Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Pasniedz DSD 1 diplomus un atklāj ceļojošo izstādi

Kopš 2012.gada Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā skolēni kārto arī DSD 1 līmeņa eksāmenu, kas apliecina vācu valodas zināšanas B1 līmenī.

4.oktobra pēcpusdienā skolas aktu zāle pulcināja 25 skolēnus, kuri bija ieradušies, lai saņemtu diplomus klātienē. Vācijas vēstniecības Latvijā kultūras nodaļas vadītājs
Kristofs Klārmans (Christoph Klarmann) un vācu valodas diploma koordinatore Latvijā Anete Rihtere-Jūta (Annette Richter-Judt) sveica jauniešus ar diploma iegūšanu un izteica cerību tikties atkal pēc nepilniem 3 gadiem - DSD 2 diplomu pasniegšanas ceremonijā.

Godinot Vācijas vienotības 25.gadadienu, vēstniecības pārstāvis atklāja ceļojošo plakātu izstādi "Ceļš uz Vācija vienotību", kura skolas aktu zālē būs apskatāma līdz 10.novembrim.

Vācu valoda un profesionālais futbols

Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sešas futbolu spēlējošas un vācu valodu pārzinošas meitenes 6.oktobrī stundu garā brauciena laikā ar kuģīti pa Daugavu dalījās sporta pieredzē ar Vācijas U17 juniorēm futbolā, kuras aizvadīja spēles un nedēļu viesojās Rīgā. Paldies Vācijas vēstniecībai Latvijā par piedāvāto iespēju!

Vācu valodas nedēļa

No 3. līdz 7. oktobrim skolā norisinājās vācu valodas nedēļa.

10.-12. klašu audzēkņi piedalījās skolas vācu valodas olimpiādē.

9.a,b klases noskatījās filmu „Das fliegende Klassenzimmer”.

7. a un 8.a,b klašu skolēniem notika viktorīnas „Ko tu zini par Vāciju?”. Kas tik viss nebija jāzina? - Gan federālo zemju nosaukumi, gan Vācijas robežvalstis, gan lielākās upes, ezeri, kalni un salas. Bija jāatbild arī uz dažādiem jautājumiem- te lieti noderēja skolēnu erudīcija!

Tiem, kuri vācu valodu apgūst kā otro vai trešo svešvalodu, bija iespēja padziļināt savas zināšanas ģeogrāfijā.

Vēlam veiksmi turpmāk vācu valodas apguvē!

Sveicam vācu valodas olimpiādes uzvarētājus!

Vācu valodas nedēļas ietvaros skolā notika olimpiāde 10.-12. klašu audzēkņiem. Sveicam uzvarētājus un paldies viņu skolotājiem!

Rezultāti

Vēlam audzēkņiem veiksmīgu dalību novada olimpiādē!

ZELTA PILDSPALVA skolotājai Antrai Zeilei

Jau 21.reizi Rīgas Dome godina labākos skolotājus Rīgā, jau 8.reizi – kāds no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas lieliskajiem skolotājiem tiek novērtēts ar augstāko atzinību – ZELTA PILDSPALVU. Ķīmijas skolotāja un direktora vietniece ārpusklases darbā, Antra Zeile, kopā ar citiem labākajiem Rīgas skolotājiem apbalvojumu saņēma 10.oktobrī Sv.Pētera baznīcā. Par iepriekšējiem gadiem»

1.vieta Kurzemes rajonā

Šī gada 10. un 13. oktobrī notika Kurzemes rajona skolu sacensības volejbola A grupā. Mūsu meiteņu komanda lielajā finālā 2:0 pieveica Rīgas 71.vidusskolu un Rīgas 34.vidusskolu.
 
Apsveicam ar izcīnīto 1.vietu Kurzemes rajonā un ar iekļūšanu Lāses kausā 2017.
 
 
Komandu pārstāvēja:
Marta Luīze Katinska, Liene Cīrule, Elīze Gerda Kaņepe, Elīna Zvaigzne, Ita Bogdanova, Roberta Ginta Leišavniece, Danete Roze, Elizabete Jurševska, paldies tiesnesim Valteram Grundem!

Skolēnu tikšanās ar Spānijas augstskolas pārstāvi

20.oktobrī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā viesojās Navarras universitātēs Ziemeļspānijā (Universidad de Navarra) pārstāvis Higinio Paterna Sánchez , lai iepazīstinātu ar studiju programmu piedāvājumu. Klātesošajiem skolēniem bija iespēja likt lietā gan spāņu, gan angļu valodas zināšanas un pārliecināties par daudzvalodības plašajām iespējām.

Vairāk informācija par universitāti http://www.unav.edu/en/home

Verdandi atgriezies no Hamburgas

Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas jauniešu koris "Verdandi" tikko atgriezies no koncertbrauciena uz Hamburgu (Vācija), kur sadarbībā ar Heinriha Heines ģimnāzijas kori, sniedza koncertus gan Heinriha Heines ģimnāzijā, gan Simona- Petrus baznīcā, diriģentu Ievas Mezītes un Kārļa Hammera vadībā. Koncertu noslēgumā izskanēja Jāņa Aišpura dziema "Kalniem pāri" abu koru izpildījumā! "Verdandi" pateicas RVVĢ skolotāju kolektīvam un vecākiem par sniegto atbalstu!

RVVĢ-95 konference

Par godu Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 95. dzimšans dienai skolā notika izglītībai veltīta konference Izaicinājumi mūsdienu izglītībai. Integrēta satura un valodas mācīšana kā instruments kompetenču izglītības īstenošanai.

Konferences pilno video materiālu var skatīt šeit:

... un Čaks

27.oktobris ir tautā mīlētā dzejas reformatora un virtuoza Aleksandra Čaka 115.dzimšanas diena.

Tā kā A.Čaks ir arī mūsu skolas absolvents un Pārdaugavai bijusi īpaša loma viņa dzīvē un dzejā, kopā ar mūsu domubiedriem – valsts ģimnāziju audzēkņiem un skolotājiem - 24.10. atzīmējām viņa jubileju 

RVVĢ rīkotajā radošo aktivitāšu dienā   „ ... un Čaks”.

Ļoti priecājāmies, ka mūsu aicinājumam atsaucās Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Viļakas Valsts ģimnāzijas un Dobeles Valsts ģimnāzijas audzēkņi un skolotāji,kas bija padomājuši arī par saturīgiem un radošiem mājas darbiem – savu redzējumu, kas būtu liekams daudzpunktes vietā virsrakstā „...un Čaks”.

Skolas latviešu valodas un literatūras metodiskās komisijas sadarbībā ar vācu, angļu un krievu valodas, vizuālās mākslas , mūzikas un vēstures metodisko komisiju skolotājiem tapa un noritēja dažādi radošie konkursi, kuros skolēniem bija iespēja radoši interpretēt A.Čaka darbus.

Tulkošanai no latviešu vācu, angļu un krievu valodā bija izraudzīts fragments no Čaka stāsta „Kukaiņu karaliene”,kas vislabāk

  • vāciski izdevās Rūdolfam Kalniņam (RVVĢ),
  • angliski – Ullai Zaķei (Gulbenes novadaValsts ģimnāzija),
  • bet krieviski – Anastasijai Sedihai (Viļakas Valsts ģimnāzija).

Vizuālajā mākslā audzēkņiem bija uzdevums pārradīt Čaka dzejoli „Mana paradīze”. Par laureāti kļuva

  • Paula Terēze Reihlere no Gulbenes Valsts ģimnāzijas.

Par īstu baudījumu klausītājiem izvērtās runātāju un muzicētāju priekšnesumi skolas zālē.

Daiļrunas konkursā uzvarēja

  • RVVĢ audzēknis Mārtiņš Gustavs Gūtmanis,

bet mūziķu radošā konkurencē

  • Jelgavas Valsts ģimnāzijas duets Didzis Cielava un Endijs Koškins,

kas izpildīja oriģinālkompozīciju ar A.Čaka vārdiem „Rudens”. Īpaši jāuzteic arī citu oriģinālkompozīciju autori – Evelīna Homčenko (GNVĢ), Kate Štokmane un Aleta Betija Aniņa (LV1.Ģ), Estere Ozoliņa (DVĢ). Muzikālā snieguma ziņā arī pasākuma noslēgumā visus saviļņoja gulbenieša Georga Gibalas uzstāšanās.

Pēc pašu radošajām izpausmēm skolēniem un viesiem bija iespēja satikties ar 2015.gada Čaka balvas ieguvēju mākslinieku Aivaru Vilipsōnu un ieklausīties viņa pārdomās par to, cik viegli vai grūti ir interpretēt Čaku, noklausīties LKA asoc.profesores (RVVĢ absolventes) Līgas Ulbertes priekšlasījumu „Čaks uz latviešu teātra skatuves”, kā arī RVVĢ audzēkņa Helmuta Īrista prezentāciju „Pārdaugavas ainavas izjūta A.Čaka dzejā”.

Viesiem bija iespēja iepazīties ar skolas muzeja materiāliem par A.Čaku – palūkoties, kāds topošais dzejnieks izskatījās, rakstot savu izlaiduma eksāmena domrakstu, vai paturēt rokās viņa gatavības apliecības kopiju.

Diena aizritēja patiešām čakiskā gaisotnē un iedvesmoja jauniem radošiem meklējumiem.

Pateicamies skolas Atbalsta fondam un A.Čaka muzejam par atbalstu pasākuma organizēšanā!

Latviešu valodas un literatūras MK vadītāja B.Siliniece

 

21.gadsimta izaicinājumi Valsts ģimnāzijām

27.oktobrī 27 valsts ģimnāzijas tikās svinīgā konferencē Valmieras Valsts ģimnāzijā.
Konferenci ar dalību un referātu "Valsts ģimnāziju loma izglītības kvalitātes paaugstināšanā Latvijā" pagodināja Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Ar referātiem uzstājās Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un akadēmiķe Maija Kūle. Valsts ģimnāziju lomu jauniešu karjeras attīstībā ar piemēriem spilgtināja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolventi. Konferences izskaņā visu valsts ģimnāziju pārstāvji tikās radošās diskusijās.

Foto - Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas pedagogu kolektīva pārstāvji