Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Skatuves runas konkurss

Aicinām piedalīties
Rīgas skolēnu skatuves runas konkursā
“Rīgas zvirbulis”

Konkursam ir 3 kārtas – skolas, rajona, pilsētas.

1. kārta notiks 22.septembrī pēc 9. stundas  Konferenču zālē (pie sekretariāta).

Tev jāsagatavo vienu prozas un vienu dzejas darbu, kuri nav skolas mācību programmās un kuru tēma būtu saistīta ar Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienu.

Katra darba priekšnesuma ilgums nedrīkst pārsniegt 3 minūtes.

Pieteikties un konsultēties nāc pie sk. Līgas Strazdiņas (kabinets pie sekretariāta).

Palīdzību vari meklēt arī pie savas literatūras skolotājas.

Paldies!

Paldies tiem izpalīdzīgajiem un atsaucīgajiem jauniešiem, kas atrada telefonu un nogādāja to pie skolas dežurantes! Telefona īpašniece ir atradusies un bija ļoti priecīga par iespēju to atgūt.

Artūram Puravam 97

Cienījamie skolotāji un trenera Artūra Purava audzēkņi, bijušie kolēģi un laikabiedri!

Informējam, ka Artūru Puravu 97. dzimšanas dienā pieminēsim ar iedegtām svecītēm pie viņa kapavietas 2. Meža (Markusa) kapos otrdien, 20. septembrī pulkst. 18.00.

Satikšanās pie kapu vārtiem no plkst.17.40-17.55 tiem, kas tuvāk Gaujas un Aizsaules ielu krustojumam.

Ar cieņu Hilda Purava, Andis Strazdiņš Info: Andis Strazdiņš, 29284107, andis@systems.lv.

Absolventu mačs

Uzmanību!

Šī gada 19. septembrī plkst.18.00 notiks gadskārtējā basketbola spēle absolventi pret skolēniem.

Absolventus šogad pārstāvēs:

Kaspars Vecvagars, Edgars Vecums, Rūdolfs Kugrēns, Kārlis Ozoliņš, Mārtiņš Dombrovskis, Kristaps Ceļapīters, Rihards Poli,  Rainers Piliņš, Kristaps Zeids u.c.

Aicinām visus uz spēli!

Vēlam veiksmi starptautiskajās debatēs

Vēlam veiksmi 12.b klases skolniecei Sanijai Zeifertei starptautiskajās debatēs Prāgā. Vairāk info par pasākumu šeit.

Brīvprātīgā no Vācijas Hanna Gotšalka mūsu skolā

Mācies, atkārto, uzlabo, padziļini vācu valodu kopā ar Hannu - brīvprātīgo no Vācijas.

Vairāk info šeit.

Absolventu mačs 2016

Kā viena no skolas galvenajām tradīcijām skolas dzimšanas dienā ir kļuvusi absolventu Basketbola Mačs. Tā ir spēle, kas apvieno visu skolu – gan skolas skolēnus, daļa ir spēlētāji, bet daļa ir aizrautīgi atbalstītāji, gan arī absolventus, kuriem ir iespēja atgriezties absolvētajā skolā, atcerēties skolas gadus un to atzīmēt ar spraigu basketbola spēli pret bijušajiem skolas biedriem. Spēles uzvarētāji saņem ceļojošo skolas kausu līdz nākošajai skolas dzimšanas dienai.

Pēc gada pārtraukuma ceļojošais Kauss nonāca absolventa rokās ar uzvaru 91:69!

Absolventu komandu sastāvs:

               Rūdolfs Kugrēns, Rihards Polis, Kārlis Ozoliņš, Kristaps Ceļapīters, Rainers Piliņš, Roberts Folks, Nils Briedis un Kaspars Sops.

Skolēnu komandu sastāvs:

               Kārlis Ozoliņš, Niks Gerbaševskis, Miks Zupiņš, Artis Liberis, Gustavs Strujevics, Klāvs Ķerpulis, Jānis Blažēvics, Kristaps Vītoliņš, Jānis Jēkabs Ivdris un Renārs Zālītis.

Apsveicam spēlētājus!!!
Uz tikšanos jau 2017. gadā

19.septembris- skolas dzimšanas dienas noskaņā

Kā apsveikt dzimšanas dienā skolu? Mums jau vairākus gadus tam atrasts burvīgs risinājums – visi kopā veidojam pagalma centrā ziedu pulksteni – par prieku sev, saviem skolasbiedriem un visiem, kam šī vieta un kopā pavadītais skolas laiks ir īpašs. Katrai klasei - viena laika josla, mūsu visu kopīgo laiku veidojot.

Šā gada „pulkstenis” ir īpaši krāsains un rūpīgi veidots,jo arī dzimšanas diena ir īpaša. Šo īpašo sajūtu uzturēt palīdzēja arī klašu fotografēšanās skolas vēsturei (nez kā tās bildes komentēs vienaudži pēc 95 gadiem?), klašu vecāku vai ēdnīcas darbinieku sarūpētie dzimšanas dienas našķi un neformālas tikšanās ar cilvēkiem, kas šo vietu reiz saukuši par savu skolu.

Skolas dzimšanas dienai veltītajās svētku stundās ar audzēkņiem tikās un atmiņās dalījās dažādu paaudžu absolventi: Ināra Lielkalne (7.a), Katrīna Neiburga (7.b), Linda Voskoboiņikova (8.a), Nadīna Rode un Mārcis Balodis (8.b), Mārtiņš Kalējs (8.c), Egīls Bisenieks (8.d), Edgars Jaunups (9.a), Sandra Bruņeniece (9.b, 12.d), Juris Šteinbergs (9.c), Evelīna Valaine (9.d), Una Eglīte, Māra Starka un Alise Kaņepa (10.a), Olafs Pulks (10.c), Jānis Karušs (10.d), Edgars Indriksons (10.e), Andrejs Ēķis (11.a), Osvalds Blūzma (11.b), Raimonds Oškalns (11.c), Rūdolfs Kugrēns (11.d), Kaspars Ābelnīca (11.e), Gundega Muceniece (12.a), Ieva Ozoliņa (12.b) un Jānis Haļzovs (12.c). Ģimnāzijas muzejā kopā ar skolotāju Māri Zvaigzni skolas vēsturi izzināja 7.c, 7.d un 10.b klases audzēkņi.

Sirsnīgs paldies absolventiem par atsaucību un interesantajiem stāstiem, kas rosināja uz skolas ikdienu un savu nākotni paraudzīties no nebijuša skatpunkta!

Un, protams, neaizmirsām savai skolai uzsaukt skanīgu: „Lai dzīvo!”

RVVĢ 95.dzimšanas diena

2016. gada 16.septembrī, skolas 95 gadu jubilejas priekšvakarā, ģimnāzijā norisinājās starptautiska konference "Izaicinājumi mūsdienu izglītībai. Integrēta satura un valodas mācīšana kā instruments kompetenču izglītības īstenošanai". Referenti uzsvēra satura un valodas integrēta apguves, kultūru un valodu daudzveidības nozīmi mūsdienu Eiropas izglītības telpā. Konferences goda lektoru un vieslektora referāti drīzumā būs pieejami mūsu mājas lapā video formātā.

Sveicieni:

Izglītības un zinātnes ministrija
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments
Latvijas Universitates Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes kolektīvs

Ģimnāzijas kolektīvs sirsnīgi pateicas visiem sveicējiem!

 

Latvijas ekoskolas

19. septembrī mūsu skolas ekopadomes pārstāvji piedalījās Vides fonda rīkotajā pasākumā  - Latvijas ekoskolu apbalvošanā, kas norisinājās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pasākumā tika apbalvotas skolas, kas ieguvušas vai nu zaļo karogu, vai ekoskolas sertifikātu. Arī mūsu skola par pagājušā gada veikumu saņēma sertifikātu, kas ir pirmais apbalvojums, uz kuru var pretendēt pēc pirmā ekoskolu kustībā pavadītā gada.

Pēc apbalvošanas ekoskolu pārstāvji devās kopīgā gājienā, uzsākot kampaņu “Solis pasaulē”, kuras mērķis veicināt sadarbību starp atbildīgajām iestādēm un izglītotājiem ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Pasākumā piedalījās
9.c klases skolnieces Roberta Ginta Leišavniece un Krista Juliāna Cīrule, skolotāja Inga Nagle.

Debašu finālturnīrs Prāgā

Sveicam Saniju Zeiferti (12.b) ar dalību X starptautiskajā debašu finālturnīrā Prāgā (vairāk info šeit).

Debašu nodarbībās gatavojamies nākamajiem turnīriem jau šodien (vairāk informācijas pie vācu valodas skolotājas Gundegas Mucenieces).