieta_lase_1Sveicam mūsu skolas zēnu volejbola komandu ar izcīnīto 1. vietu Kurzemes rajona "Lāses kausā" Komandu pārstāvēja:

  1. Jānis Gaļanskis;
  2. Kaspars Lapiņš;
  3. Toms Ruckis;
  4. Alekss Jurčš;
  5. Artūrs Līvmanis;
  6. Kalvis Ruckis;
  7. Valts Grinbergs;
  8. Kristaps Lavskis.