Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Jugend debattiert Latvijas fināls

29.04.2021. norisinājās starptautiskā vācu valodas debašu konkursa Jugend debattiert in Mittel-, Ost- und Südosteuropa Latvijas fināls, kurā Rīgas Valsts vācu ģimnāziju pārstāvēja 11. a klases skolniece Emīlija Rūta Ozoliņa. Šogad konkursa fināls notika attālināti, un skatītāji pasākumu varēja vērot tiešraidē Gētes institūta Facebook profilā. Finālā jaunieši debatēja par šobrīd ļoti aktuālu jautājumu "Soll eine Corona-Schutzimpfung verpflichtend sein, sobald das möglich ist?" / "Vai vakcinācijai pret Covid-19 jābūt obligātai, tiklīdz tas ir iespējams?". Pasākumu vadīja RVVĢ 12.a klases skolniece un konkursa 2020. gada fināla dalībniece Anna Lauska.
Apsveicam Emīliju Rūtu Ozoliņu ar veiksmīgu dalību Latvijas finālā un iegūto godpilno 3.vietu!

Reģistrācija iestājpārbaudījumiem

 

Ir sākusies reģistrācija iestājpārbaudījumiem Rīgas valsts ģimnāzijās.

Registrācijas laiki:

  • uz valsts ģimnāziju 10.klasi no 01.05.2021. plkst.9.00. līdz 18.05.2021. plkst.17.00. (iestājpārbaudījums plānots 29.05.)
  • uz valsts ģimnāziju 7.klasi no 08.05.2021. plkst.9.00. līdz 25.05.2021. plkst.17.00. (iestājpārbaudījums plānots 8.06.)

 

Reģistrēšanās notiek Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā

(pieteikties ŠEIT)

RVVĢ aktuālā informācija par uzņemšanu: sadaļā Izglītība - Uzņemšana (publicēti uzdevumu veidu paraugi svešvalodā, iepriekšējā gada matemātikas darbs)

Atbildes uz līdz šim saņemtajiem jautājumiem apkopotas ŠEIT.

Informācijas diena tiks rīkota maijā (aptuvenais laiks  17. - 21.maijs, precīzs datums tiks izsludināts vismaz nedēļu iepriekš)

 

Informatīvā konsultācija

 

Informatīvā konsultācija par iestāšanos RVVĢ topošajiem 10.klašu skolēniem:

 - iestājpārbaudījumu norise

 - iestājpārbaudījumu programmas un uzdevumi

 - pieteikšanās izvēlētajā ģimnāzijā

 - dokumentu iesniegšana

notiks 17.05. plkst. 18.00 tiešsaistē MS Teams

 

Aptauja un reģistrācija ŠEIT

 

Informatīvā konsultācija 7.klašu skolēniem plānota 24.05., informācija tiks precizēta, pieteikšanās tiks atvērta apmēram nedēļu pirms tikšanās).

Informācija par uzņemšanu: sadaļā Izglītība - Uzņemšana (publicētas iestājpārbaudījuma programmas, uzdevumu veidu paraugi svešvalodā)

Pieteikšanās iestājpārbaudījumam notiek Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā

(pieteikties ŠEIT)

 

Baltische Deutscholympiade 2021

7. un 8. maijā notika Baltijas valstu vācu valodas olimpiāde, kuru šogad organizēja Lietuvas vācu valodas skolotāju asociācija un kurā piedalījās arī divi RVVĢ skolēni.

Sveicam 12.a klases skolnieci Patrīciju Paulu Gaujeri ar iegūto 3.vietu un 11.a klases skolnieku Kārli Romanovu ar veiksmīgu piedalīšanos olimpiādē un izsakām pateicību vācu valodas skolotājai Inai Baumanei.

Skolēni ir gandarīti par iegūto pieredzi:

“Mēs – kopā 25 skolēni no Baltijas valstīm - satikāmies “Zoom” tiešsaistēs, reizē iepazīstoties ne tikai kā draugi un komandas biedri, bet arī kā konkurenti. Bija jāveic gan individuāls uzdevums, gan grupu darbs, kā arī otrajā dienā ar mums sadarbojās aktieri, kuri parādīja, ka, neskatoties uz ierobežotajām iespējām, arī tiešsaistes var būt aizraujošas. Esam pateicīgi, ka mums bija iespēja būt daļai no šī gada Baltijas vācu valodas olimpiādes un pārbaudīt savas prasmes. Atmiņā tā paliks kā pozitīva un neaizmirstama pieredze. Paldies skolotājiem, kas mūs atbalstījuši un mums palīdzējuši tikt tālāk, nekā mēs būtu domājuši!”

 

Informatīvā konsultācija par iestāšanos RVVĢ topošajiem 7.klašu skolēniem:

 - iestājpārbaudījumu norise

 - iestājpārbaudījumu programmas un uzdevumi

 - pieteikšanās izvēlētajā ģimnāzijā

 - dokumentu iesniegšana

notiks 24.05. plkst. 18.00 tiešsaistē MS Teams

 

Reģistrācija informatīvajai konsultācijai  ŠEIT

 

Svarīgi! Reģistrācija 7.klašu iestājpārbaudījumam tiek slēgta 25.05. plkst. 17.00, nenokavējiet pieteikšanos!

Pieteikšanās iestājpārbaudījumam notiek Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā

(pieteikties ŠEIT)

Informācija par uzņemšanu RVVĢ: sadaļā Izglītība - Uzņemšana (publicētas iestājpārbaudījuma programmas, uzdevumu veidu paraugi svešvalodā, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem)

 

 

Konkurss "Rīgas zvirbulis"

Sveicam Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolnieces Hermīni Sipenieci Gavari un Dārtu Justīni Kolāti ar augstiem sasniegumiem un novērtējumiem Rīgas bērnu un jauniešu runas konkursā “Rīgas zvirbulis” 2021. Konkurss norisinājās divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā, kura norisinājās 20.aprīlī, vērtēšanai komisijai bija jāiesniedz dzejas priekšnesums. Gan Hermīne, gan Dārta konkursa pirmajā kārtā ieguva labus vērtējumus un iekļuva konkursa otrajā kārtā. Runas konkursa otrajā kārtā, kura norisinājās 12.maijā, vērtēšanai bija jāiesniedz prozas priekšnesums un atkārtots dzejas priekšnesums.

8.b klases skolniece Hermīne Sipeniece – Gavare pārstāvēja Rīgas Valsts vācu ģimnāziju 6.-9.klašu grupā. Kopvērtējumā iegūta pirmā pakāpe un augstākais punktu vērtējums starp visiem dalībniekiem.

10.VI klases skolniece Dārta Justīne Kolāte pārstāvēja Rīgas Valsts vācu ģimnāziju 10.-12.klašu grupā. Kopvērtējumā iegūta otrā pakāpe un viens no labākajiem rezultātiem.

Sagatavoties runas konkursam skolniecēm palīdzēja teātra un retorikas pulciņu vadītājs Mārtiņš Gailis.

RVVĢ iedvesmas sarunas par dzīvi un nākotni

Noslēdzoties mācību gadam un turpinot pozitīvo praksi par kopīgu satikšanos iedvesmas forumā, 28.05.2021 no plkst.9.30-11.15, visi mūsu skolas skolēni un pedagogi tiek aicināti uz tiešsaistes iedvesmas sarunām par dzīvi un nākotni.

Šajā tikšanās reizē Jums būs iespēja pašiem virzīt sarunas tēmu saturu, uzdodot savus interesējošos jautājumus e-sarunu viesim!

Latvijas skolas soma

Mēs – 8.b un 8.c klases skolēni, projekta LSS ietvaros, 13. maijā skatījāmies filmu "Neiespējamais ir iespējams". Stāsts ir par Raimondu Dombrovski - latviešu  sportistu, kurš 90 dienās veica 4200 jūdžu garu ceļu, šķērsojot Ziemeļamerikas kontinentu no Kanādas līdz Meksikai ar rollerslēpēm. Šī filma dod ieskatu par interesantajām vietām, dažādiem cilvēkiem un grūtībām, ar kurām Raimonds sastapās ceļojot pirmoreiz - 1988. gadā un atkārtoti pēc vairāk kā 25 gadiem. Bija vērtīgi uzzināt faktus par Latvijas un Amerikas vēsturi. Uzzinājām  arī vairāk par sporta veidiem -  biatlonu un rollerslēpošanu. Manuprāt, visinteresantāk bija redzēt Raimonda ticību un patriotismu Latvijai un vēlmi nest Latvijas vārdu pasaulē. Iesaku šo filmu noskatīties visiem! Tā ir ļoti iedvesmojoša un rosina vēlmi pašam doties kādā piedzīvojumā. Pēc filmas noskatīšanās bija iespēja uzdot jautājumus filmas varonim – Raimondam Dombrovskim un filmas scenārija autoram un producentam Arnim Asperam.

Karolīna Terela, 8.c klase.

Lielā Eiroviktorīna

Apsveicam 11.c klasi ar uzvaru Lielajā Eiroviktorīnā!

Lielā Eiroviktorīna ir Labklājības ministrijas rīkotā erudīcijas spēle par Eiropas Savienību un Eiropas Savienības fondu ieguldījumu. Bija iespējams izspēlēt jebkurā laikā periodā no 10. maija līdz 21. maijam attālināti platformā “Quizizz”.

Spēlē drīkstēja piedalīties 10. un 11. klašu skolēni no jebkuras Latvijas skolas. Kopumā viktorīnā piedalījās 65 klases no 50 Latvijas skolām. Apkopojot rezultātus, noskaidrotas sešas erudītākās klases Latvijas reģionos:

  • Rīgā – Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 11.c klase
  • Vidzemē – Salacgrīvas vidusskolas 11. klase
  • Zemgalē – Ozolnieku vidusskolas 10. klase
  • Kurzemē – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas 10.d klase
  • Latgalē – Daugavpils 16. vidusskolas 10. klase
  • Sēlijā – Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10.a klase
  • Latvijā – Salacgrīvas vidusskolas 11. klase

Mūsu 11.c klase ir laimējusi dāvanu karti 250 EUR vērtībā klases saliedēšanai. Ar šo balvu ir iespējams izvēlēties apmeklēt kādu virtuālu pasākumu, iegādāties dāvanu karti kādai atrakcijai vai ieejas biļeti atpūtas vietas apmeklējumam, ņemot vērā valstī spēkā esošos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Balvas vērtība netiek izmaksāta naudā.

Pievienota bildē ir redzami 11.c klases rezultāti. Vairāk informācijas par konkursu: šeit.

 

 Informatīva vēstule par testēšanu 7.klasēm tiks nosūtīta 28.05. pēcpusdienā. Ja tā nav saņemta līdz 29.05. (pirms tam, lūdzu, pārbaudīt Mēstuļu kastīti), rakstīt uz iriekstina6@edu.riga.lv

10.klašu testēšanas rezultātiem būtu jābūt anketā norādītajos e-pastos. Rezultātus var atvērt, sekojot instrukcijām saņemtajā vēstulē. Problēmu gadījumā lūgums sazināties ar Gulbja laboratoriju. Pozitīva testa gadījumā lūgums nekavējoties informēt RD IKSD papildtermiņa saskaņošanai.

Atbildes uz informatīvajās konsultācijās un aptaujās saņemtajiem jautājumiem par testēšanos un eksāmena norisi

Lasīt šeit

Eksāmena norise (SHĒMA)

 

RVVĢ lepojas

Lepojamies ar mūsu skolas skolēniem, kuri parādījuši lieliskus sniegumus lielākajā ikgadējā izglītojošā uzņēmējdarbības uzsākšanas konkursā “Bizness 24h 2021” kopvērtējumā iegūstot sesto vietu .

Apsveicam visus dalībniekus ar panākumiem, gūto pieredzi un iespēju izmēģināt dzīvē praktisko uzņēmējdarbību!

Latvijas Skolas Soma

Tā kā šajā mācību semestrī nevarēja doties kopīgi uz pasākumiem, tad Latvijas skolas somas ietvaros 8.a klases skolēniem tika piedāvāta iespēja apmeklēt Virtuālo ekskursiju Iluzionisma teātrī un muzejā Mystero. Kā kāds skolēns komentēja, tā bija “laba, jo varēju apskatīt gan muzeja eksponātus, gan aizskatuvi. Vislabāk man patika vecās burvju mākslinieku instrumentu kastes un stāstījums p...

Uzņēmējdarbības skola

Apsveicam 10.eu klasi ar veiksmīgu BAT organizētās Uzņēmējdarbības skolas absolvēšanu.

Lepojamies ar mūs skolas skolnieci Elizabeti Vēveri 10.eu, kura ieguva augstāko rezultātu  un 1.vietu noslēguma testā.

Iedvesmas sarunas par dzīvi un nākotni

28. maijā mūsu skolas skolēniem un skolotājiem bija iespēja tiešsaistē piedalīties jau otrajā RVVĢ forumā jauniešiem, šoreiz "Iedvesmas sarunās par dzīvi un nākotni", tā veiksmīgi pieliekot punktu 2020./2021. mācību gadam un ieskicējot katra personīgos un skolai kopīgos nākamā gada plānus un tālākas nākotnes ieceres.

Foruma viešņa bija karjeras un biznesa uzsākšanas trenere, pieredzējusi uzņēmēja un vadītāja Jolanta Priede. Skatītāji varēja balsot un izvēlēties 2 sev interesantākās no viņas piedāvātajām tēmām. Vislielāko atsaucību izpelnījās tēmas "Kā izvēlēties sirds profesiju" un "Pieprasītākās prasmes nākotnes darba tirgū". Foruma dalībnieki aktīvi piedalījās sarunā, uzdeva daudz jautājumu. Jolantas Priedes atbildes un ieteikumi bija dzīves atziņās balstīti, nestandarta, radoši un darboties rosinoši. Iedvesmojošā lektore aicināja jauniešus būt atbildīgiem un pārliecinātiem par sevi, būt drosmīgiem un nebaidīties no dzīves izaicinājumiem, pašiem jau tagad spert pirmo, kaut nelielo solīti savas sirds profesijas virzienā. Iedvesmoti varam doties vasaras brīvlaikā, un varbūt kādam tā būs pirmā vasara, darot darbiņu, kas aizsāk ceļu uz savu sapņu profesiju.

Uzņemšana, 10.klase

Iestājpārbaudījumu rezultātu uzzināšana, pieteikšanās skolā, konkursa rezultāti (informācija atrodama arī iestājpārbaudījuma kodu lapiņā):