Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


RVVĢ saņem dāvinājumu

Rīgas Valsts vācu ģimnāzija saņem dāvinājumu
Viasat Mīļumvakara ietvaros

Šī gada sākumā lielākais televīzijas satura nodrošinātājs Latvijā Viasat organizēja talantu pasākumu „Mīļumvakars”, kura mērķis bija ne tikai pozitīvu emociju sniegšana darbiniekiem, bet arī ziedojumu vākšana piecām Latvijas mācību iestādēm.

Viasat “Mīļumvakara” organizatori un skolas pārstāvji

Rīgas Valsts vācu ģimnāzijai pārsteigums un gandarījums - 8.c klases skolniece Krista Cīrule ne vien piedalījās talantu pasākumā ar improvizācijas teātra grupu, bet arī ieguva ziedojumu, kuru klase (audzinātāja Ingas Nagle) pēc savas iniciatīvas nolēma izmantot latviešu valodas kabineta labiekārtošanai – ērtāku, jaunu solu iegādei. Ar laipnu Viasat pārstāvju praktisku palīdzību, sākot ar iegādi un beidzot ar piegādi, soli skolā tika nogādāti 4.aprīlī. Pateicamies Viasat uzņēmumam par dāvinājumumu!

Bezskaidras naudas norēķini ar Skolēna e karti

Personalizētā viedkarte “Skolēna e karte” ir Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolēna apliecība, kā arī līdzeklis Rīgas pilsētas pašvaldības (turpmāk tekstā – Pašvaldība), Pašvaldības kapitālsabiedrību un sadarbības partneru piedāvāto atvieglojumu, pakalpojumu un priekšrocību saņemšanai un Pašvaldības sadarbības partneru sniegto pakalpojumu apmaksai. Lasīt vairāk»

Eko darbnīcas

Šā gada 31.martā mūsu skolā norisinājās lietu otrreizējās pārstrādes darbnīca pamatskolai, ko vadīja skolotāja Inga Nagle, 8.b klases audzēkņi - Monta Kuzņecova, Henrijs Bērziņš-, 8.c klases audzēknis Lauris Veļičko (8.c) un 12.c klases audzēkne Sindija Vītola.

Darbnīcās mācīja, kā izveidot interesantus naudas makus no izlietotām tetra pakām, kā PET pudeli pārvērst noderīgā zīmuļu turētājā un kā no veciem žurnāliem izveidot stilīgu dāvanu kastīti. Foto galerija»

Foto: Lauris Veļičko 8c | Raksts: Sindija Vītola 12c

Skola lepojas

DiplomsSveicam
skolas vokāli instrumentālā ansambļa dalībniekus ar iegūto I pakāpi Latvijas izglītības iestāžu mūzikas kolektīvu festivāla - konkursa "No baroka līdz rokam" finālā !
Paldies kolektīva vadītājam Eināram Verro!

Raksts: Antra Zeile

 

Radošuma veicināšana

8.aprīlī mūsu skolā norisinājās praktiskas nodarbības radošuma veicināšanai vizuālās mākslas un mājturības skolotājiem. Viešņas no Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Rīgas varēja iepazīt krāsu teoriju, vērojot Diānas Kaijakas prezentāciju, veidot putnus pēc plastilīna meistara Ronija Orena metodēm Kristīnes Miķelsones vadībā. Darināt apsveikuma kartītes kvīlinga tehnikā mācīja Gunita Savrinoviča,bet veidot dāvanu maisiņus – Rūdolfs Šelvahs.Visiem kopā izdevās radīt īsti pavasarīgu noskaņu!

Panākumi tulkošanas konkursā

14.04.2016. Dobeles Valsts ģimnāzijā notika Valsts ģimnāziju tulkošanas konkurss, kurā piedalījās 3 mūsu skolas skolēni un guva ļoti labus sasniegumus. Skolēni tulkoja dzejoļus no svešvalodas latviešu valodā par tēmu “Dzīves līkloči”.

10.a klases skolēns Rūdolfs Kalniņš ieguva 1.vietu, tulkojot no vācu valodas, kā arī saņēma balvu par labāko mājas darbu par tēmu “Es un dzeja”.

12.b kl. skolniece Laura Ilze Rode ieguva 3.vietu, tulkojot no krievu valodas, bet atzinību par atdzejojumu no angļu valodas saņēma 12.c kl.skolēns Alekss Vecvanags.

Skolēniem bija tikšanās ar tulkotājām Ingmāru Balodi un Daci Meieri, kuras stāstīja par tulkošanas tehniku un savu pieredzi šajā darbā.

Skolēni darbojās arī grupās, gatavoja apsveikumu tulkošanas konkursa 5 gadu jubilejai un to prezentēja. Pasākuma organizatori bija parūpējušies arī par jubilejas torti.

Latvijas 40. skolēnu zinātniskā konference

2016. gada 22. un 23. aprīlī Rīgā norisinājās Latvijas 40. skolēnu zinātniskā konference. Pētniecisko darbu mutvārdu prezentācijas notika Latvijas Universitātē, Latvijas Mākslas akadēmijā, Latvijas Kultūras akadēmijā, Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē.

Lepojamies ar Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēniem, kuri izcīnīja divas pirmās un vienu trešo vietu (pakāpi)!

Sveicam

  • Asantu Agni Miesnieci un viņas darba vadītāju, skolotāju Santu Zībergu ar iegūto 1. pakāpi Pedagoģijas sekcijā;
  • Lailu Troici un viņas darba vadītāju, skolas psiholoģi Anitu Skrindu ar iegūto 1. pakāpi Psiholoģijas sekcijā;
  • Rūdolfu Tomu Mežuli un viņa darba vadītāju, skolotāju Inu Baumani ar iegūto 3. pakāpi Cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures sekcijā;
  • Paulu Urtāni un viņas darba vadītāju, skolotāju Eritu Maurīti ar iegūto atzinību ķīmijas sekcijā.

Konferences noslēguma plenārsēde un laureātu apbalvošana notika svētdien, 24.aprīlī, plkst. 9.30 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1.

Rīgas skolu 7. klašu skolēnu konkurss angļu valodā

2016. gada 19. aprīlī Ziemeļvalstu ģimnāzijā norisinājās Rīgas skolu 7. klašu skolēnu konkurss angļu valodā, kurā tika pārbaudītas skolēnu lasīšanas, klausīšanās, valodas lietojuma prasmes un iemaņas, kā arī vispārīgas zināšanas par angliski runājošo valstu kultūru un vēsturi.

Konkursā abi skolēni - 7.a klases skolniece Nikola Kurmele un 7.c klases skolnieks Matīss Nikolajs Smīdss – ieguva godalgoto 3. vietu. Apsveicam!

Matemātikas konkursa

Ķengurs″ ir starptautiskais matemātikas konkurss-spēle ar devīzi „Matemātika visiem”. Konkursa – spēles “Ķengurs” pirmssākumi ir meklējami pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā Austrālijā, kad Pīters Hollorans (Piter Holloran), matemātikas profesors no Sidnejas, nolēma organizēt spēli-konkursu Austrālijas skolēniem: aptauju ar piedāvātiem atbilžu variantiem, kurā vienlaikus varēja piedalīties tūkstošiem dalībnieku. Eiropā šis konkurss ienāca 1991. gadā, kad divi franču matemātiķi nolēma sarīkot šādu spēli Francijā, nosaucot to „Ķengurs” par godu saviem Austrālijas draugiem. Eiropā šī spēle kļuva arvien populārāka un jau 1994. gada jūlijā Strasbūrā Eiropas padomes sēdē, Ģenerālā asambleja izveidoja Asociāciju „Ķengurs bez robežām” no 10 Eiropas valstīm.

Konkurss-spēle „Ķengurs – matemātika visiem” veicina matemātikas popularitāti un paaugstina skolēnu interesi par to. Spēle ne tikai stimulē skolas programmas apguvi, bet arī mudina skolēnus piedalīties citās olimpiādēs, konkursos un sacensībās. Šajā konkursā drīkst piedalīties jebkurš skolēns no 2. līdz 12. klasei.

Konkursam ir viena kārta, bez atlases sacensībām. Šis konkurss notiek martā, visā pasaulē vienā dienā. Konkursā ir jāatbild uz 30 jautājumiem, kuri ir sakārtoti pēc sarežģītības pakāpes, un katram jautājumam tiek piedāvāti 5 atbilžu varianti.

Šogad konkurss-spēle „Ķengurs” notika 24.martā. Latvijā  to organizē Klasiskā ģimnāzija un skola ISMA „Premjers”. Ar katru gadu šis konkurss Latvijā kļūst arvien populārāks: 2015.gadā tas pulcināja vairāk kā 15 000 skolēnu no 199 Latvijas skolām, bet šajā gadā konkursa "Ķengurs" dalībnieku skaits jau bija izaudzis līdz pat 20 115 skolēniem no 220 Latvijas skolām.

Konkursā tika noteikti 20 labākie matemātiķi Latvijā katrā klašu grupā, kā arī katrā skolā tika noteikts labākais katrā klašu grupā. Mūsu skolā tie bija:

Samanta Ozola 7.d

Lauma Māra Vikmane 8.a

Loreta Roze 9.d

Mārtiņš Matisons 10.a

Oskars Vismanis 11.a

Īpaši jāizceļ 11.a klases skolēna Oskara Vismaņa rezultāts, jo Oskars 742 dalībnieku konkurencē savā klašu grupā ierindojās 39.vietā.

Apsveicam labākos!

Informāciju sagatavoja matemātikas metodiskās komisijas vadītāja Ilze Zalāne

Teātra svētki 2016

Š.g. 7.aprīlī skolā notika gadskārtējie Latviešu valodas metodiskās komisijas iniciētie Teātra svētki , šogad – mūsu skolas absolventa A. Čaka 115.jubilejas zīmē .

10.un 11 klases bija izveidojušas 9 tautā mīlētā autora dzejas izrādes, ko ar prieku noskatījās ne tikai skolasbiedri un skolotāji, bet arī žūrija – leģendārā skolas teātra aktrise Zane Jakovica, teātra studijas vadītāja Anna Zvaigzne, direktora vietniece Gundega Muceniece, Rīgas Improvizācijas teātra dalībniece Una Valaine, mūsu mūzikas maestro Kārlis Hammers un mākslas skolotāja Diāna Kaijaka.

Skolas Atbalsta fonda sarūpētās balvas ieguva 3 laureātu klases – 10.d, 11.c un 10.a, bet galveno balvu –biļetes uz mūsu absolventa Viestura Kairiša režisēto Raiņa lugas „Uguns un nakts” iestudējumu LNT – saņēma 10.c klase. Individuāli tika uzteikts Rūdolfa Pētera Blūma (11.b) un Emīla Alpa (10.d)sniegums.

Pirmoreiz Teātra svētku vēsturē klasēm bija jāsagatavo arī afišas un programmiņas savām izrādēm. Par labāko programmiņu tika atzīta 11.d klases piedāvātā, bet labākās afišas godā tika 10.a klases izveidotā (autore Dana Eglīte).

Laureātu izrādes interesentus aicinām noskatīties Muzeju naktī 21.maijā!

Foto galerija»

Verdandi Vīnē un Zalcburgā

RVVĢ jauniešu koris "Verdandi" no 17.04. līdz 25.04. pēc Vīnes koru apvienības uzaicinājuma devās koncertturnejā uz Vīni un Zalcburgu. Viesošanās laikā vienā no Eiropas kultūras galvaspilsētām kora dalībnieki ne tikai apmeklēja dažādus ar kultūras un mākslas izzināšanu saistītus pasākumus, koncertēja vairākās Vīnes skolās, bet arī sniedza kora solo koncertu izcilā baroka pērlē - Sv.Annas baznīcā. Turnejas noslēgumā "Verdandi" piedalījās svinīgajā dievkalpojumā Vīnes Sv.Stefana Domā, kas tika veltīts Vīnes koru apvienības 15 gadu jubilejai. Dievkalpojuma noslēgumā izskanēja Džona Ratera (John Rutter) "For the beauty of the earth" "Verdandi" izpildījumā.

Turnejas laikā korim bija iespēja piedalīties meistarklasēs pie lieliskiem diriģentiem, tai skaitā pie Zalcburgas Doma Jauniešu kora diriģenta Gerita Štadlbauera (Gerrit Stadlbauer), tā bagātinot kora dziedāšanas prasmes.

Koncertturneja stiprinājusi kora kolektīvu, kā arī devusi nenovērtējamu starptautisku koncertēšanas pieredzi.

Izsakām sirsnīgu pateicību koristu vecākiem par sniegto atbalstu!