Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Stundu saraksts

Līdz stabilā mācību priekšmetu stundu saraksta publicēšanai, katrai nākamajai mācību dienai tas būs skatāms šeit.

Līdz 10. septembrim grozījumus katrai  nākamajai mācību dienai varēs skatīt šeit. Pēc iepriekš minētā datuma to varēs skatīt sadaļā Stundas>>Grozījumi. Lūgums savlaicīgi reģistrēties mājaslapā!

Mācību gada ieskaņa

Jaunais mācību gads skaistākajā Pārdaugavas skolā iesākās ar asteru, dāliju un gladiolu pušķiem skolēnu rokās, smaidiem, satiekot jaunos un jau iepazītos klasesbiedrus, cerībām, klausoties skolas direktores Sandras Sīles uzrunā par jaunumiem, kas mūs visus sagaida, īstenojot izglītības reformas.

Īpašs prieks par to, ka 9. un 12.klašu svinīgo pasākumu zālē ar savu klātbūtni pagodināja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš ,apsveicot mūs visus un priecājoties par skolas īpašo vēsturisko auru un sakārtoto vidi, uzdāvināja arī globusu, kurā vienmēr atrast savu Latviju un Rīgu. Kopā ar A.Amerika kungu bija arī Nekustamā īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, kuram esam ļoti pateicīgi par skolas sporta zāles grīdas seguma atjaunošanu un citiem labiem darbiem skolā un tās tuvējā apkārtnē. Neaizmirstama bija mūsu leģendārā 1941.gada absolventa Jāņa Vasarieša uzruna un vēlējumi saistībā ar viņa iedibinātās Pūces balvas pasniegšanu . Ceļojošo Pūces balvu no tās autora mākslinieka Agra Kramiņa rokām šogad saņēma 12.c klases audzēknis Valters Bondars. Aktualizējot vācu valodas mācīšanas 50.gadadienas faktu, apsveikumu vāciski bija sagatavojuši mūsu vācu valodas skolotāji jaunā viesskolotāja Tomasa Ludviga vadībā.

Skolas audzēkņu Adelīnas Darviņas, Martina Pančenko , Ināras Babres un mūsu absolventa Jāņa Ābeles veidotais videosižets, jauniešu kora grupas dziedātās dziesmas, Skolēnu padomes prezidentes Annas Niedolas un Vecāku padomes priekšsēdētājas Aīdas Jomas teiktais lika noticēt, ka kopā mēs esam liels radošs spēks.

Vairosim Rīgas un savas skolas godu un slavu, īstenosim katrs savus mērķus, izzināsim pasauli no jauna katru nākamo mācību dienu –tāds varētu būt mūsu moto jaunajam mācību gadam, kas tik skaisti un cerīgi iesācies

Foto: J.Puriņš un A.Darviņa(11a).

Tuvākajās dienas sagaidāms arī video ieskats.

Izgudrotāju diena


Aicinājums skolēniem

Tev patīk zinātne un jaunākās tehnoloģijas? Vēlies kļūt populārs?
Tev ir ideja, kā var darīt labāk, ērtāk, savādāk? Izgatavo maketu un piesaki konkursam!
Piedalies Latvijas Jauno izgudrotāju konkursā un laimē vērtīgas balvas!

Kas var piedalīties? Ikviens skolēns/-i, kam ir ideja un risinājums, kā var darīt labāk!
Kur notiek? Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1, Rīgā
Kad? No 5. līdz 6. oktobrim
Kas jāsagatvo? Savas idejas paraugs, makets, modelis vai plakāts
Kā pieteikties? Aizpildot pieteikuma veidlapu: www.izgudrotaju-diena.lv

Visi konkursa dalībnieki tiek uzaicināti bezmaksas braucienā uz Zinātnes izzinošo centru AHHAA Tartu, Igaunijā, 7. oktobrī.

Pieteikšanās līdz 20. septembrim.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: www.izgudrotaju-diena.lv
E-pasts: info@connectlatvia.lv
Tel. 67089178, 29100252

Mārtiņa draudze

Mārtiņa baznīcas draudzes 160 gadu jubilejas pasākumu ietvaros, vakar, 4. septembrī, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas audzēknes Anna Niedola, Līva Drēviņa, Marta Šiliņa, absolventes Anna Zvaigzne, Anete Golubecka un kulturoloģijas skolotāja Līga Strazdiņa piedalījās piemiņas pasākumā Mārtiņa kapos - mācītāju Petera Rozenberga un Teodora Taubes atdusas vietās.

Draudzes 160. gadskārtai veltītie pasākumi turpināsies visu nedēļu.

Ja jau Tu šķiro, ko ēd...

Marta_Jurevica_1Šī gada pavasarī tika noskaidroti jauniešu sociālās reklāmas plakātu konkursa uzvarētāji.

Jaunākajā vecuma grupāžūrijas vērtējumā

1. vietu izcīnīja Marta Jurēviča, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija ar darbu „Ja jau Tu šķiro, ko ēd...“,

Pēc konkursa nosacījumiem, uzvarētāju darbi tiek izvietoti viņu pilsētās.

Vācu valodas konference

„Valodu zināšanām ir liela vērtība. Tās atver pasauli, padara brīvu, ļauj paplašināt kontaktus un sasniegt cilvēku sirdis,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, piektdien, 14.septembrī, atklājot konferenci „Padziļinātās vācu valodas apmācības pagātne, tagadne un nākotne Latvijā”. Konference notika Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, kuru S.Āboltiņa savulaik ir absolvējusi. Lasīt visu rakstu>>

Informācijas avots: Saeimas Preses dienests.


Image0003_1 Image0007_1 Image0008_1

Skolai 91

Šodien Rīgas Valsts vācu ģimnāzija svinēja savu 91. dzimšanas dienu. Tradicionāli diena sākās ar klašu Ziedu pulksteņa izveidi.

Atskanot mācību trauksmes signālam skolēni atstāja skolas telpas, lai apskautu skolu un dalītos vēlējumos skolas jubilejā.  Pēc skolas sveikšanas tika veikt tradicionālais foto pagalmā, pēc kura skolēni divās klašu telpās, lai baudītu svētku audzinātāja stundu, veikktu "ralliju" pa skolu un tuvējo apkārtni, kā arī pēc audzinātāja stundas vairākas klases devās mācību ekskursijās.

Šodien svinīgi tika iestādīts Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas dāvinātais rododendrs par godu Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas vācu valodas specializācijas 50.gadadienai (video).

Pēcpusdienā skolas sporta kompleksā notika tradicionālā skolēnu, absolventu basketbola spēle, kurā ar rezultātu 83:68 parāki izrādījās absolventi. Komandu rezultatīvākie spēlētāji:

  • RVVĢ: Lapāns 18, Bondars 9, Ceļapīters 9, Folks 9, Siliņš 6, Rutks 5, Morics 4, Vācietis 4, Brants 2, Stašulāns 2.
  • Absolventi: Vecums 20, Ņedaškovskis 17, Obermanis 11, Vēveris 8, Strazdiņš 7, Kugrēns 5, Gulbis 5, Zeids 5, Vārdaunis 3, Maurāns 2, Sviderskis, Meliņš.

Foto reportāža skatāma šeit. (J.Puriņš, A.Darviņa 11.a)

Izglītība un Karjera

skolas_poster2012_16.-7. oktobrī plkst. 11:00-17:00, viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija (Rīgā), notiks Starptautiskās izstāde Izglītība un Karjera, kas notiek jau 12 gadu pēc kārtas. Izstādē piedalās vairāk kā 30 mācību iestādes no 14 pasaules valstīm, kas būs interesanti gan skolēniem, gan skolotājiem.

Konkurss pedagogiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija kustības „Draudzīga skola” ietvaros izsludinājusi konkursu pedagogiem par labāko klases audzināšanas stundu draudzīgas un cieņpilnas vides veicināšanai klasē. Pieteikšanās – līdz 31.oktobrim.

Vairāk>>

Klašu vecāko sapulce

Visu, klašu vecākie, lūdzam pirmdien (24.10.) pēc 2.stundas ierasties uz sapulci 108.telpā!

Īpaši aicināti ierasties 11. un 12. klašu vecākie, jo tuvojas Fukši 2012.

Skolēnu Pašpārvalde

Ēdināšana

Cienījamie klienti!

Sākot ar 01.10.2012. kompleksās pusdienas par Ls 1,00 būs iespējams saņemt tikai apmaiņā pret talonu.

Talonus šim pusdienu piedāvājumam varēs iegādāties skolas ēdnīcā katrai nākamajai nedēļai līdz tekošās nedēļas piektdienas pulksten 14:00.

Ar komplekso pusdienu piedāvājumu Ls 1,00 nākamajai nedēļai būs iespēja iepazīties ēdnīcā un pēc vēlmēm būs iespēja iegādāties talonus uz tām dienām, kuras vēlēsies (1, 2 vai visām 5).

Attaisnotu iemeslu dēļ iegādātos talonus būs iespējams apmainīt pret talonu citai dienai pie ēdnīcas vadītājas, piesakoties vienu dienu iepriekš.

*No 1. oktobra skolā sāk darboties programmas skolas auglis un skolas piens.

„Daily” ēdnīca

Skola sēro

arturs_puravsMūžībā 93 gadu vecumā šonedēļ aizgājis izcilais jaunatnes treneris un sporta skolotājs, Latvijas Basketbola savienības (LBS) goda biedrs, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas (tolaik Rīgas 5. vidusskolas) ilggadējais sporta skolotājs un treneris Artūrs Puravs.

Atvadīšanās 28.septembrī plkst. 15.00 krematorijas Lielā zāles.

Papildus informācija: basket.lv, diena.lv, sporto.lv, delfi.lv.


Jaunā pedagoga diena

teacher_1Skolotāju bargākais kritiķi, skolēn!

  • Vai Tev šķiet, ka skolotāju pasniegtais dažkārt ir nesaprotams vai grūti uztverams?
  • Un šķiet, ka Tu varētu iemācīt labāk?
  • Bet, varbūt, skolotāja darbs ir tava sirdsvēlme, bet pagaidām tikai iztēlē, iespējams Tu plāno savu nākotni saistīt ar pedagoģiju?

11. un 12. klašu skolēn, tad nāc un rādi savas spējas Skolotāju dienā, kļūstot par savu skolasbiedru SKOLOTĀJU! Šī ir TAVA iespēja!

Piesakies skolotāja darbam RVVĢ Skolotāju dienas ietvaros pie attiecīgā mācību priekšmeta pasniedzēja un skolēnu pašpārvaldes pārstāvjiem!
Meklē mūs skolā vai sūti e-pastu uz rvvg.sp@gmail.com norādot savu vārdu, uzvārdu, kuru skolotāju aizvieto un kuras stundas laikā!

NB! (gaidām pieteikumus līdz 1. oktobrim plkst. 13:00)

Restartējot saknes: izglītojamies

Latvijas Vācu savienība www.verband.lv ar Institut für Auslandsbeziehungen (Ārzemju kultūras attiecību institūts) www.ifa.de atbalstu no 2012.gada 4.oktobra līdz 10.novembrim latviešu valodā rīko tikšanos ciklu "Restartējot saknes: izglītojamies". Atbalstu sniedz Rīgas Vācu kultūras biedrība, Rīgas Centrālās bibliotēkas www.rcb.lv Mākslas un mūzikas nodaļa un Latvijas Studējošo vortāls "StudentNet" www.studentnet.lv.

Vairāk>>