Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Eiropas Valodu diena

28. septembrī Ziemeļvalstu ģimnāzijā notika Eiropas Valodu dienai veltīta viktorīna 9. klašu skolēniem “Iepazīsti valodu”. Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas komandu pārstāvēja 9. klašu skolēni: Laura Vanaga 9.a, Ieva Kanepone 9.b, Matīss Nikolajs Smīdss 9.c un Dāvids Šulcs 9.d.

Viktorīna norisinājās trīs kārtās, kur jaunieši pārbaudīja valodas prasmes un erudīciju, atbildot uz dažādiem jautājumiem par angliski runājošo valstu kultūru, vēsturi un ģeogrāfiju angļu valodā, vāciski runājošo valstu kultūru, vēsturi un ģeogrāfiju vācu valodā un Ziemeļvalstīm - latviešu valodā.  

     Priecājamies kopā ar viņiem par godpilno 3. vietu divdesmit komandu konkurencē!

Angļu valodas skolotāja Rudīte Timmermane

Ābolu talka 2017

23.septembrī tika aizvadīta mūsu skolas Atbalsta fonda un Skolēnu pašpārvaldes rīkotā ābolu talka „Ābols no ābeles 2017”. Esam patīkami pārsteigti par atsaucību un dalību pasākumā – gan no rīkotāju, gan visu uzaicināto puses. Sakām par to lielo, lielo paldies gan mazajiem darbaspēku resursiem, gan pašiem skolēniem un viņu vecākiem, neaizmirstot pieminēt arī mūsu dārgos skolotājus ar savām ģimenēm! Paldies pelnījuši un pieminēšanas vērti ir arī mūsu skolas koris ‘’Verdandi’’, prasmīgie ābolu sulas spiedēji, ābolu dārza un mājas saimnieki un, protams, cilvēki, kuri nerimstoši rūpējās par mūsu pilnajiem punčiem ar karstām zupām, uzkodām un visam pa virsu- svaigi spiesto ābolu un bumbieru sulu.

Pasākumā nudien valdīja ģimeniska un ļoti cieša kopības sajūta, dodot iespēju ikkatram aprunāties ar ikkatru, iepazīties un saliedēties. Lai vairāk šādu skaistu, siltu sestdienu un uz drīzu tikšanos jums saka RVVĢ skolēnu pašpārvalde!

1.vieta volejbolā Kurzemes rajonā

Apsveicam mūsu skolas volejbola meiteņu komandu ar lielisko rezultātu – 1. vieta Kurzemes rajonā. Tas garantē piedalīšos 8. aprīlī “Lāses kausa 2018” finālsacensībās Skonto hallē.

Komandas sastāvā: 10.d E.Jurševska, 10.c E.Martinsone. 9.a D. Zilberte, 11a E. Zvaigzne, 10.e G.R. Leišavniece, 12.c M.Viškere, 12.e K.J Cīrule.

Zelta pildspalva

9.oktobrī Melngalvju namā Rīgas Dome pasniedza augsto apbalvojumu - ZELTA PILDSPALVU labākajiem Rīgas skolotājiem. Esam lepni un priecīgi, ka jau 9. reizi šo balvu iegūst kāds no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas lieliskajiem skolotājiem!

 

Šogad Zelta pildspalvas laureātiem pievienojies informātikas un fizikas skolotājs un direktora vietnieks Jānis Puriņš. Sirsnīgi sveicam!

1. vieta Kurzemes rajonā volejbolā

Apsveicam mūsu skolas volejbola zēnu komandu ar lielisko rezultātu - 1. vieta Kurzemes rajonā. Tas garantē piedalīšanos 8. aprīlī "Lāses kausa 2018" finālsacensībās Skonto hallē.

Komandas sastāvā: 8.a Nikolass Gulbis, 8.c Harijs Pūliņš, Daniels Melbārdis, 8.d Mikus Muižnieks, 9.b Alekss Baida, 9.c Mārcis Marga, Rūdolfs Podzis, Jēkabs Dzenītis.

Vācu valodas dienas Latvijā - un arī RVVĢ

"Par ko parunäßim?"- ar šo devīzi no 17. līdz 19.oktobrim pirmo reizi notiek "Vācu valodas dienas Latvijā" un, protams, mūsu skolā.

Atklāšana notika 16. oktobrī ar vācu repera un regeja dziedātāja Uves Kaa koncertu Rīgā. Gētes Institūtā Uve Kaa vadīja meistarklasi, kuras darbā piedalījās 10.e klases skolniece Katrīna Anna Graudiņa.

Otrdien 11. klašu skolēniem bija iespēja strādāt literārajā darbnīcā ar Heinca Erhardta dzejoļiem “Noch ein Gedicht…” . Šajā pasākumā piedalījās J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna un mūsu skolas 20 audzēkņi.

Rīcības dienas 2017

Dzīvot videi draudzīgi - tā ir māksla, kura jāapgūst no mazotnes! Mūsu ģimnāzija īpaši gatavojas Rīcības dienām, jo šogad mēs īpaši uzsvērsim mūsu bišu dravas lielo nozīmi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā Rīgā! Aicinām Rīcības dienu ietvaros savā apģērbā iekļaut dzeltenas krāsas aksesuāru - saules, siltuma, bišu vaska un medus simbolu!

Rūpēsimies par vidi mums apkārt!

Pasaules āra izglītības diena

Bioloģijas, vides izglītības un Pasaules āra izglītības dienai veltītajā aktīvās bioloģijas mācību stundā, kura norisinājās Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, 7.c klase iepazinās ar augu bioloģisko daudzveidību, sistematiāciju un kukaiņu nozīmi ziedaugu dzīvē. Jaunieši iepazinās ar uzturā plaši lietojamu augu ekspozīciju, nostiprināja iegūtās teorētiskās zināšanas un apskatīja vienu no senākajiem reliktajiem augiem - divdaivu ginku Ginkgo biloba L.

Paldies par vecāku un pasn.K.Boles atbalstu pasākuma rīkošanā

Dzeltenās nedēļas akcija

Ekoskolu Rīcības dienu ietvaros aicinām piedalīties ģimnāzijas rīkotajā vides bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas akcijā no 30.oktobra līdz 3.novembrim!

Ietver savā apģērbā dzeltenu krāsu, nofotografējies uz, Tavuprāt, Ekoskolai atbilstoša fona un nosūti foto e-klasē vides pulciņa skolotājam Jānim Haļzovam.

Interesantāko foto autori saņems īpašu rosinājuma balvu!

Vācu kultūras pēdas Latvijā

12.-19.10.2017. norisinājās starptautisks projekts „Vācu kultūras pēdas Latvijā”, kura ietvaros 11 skolēnus no Ksantenes pilsētas ģimnāzijas (Städtisches Stiftsgymnasium Xanten) Vācijā uzņēma RVVĢ 10.a klase.

Projekta mērķis bija veicināt sadarbību starp RVVĢ un Ksantenes ģimnāzijas skolēniem un padziļināt izpratni par vāciešu un latviešu vairākos gadsimtos iekrātā kopējā kultūras mantojuma ietekmi uz nacionālo un valstisko vērtību attīstību no 13.gadsimta līdz mūsdienām. Savas atziņas skolēni atspoguļoja noslēguma prezentācijās 18.oktobrī.

Skolēni apmaiņas nedēļas laikā pētīja vēstures avotus Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, iepazina Rīgas vecpilsētu, apskatīja Cēsu viduslaiku pili un Turaidas pili, apmeklēja Okupācijas muzeju. Projekta aktivitātes veicināja arī komunikācijas un sadarbības prasmju attīstīšanu.

2018.gada aprīlī 10.a klases skolēni dosies uz Ksanteni un pētīs nacionālos eposus “Lāčplēsis” un “Nībelungu dziesma” un to ietekmi uz personības un nacionālo vērtību apzināšanos, iepazīstot to interpretāciju vēstures kontekstā.

Paldies 10.a klases audzēkņu vecākiem par atbalstu un iespēju izmitināt Ksantenes skolas audzēkņus savās mājās!

10.klases skolēn – vēl vari paspēt pieteikties!

Tava iespēja piedalīties apmaiņas projektā, runāt angliski un/vai vāciski, kā arī aizbraukt uz Vāciju jau pēc 2 mēnešiem!

Starptautisks apmaiņas projekts ar Hanoveres ģimnāziju - Eiropas skolu: Gymnasium Tellkampfschule Hannover, https://www.tellkampfschule.de/

Kad?

1.posms
2017. gada 17. līdz 24. novembris, uzņemšana Rīgā (dzīvošana viesģimenēs).

2.posms
2018. gada 12. līdz 19. janvāris - atbildes vizīte uz Hanoveri (dzīvošana viesģimenēs).

Kā piedalīties?
Lai piedalītos projektā:

  1. Nepieciešams uzņemt pie sevis mājās skolēnu no Vācijas.
  2. Līdzfinansēt pasākumu izmaksas saskaņā ar programmu.
  3. Nosūtīt pieteikumu angļu valodas skolotājam Mārtiņam Vētram e-klasē.
  4. Vecākam ierasties uz sapulci par apmaiņas programmu 9.novembrī, pl. 18.00.

Darba valoda: angļu. 

Apmaiņas projekta programma 17.11.-24.11.2017. | Iespaidi par 2016./2017.m.g. apmaiņas projektu