Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Panākumi mazo mūzikas kolektīvu skatēs

Februārī un martā notika mazo mūzikas kolektīvu skates, kurās ar labiem panākumiem piedalījās abi Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas ansambļi. Vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2019” 1.kārtā, kas notika 12.februārī VEF Kultūras pilī, vokālais ansamblis ieguva I pakāpi, bet konkursa finālā 7.martā tika izcīnīta II pakāpe.

Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivālā – konkursā „No baroka līdz rokam”- 27.februārī Rīgas 45.vidusskolā mūsu vokāli instrumentālā ansambļa dalībnieku sniegums tika novērtēts ar augstāko pakāpi, izvirzot to dalībai konkursa finālā 23.martā. Finālkonkursā RVVĢ vokāli instrumentālais ansamblis ieguva I pakāpi.

Sveicam ansambļu dalībniekus par augstajiem sasniegumiem! Paldies vokālā ansambļa un vokāli instrumentālā ansambļa vadītājam Eināram Verro par ieguldījumu muzikālo talantu attīstīšanā!

Koris Skulda uzvar

Sveicam Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 7.-9.klašu kori „Skulda” par izcilu sniegumu Rīgas 5.-9.klašu un 5.-12.klašu koru, meiteņu un jaukto koru konkursa I kārtā 28.martā! Koris parādīja labāko muzikālo sniegumu, nopelnot augstāko žūrijas vērtējumu un konkursā, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, ieguva augstāko pakāpi. Vēlam panākumus konkursa II kārtā 10.aprīlī!

Paldies 7.-9.klašu kora „Skulda” diriģentei Ievai Mezītei!

Vecāku diena

Otrdien, 9.aprīlī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā no plkst. 16.45-19 notiks vecāku diena.

Vecākiem lūgums līdz 8.04.2019. plkst.23 pieteikties elektroniski skolas mājaslapā vai zvanot uz sekretariātu pa tālruni - 67611146 (d.d. 8-13), norādot skolotāja vārdu un uzvārdu, ar kuru vēlas tikties, kā arī bērna vārdu, uzvārdu un klasi.

1.vieta florbolā

Sveicam Kurzemes rajona sacensībās zēniem 10.-12. kl. grupā florbolā ar iegūto 1. vietu.

Skolas komandu pārstāvēja: Jēkabs Liepiņš, Kārlis Prikulis, Ādams Petrovskis, Ēriks Urbanovičs, Rodrigo Struka, Franks Ulinskis, Gustavs Ozoliņš, Toms Puķītis, Matīss Tepers, Lenards Skrodelis un Martins Rodrigo Laviņš.

Mūsu meitenēm 2.vieta futbolā

Sveicam Rīgas pilsētas skolu telpu futbolā finālsacensībās meitenēm 10.-12. kl. grupā ar iegūto 2. vietu.

Skolas komandu pārstāvēja: Laura Zeļģe, Laura Antāne, Anna Viktorija Žeimunde, Patrīcija Paula Mūrniece, Zane Madara Novika, Krista Vītola, Agate Teice un Santa Suta.

Latvijas skolas soma

RVVĢ skolēni programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros apmeklē Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Pūt vējiņi".

Pilsoniskā līdzdalība

3. un 4. aprīlī mūsu skolas pārstāvji kopā ar vēl piecu Latvijas skolu skolēniem un skolotājiem, pārstāvjiem no “Skola 2030”, Valsts izglītības satura centra, piedalījās platformas ManaBalss.lv Ziemeļvalstu ministru padomes biroja rīkotajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Helsinkiem.

Brauciena mērķis bija iepazīties ar Somijas parlamenta pirmsvēlēšanu norisi Helsinku skolā, tikties ar Somijas jaunatnes alianses pārstāvjiem, kas organizē skolēnu pirmsvēlēšanas Somijā, Somijas tieslietu ministrijas pārstāvi, Eiropas parlamenta biroja un Eiropas jauniešu parlamenta pārstāvjiem. Somija kā brauciena mērķis bija izvēlēta, jo skolēnu simulāciju vēlēšanas valstī notiek jau kopš 90 gadiem. Sešu projekta dalības skolu, arī RVVĢ , mērķis ir organizēt informatīvo pasākumu skolā un š.g. 8. maijā realizēt Eiropas parlamenta priekšvēlēšanas 16-17 gadīgajiem mūsu skolas jauniešiem, tādejādi attīstot un veicinot pilsonisko līdzdalību jauniešu vidū.

Rītdienas izglītība

10.aprīļa pēcpusdienas sarunā ar ğimnāzijas skolotājiem viedoklī par rītdienas izglītību kontekstā ar reğionālo attīstību dalījās mūsu skolas absolvents, VARAM ministrs Juris Pūce. Ministrs uzsvēra, ka skolas pamatuzdevums jau šodien ir skolēna individuālās izaugsmes veicināšana, ka vecākam jābūt iespējai izvēlēties labu skolu, kurā pamatoti augstas gaidas pret pedagogu kā izaugsmes virz...

3.vieta - Bizness 24!

Ģimnāzija lepojas ar 11.klašu skolēnu: Marka Poikāna 11.b., Aleksa Šengelijas 11.A. un Gustava Ruģeļa 11.c iegūto 3.vietu 210 komandu konkurencē Banku augstskolas organizētajā biznesa simulācijas spēļu konkursā Bizness 24.

Apsveica, ar panākumiem, gūto pieredzi un iespēju izmēģināt dzīvē praktisko uzņēmējdarbību!

Paldies atbalstītāju komandai!

Skuldai panākumi

Lepojamies ar mūsu skolas 7.-9.klašu kora "Skulda" izcīnīto Augstākās pakāpes diplomu konkursa 2.kārtā, XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu svētku virsdiriģentu žūrijas vērtējumā!

2. vieta florbolā meitenēm

Sveicam Rīgas Kurzemes rajona finālsacensībās florbolā meitenēm 10.-12. kl. grupā ar iegūto 2. vietu.

Skolas komandu pārstāvēja: Anna Drubaza, Madara Zviedre, Patrīcija Paula Mūrniece, Anna Viktorija Žeimunde, Laura Antāne, Madara Bīriņa, Katrīna Karple un Krista Vītola.

2. vieta florbolā zēniem

Sveicam Rīgas pilsētas starpskolu finālsacensībās zēniem 10.-12. kl. grupā florbolā ar iegūto 2. vietu.

Skolas komandu pārstāvēja: Lenards Patriks Skrodelis, Dāvis Orniņš, Rodrigo Struka, Toms Puķītis, Matīss Jānis Tepers, Jēkabs Kristiāns Liepiņš, Kārlis Prikulis, Ādams Petrovskis, Ēriks Urbanovičs.

Baltijas vācu valodas olimpiāde

RVVĢ skolnieces Ūma Beate Alekse un Gabriela Ozoliņa no 11.04.-13.04. ar labiem rezultātiem piedalījās Baltijas vācu valodas olimpiādē, kas šogad notika Pērnavā, Igaunijā un uz kuru bija uzaicināti 4 labākie vācu valodas pratēji no katras Baltijas valsts. Kopvērtējumā Ūma Beate Alekse ieguva 2.vietu un Gabriela Ozoliņa - 4.vietu.

Piedaloties olimpiādē, Gabriela un Ūma guva vērtīg...

Latvijas skolas soma

    Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros mūsu skolēniem šajā semestrī ir bijusi lieliska iespēja padziļināt savas zināšanas literatūrā, mākslā un kulturoloģijā, bez maksas apmeklējot dažādus muzejus: tā Aspazijas un Raiņa muzejā Baznīcas ielā Rīgā 29.01. ciemojās 11.d klase, 1.02. -11.b klase, bet 15.02. 11.c klase. Kā raksta 11.c klases skoln. Katrīna Karple, tas ir viens no muzejiem, kas mūs ieinteresēja  visvairāk(..) bija sajūta, it kā tūlīt, tūlīt Aspazija ienāks istabā ar kafijas krūzi vienā rokā un pierakstu burtnīciņu otrā, domājot, kura frāze vislabāk iederēsies jaunajā dzejolī. Un kā piesaukta, nākamajā istabā uz sienas Aspazijas ēna tiešām raksta kādu dzejoli un kaislīgi svītro neizteiksmīgās rindiņas. Taču,izejot cauri virtuvei, pie kāda galdiņa Rainis vāra sev kafiju! Nu kā var nepatikt šādas mazas, negaidīti pārsteidzošas ekskursijas, pēc kurām motivācijas vilnis tik liels, ka to vien gribas, kā kļūt par rakstnieku! Prieks redzēt vietas un cilvēkus, kam tik veiksmīgi sanāk apvienot mūsdienīgo ar veclaicīgo, saglabājot vērtības, ko ikviena vecuma cilvēki vēlas muzejos redzēt.”

    Savukārt 11.a klase 27.03. viesojās J.Rozentāla un R.Blaumaņa muzejā, bet 9.a klase 04.04. bagātināja savus priekšstatus par A.Čaku viņa memoriālajā dzīvoklī Rīgā. 9.a kl.skoln. Laura Lielkalne secina: Bija arī iespējams sajust dzejnieka garu viņa istabā.Šī ekskursija bija noderīga, jo ir arī cilvēki, kuri nezina pilnīgi neko par dažādiem rakstniekiem, taču zināt savas tautas ievērojamo cilvēku biogrāfiju kaut vai pamatos ir svarīgi, jo viņi ir mūsu lepnums, tāpēc ir jāapmeklē šādi muzeji.”

  Latviešu valodas un literatūras metodiskā komisija

Debates vācu valoda

Lepojamies ar 12.a klases skolnieces Annemarijas Tauriņas dalību starptautiskā debašu konkursa vācu valodā Latvijas finālā. Debatante atzīst- iegūta lieliska pieredze, gan kritiski izvērtējot sabiedriski aktuālas tēmas, pie kam - to darot vācu valodā, gan arī pieredze turpmākajai dzīvei. Mūsu skola debašu valsts finālā pārstāvēta jau 12 reizes konkursa 14 gadu pastāvēšanas laikā. Piedali...

Izglītības iestāžu apzaļumošana

Atskatoties uz izglītības iestāžu teritoriju apzaļumošanas Jauniešu iniciatīvas projektu 2017./2018. mācību gadā, ģimnāzija priecājas par ziedu pulksteņa jauno pavasara veidolu, kuru papildinājuši krokusi. Paldies visiem astoto klašu pārstāvjiem, kuri pulcējās vienotā kopbildē!

Latviešu valodas olimpiāde

Lepojamies ar 12.a klases skolnieces, šī gada Pūces balvas ieguvējas, Gabrielas Ozoliņas veiksmīgo dalību Latviešu valodas 11.-12. klasēm valsts olimpiādē, iegūstot II pakāpi.

Paldies skolotājai Santai Zībergai par atbalstu, gatavojoties šai olimpiādei!

Putnu dienas RSIA Babīte

Š.g.  15.aprīlī 8.c klase devās uz RSIA "Babīte", lai tuvāk apskatītu Babītes pagastā mītošos putnus, novērtu putnu aktivitāti dienā un piedalītos erudīcijas uzdevumu pildīšanā.

Latvijas skolas soma

Šī gada 11. aprīlī 10.d klases audzēķņi programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Salaspils Nacionālo botānisko dārzu, lai piedalītos nodarbībā  „Taksonu Medības". Nodarbības laikā skolēniem bija iespēja interaktīvā veidā nostiprināt zināšanas par augu sistemātiku, iegūt informāciju par taksoniem augu etiķešu saturā un gida pavadībā iepazīties ar Botāniskā dārza augu kolekciju, kā arī dažādiem Latvijas dabā sastopamiem kokaugiem.

Verdandi panākumi

Lepojamies ar RVVĢ jauniešu kora "Verdandi" izcilo sniegumu Latvijas izglītības iestāžu jaukto koru konkursā, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, iegūstot Augstākās pakāpes diplomu!

Panākumi zinātniskās pētniecības jomā

Esam priecīgi par labajiem panākumiem Latvijas skolēnu 43.zinātniskās pētniecības darbu konferencē, kurā no mūsu skolas tika pārstāvēti 9 darbi un 8 no tiem ieguva godalgotas vietas:

Sociālās zinātnes

  • Elīna Vasiļjeva, psiholoģija, II pakāpe, darba vad. Anita Skrinda
  • Paula Eleonora Lunte, psiholoģija, II pakāpe, darba vad. Ina Baumane
  • Marks Poikāns, ekonomika un uzņēmējdarbība, II pakāpe, darba vad. Gunita Reinvalde
  • Elza Elizabete Leice, izglītības zinātnes, III pakāpe, darba vad. Linda Ozola

Humanitārās un mākslas zinātnes

  • Džoanna Zavoloko, Maikls Antonio Di Blasio, valodniecība un literatūrzinātne, II pakāpe, darba vad. Ina Baumane
  • Danute Līva Šteimane, mūzika un māksla, III pakāpe, darba vad. Līga Strazdiņa

Medicīna un veselības zinātnes

  • Samanta Seņina, medicīna un veselības zinātne, III pakāpe, darba vad. Iveta Daude

Inženierzinātnes un tehnoloģijas

  • Kristaps Langmanis, inženierzinātnes un tehnoloģijas, III pakāpe, darba vad. Jānis Puriņš.

Latvijas skolas soma

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 12.c klases audzēkņiem II. semestrī ir bijusi lieliska iespēja padziļināt savas zināšanas mākslā un kulturoloģijā, bez maksas apmeklējot kinoteātri „Splendid Palace”. 28.03. ar lielu interesi noskatījāmies filmu „Jaungada taksometrs”, par kuru skolēni uzrakstīja recenziju.

17.04. skolēniem bija iespēja noskatīties filmu „Homo Novus” un pašiem pārliecināties, par to, ka šī ir viena no labākajām Latvijas simtgadei veltītajām filmām, kas dod ieskatu ne vien jauna gleznotāja ceļa sākumposmam mākslas pasaulē, bet arī rada paliekošu iespaidu par Latvijas mākslinieku vidi 20. gadsimta 30. gados.

 

Teātra svētki

18.aprīlī pacilātā gaisotnē skolā tika aizvadīti gadskārtējie Teātra svētki –šoreiz atklājot mūsu „pasaku ķēniņa” Kārļa Skalbes literārajās pasakās izlasīto, sajusto un līdzpārdzīvoto. Jau no paša rīta 3.stāva gaitenī valdīja rosība – daudzi steidzās aplūkot izteiksmīgās afišas un ielūkoties izstādītajās programmiņās, mēģinot prognozēt, kas sagaidāms.

10.un 11.klašu skolēni 10 pašizveidotu dramatizējumu izrādēs atkal un no jauna atgādināja, ka esam tauta, kurā mīl teātri visdažādākajās tā izpausmēs. Šogad īpaši bija jūtams, ka izrādes tapšanā iesaistījusies visa klase un protam (mācāmies)izmantot daudzveidīgus teātra izteiksmes līdzekļus – scenogrāfiju, gaismas, mūziku.

Tā kā šiem svētkiem tradicionāli ir arī sacensības garša, lai noskaidrotu, kam tiks skolas Atbalsta fonda sarūpētās balvas, kopā ar ieinteresētajiem skatītājiem visu aizrautīgi vēroja žūrija – pazīstamais TV „duets”Jana Duļevska (arī vecāku statusā)  un Valters Krauze, skolas direktore Gundega Muceniece, Atbalsta fonda pārstāve Everita Streļča, abituriente Anna Ulberte. Īpaši vērtīgi ( un atraktīvi!) bija Valtera un Janas kopīgie un individuālie komentāri par redzēto, kas, cerams, iedvesmos nākamos uzvedumus veidot vēl prasmīgāk.

Par labāko izrādi, saņemot AF galveno balvu,  tika atzīts 10.a klases „Sarkangalvītes” iestudējums. Par spilgtāko individuālo sniegumu lomas atklāsmē balvas saņēma 11.c klases skolniece Krista Juliāna Cīrule par titullomu izrādē „Ezerieša meita” , kā arī 10.c klases skolnieki  Dāvis Hugo Alksnis (par Anša lomu) un Krists Stūrmanis (par Velna lomu) izrādē „Pasaka par vērdiņu”. Savukārt par labāko izrādes afišu balvu saņēma Danute Līva Šteimane (11.a), bet par labāko programmiņu - Kristaps Langmanis un Kristians Pauls Kevišs (11.e). Katra klase bija ar ko īpaša, tāpēc atzinību un Lieldienu sveicienu kopā ar žūrijas vēlējumiem saņēma visi.

Vēlreiz milzīgs paldies visiem, visiem, kas palīdzēja tapt šiem neaizmirstamajiem  mirkļiem, kad vari pats pārbaudīt, uz ko esi spējīgs, redzēt, ko izdarījuši skolasbiedri, un pārliecināties, ka , esot motivēti kopā un uzturot spēkā tradīcijas, RVVĢ ir milzīgs garīgs spēks! Paldies audzinātājiem, literatūras skolotājām, administrācijai par motivēšanu un atbalstu svētku radīšanā!

Teātra svētku programmā šogad bija:

  • 10.a  „Pasaka par Sarkangalvīti”
  • 10.b  „Pelnrušķīte”
  • 10.c  „Pasaka par vērdiņu”
  • 10.d  „Apakšzeme”
  • 10.e  „Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties”
  • 11.a  „Pelnrušķīte”
  • 11.b  „Pasaka par vērdiņu”
  • 11.c  „Ezerieša meita”
  • 11.d  „Ūziņš”
  • 11.e  „Piecpadsmit”

Latviešu valodas un literatūras metodiskā komisijas vad. B.Siliniece

Projekts Erasmus+

Aprīļa sākumā no 07.04.-13.04.2019 notika otrais Erasmus+ projekta “Migrācija un integrācija Eiropā” posms Varšavā, uz kuru devās četri 10. A klases skolēni (Santa Gribuste, Kristaps Gržibovskis, Sigita Sarkane un Anna Streļča) un četri 10. B klases skolēni (Markuss Veselis, Mārtiņš Greizis, Alise Teļnova un Līva Grēta Balode).

Skolēni iesāka savu darbošanos ar komiksu veidošanu par migrāciju, kur bija jāiekļauj atbildes uz mājās sagatavotajiem jautājumiem. Multikulturālajā centrā, skolēniem bija  iespēja piedalīties divās interesantās darbnīcas, kurās viņi nedaudz mācījās arābu valodu, kas likās ļoti sarežģīta, kā arī klausījās imigranta stāstu par Āfriku, un viņa pieredzi migrējot uz Eiropu. Apmeklējot Karaļa Jana III pili Vilanovā, jauniešiem tika piedāvātas divas darbnīcas - filmas izveide par vēsturiskiem notikumiem, ietērpjoties tā laika kostīmos un kaligrāfijas nodarbība. Pēc apgūtiem pieciem kaligrāfijas pamatnoteikumiem, arī paši varējām patrenēties rakstīt, kas, jāatzīst, nemaz tik viegli nepadevās. Šajā laikā bija organizētas divas ekskursijas uz Varšavas centru- viena vakarā, otra- dienā. Projekta noslēgumā tika rādīta filma vācu valodā ar subtitriem angļu valodā ”Willkommen bei den Hartmanns” par migrantu uzņemšanu vācu ģimenē.

Nedēļa paskrēja ļoti ātri, līdzdarbojoties un iegūstot unikālu pieredzi, un, kā atzina kāds no projekta dalībniekiem, ka tagad domas par migrantiem ir fundamentāli mainījušās, jo ir izprasts šīs tēmas cilvēcīgais aspekts.

Projekta koordinatore Rudīte Timmermane

Latvijas skolas soma

28.aprīlī 10.a klase devās uz Valmieras drāmas teātra iestudēto lugu "Hamlets". Starpbrīdī visi labprāt dalījās ar iespaidiem par pirmajā cēlienā redzēto un pārrunāja radušos jautājumus. Izrādes beigās zāle cēlās kājās un gan aktieru, gan skatītaju acīs bija redzema sajūsma. Šī skolēniem noteikti bija ļoti vērtīga un atmiņā paliekoša pieredze. Paldies "Latvijas Skolas somai" par finansiā...

Vācu valodas Valsts olimpiāde

Lepojamies ar Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēnu izcilajiem sasniegumiem Vācu valodas valsts 49. olimpiādē 10.-12.klasēm.

12.d klases skolniece Ūma Beate Alekse un 12.a klases skolniece Gabriela Ozoliņa ieguva I pakāpes godalgu (zelta), bet 12.d klases skolnieks Kārlis Emīls Vītols saņēma atzinību.

Paldies skolotājām Idai Meženiecei, Inai Baumanei un Karin von Berg par ...