Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr


Skola lepojas!

Rīgas valstspilsētas fizikas 74. olimpiādē 3. vietu ieguvuši:

  • Vadims Vedats Kaiguns, 10.EU klase;
  • Edvards Plinče, 9.d klase.

Izteikta pateicība skolotājai Intai Liepiņai par skolēnu sagatavošanu olimpiādei.

Skola lepojas!

Rīgas valstspilsētas ķīmijas 65. olimpiādē

3. vietu ieguvusi Taiga Marija Matvejeva, 10.CV klase;

atzinību ieguvuši:

  • Jānis Poots, 10.CV klase,
  • Edvards Pogrebņaks, 12.CV klase.

Izteikta pateicība skolotājai Antrai Zeilei par skolēnu sagatavošanu olimpiādei.

Uzņemšana 7. un 10.klasēs 2024./25.m.g.

Rīgas dome publicējusi informāciju par vienoto iestājpārbaudījumu matemātikā Rīgas valsts ģimnāzijās.

Informāciju lasīt ŠEIT.

SVARĪGI!

Lai iestātos Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 7. vai 10.klasē, jākārto arī valodas iestājeksāmens (plānots tajā pašā dienā - 7.klasēm Svešvaloda (angļu vai vācu valoda),10.klasēm - Valodas (tekstpratība latviešu valodā un izvēlētajā svešvalodā: angļu vai vācu valodā). Sīkāka informācija par šī eksāmena norisi tiks publicēta pēc oficiālā saskaņojuma saņemšanas no RD.

Plānotas arī informatīvās tiešsaistes tikšanās topošajiem ģimnāzistiem un viņu vecākiem martā. Informācija tiks publicēta skolas mājas lapā.

Latvijas skolas soma

Programmas Latvijas skolas soma ietvaros, 22.janvārī, 33 gadus pēc barikādēm, drēgnā ziemas dienā, 9. c klase, kopā skolotāju Kārli Kūriņu, devās uz Barikāžu muzeju, lai atcerētos un pieminētu 1991.gada 15. līdz 22.janvāra notikumus.

Ieejot muzejā, mūs sagaidīja gide, kas aicināja doties uz telpu, kur ir izvietoti informācijas paneļi, kas atspoguļo barikāžu notikumus. Gide mūs iepazīstināja ar aprakstīto informāciju, parādīja tā laika foto aparātu, armijas ķiveri, gāzmasku, ko varējām arī uzmērīt. Vērtīga bija prezentācija par rīcību krīzes situācijās, tā iekļāva dažādas krīzes situācijas, sākot ar plūdiem un beidzot ar kara stāvokli. Visspilgtāk atmiņā palika aizsardzības punktu karte, kas bija zīmēta uz Vecrīgas tūrisma kartes, jo visas oficiālās kartes bija paredzētas armijas vajadzībām.

Tālāk mēs devāmies uz muzeja daļu, kur bija novietoti vairāki barikāžu laika eksponāti, piemēram, vairākas tā laika krievu grāmatas, tā laika virtuve, kā arī uz sienas bija salīmēti propogandas plakāti, atbalstot Baltijas valstu neatkarību. Ejot cauri un skatoties uz eksponātiem, gide padziļināti stāstīja par galvenajiem eksponātiem, piemēram Vecrīgas barikāžu maketu, kurā bija attēlota Doma baznīca, Doma laukums un radio ēka, kas bija viens no aizsargājamiem punktiem. Bet no visiem eksponātiem, mums prātā palika policista uniforma, kura piederēja nošautam policistam, kurš piedalījās barikādēs.

Pēc barikāžu muzeja apmeklējuma, tika paplašinātas un iegūtas zināšanas par daļu no valsts vēstures, kas bija viens no kritiskākajiem draudiem Latvijas Republikas tikko atgūtajai brīvībai. Ieteiktu ikvienam tautas cienītājam un patriotam doties uz šo muzeju, lai šie notikumi nekad netiktu aizmirsti.

Roberts Ģirts Praulītis, 9. c

Latvijas skolas soma

Kādu laiku atpakaļ ar programmas Latvijas Skolas soma atbalstu Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 9. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties Nila Īles vadītajā muzikālajā piedzīvojumā, kur skolēni tika iepazīstināti ar Perkusijas mūzikas instrumentiem, piemēram, džamba, Tibetas skaņu bļodu, lietus koku, zirgu nagiem, u.c. Tā bija aizraujoša pieredze kopā ar Nilu Īli un Maiju Sējāni-Īli, jo, kopā muzicējot, skolēni iepazina skaņas daudzveidīgo burvību, guva pirmās iemaņas ritma spēlē, kopīgi tika veidotas muzikālas kompozīcijas. Katram bija iespēja ne tikai skatīties un klausīties, bet arī izmēģināt un izbaudīt piedāvātos mūzikas instrumentus.

9. c klases skolnieces Luīzas Paulas Reimates pārdomas pēc nodarbības apmeklējuma:

Tā bija ļoti interesanta nodarbība, ko nekad nedomāju, ka mēģināšu. Mēs ienācām skolas Aktu zāle, un mūs pārsteidza visādi afrikāņu tradicionālie mūzikas instrumenti. Mūs no sākuma ar tiem iepazīstināja, pēc tam klausījāmies skaistā melodijā. Es pie tas varēju juties mierīga un aizmirst, ka vispār esmu skolā. Man tā melodija atgādināja meditāciju. Pēc tam katram iedalīja savu instrumentu un atļāva mums spēlēt pašiem savu melodiju. Man ļoti patika, jo bija interesanti pamēģināt kaut ko jaunu. Nodarbības beigā mēs visi kopā ar pasniedzējiem spēlējam tradicionālo afrikāņu mūzikas instrumentu Džamba. Mēs izspēlējām trīs dažādus toņus un pat dziedājām. Noslēguma mēs visi piecēlāmies kājas un dejojam tradicionālu deju. Personīgi man pašai ļoti patika, jo bija gan interesanti, gan kaut kas jauns. Tā bija vajadzīga pieredze, kas vienmēr paliks atmiņa.

Atklātās svešvalodu olimpiādes 2024 rezultāti

Pateicamies 705 skolēniem no 89 Latvijas skolām, kuri izmēģināja spēkus Atklātajā svešvalodu olimpiādē - vācu un spāņu valodās.

Pielikumā - rezultāti kodu secībā katrā valodas grupā.

Atklātās svešvalodu olimpiādes laureātu (godalgoto vietu un atzinību ieguvēju) saraksts tiks publicēts 15. februārī.

Pielikums: 6.kl. vācu v. | 7.kl. vācu v. | 9.kl. vācu v. | vsk. spāņu v.

Skola lepojas!

Š.g. 6.februārī Mazajā Ģildē norisinājās Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta svinīgs pasākums "Rīgas skolēns 2023. Mēs lepojamies!". Pasākumā dažādās nominācijās tika apbalvoti skolēni no 91 Rīgas skolas. 

Ar Rīgas domes Pateicības rakstu par būtisku ieguldījumu skolas attīstībā un skolas tēla popularizēšanā tika godināta arī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 12.SA klases skolniece Karlīna Veitnere.

No sirds apsveicam un lepojamies!

Augstskolu vēstnešu pasākumi

Šī gada janvārī un februārī četru nedēļu garumā ik otrdienu mūsu skolā viesojās Latvijas vadošo augstskolu vēstneši, lai vidusskolēniem sniegtu informatīvas lekcijas par studiju programmām un fakultātem, pastāstītu par studentu ikdienas dzīvi un atbildētu uz izvirzītajiem jautājumiem.

Lekcijas apmeklēja 11. un 12. klašu interesenti, un kopējais dalībnieku skaits bija 183 skolēni. Pirmo lekciju vadīja Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāves, tad viesojās Latvijas Universitātes vēstneses. Zīmīgi, ka viena no viņām ir mūsu skolas pagājušā gada absolvente. Lekciju ciklu turpināja Rīgas Stradiņu universitātes pārstāvji, un to noslēdza Rīgas Tehniskās universitātes vēstneši.

Karlīna Veitnere, 12.SA

Atklātās svešvalodu olimpiādes 2024 laureāti

Aicinām uz Atklātās svešvalodu olimpiādes laureātu apbalvošanu!

Atklātās svešvalodu olimpiādes laureāti (godalgoto vietu un atzinību ieguvēji), viņu skolotāji un/vai vecāki (ne vairāk kā 3 personas vienam skolēnam), laipni aicināti piedalīties svinīgajā pasākumā - saņemt diplomus un balvas Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā 24. februārī plkst. 11.00.

Pielikumā - laureātu saraksti katrā grupā.

Lai varētu plānot apbalvošanas norisi, lūgums līdz 20.02. informēt par skolēnu piedalīšanos vai nepiedalīšanos svinīgajā pasākumā (rakstīt Līgai Strazdiņai: lstrazdina4@edu.riga.lv).

Pielikums. Laureāti: 6.kl. vācu v. | 7.kl. vācu v. | 9.kl. vācu v. | vsk. spāņu v.

Skola lepojas!

Vācu valodas valsts 54. olimpiādē mūsu skolēniem izcili panākumi:

Johannesam Tobiasam Bergeram, 12.SA klase - I pakāpe;

Janai Sedoliņai, 12.EU klase - II pakāpe;

Emmai Sophie Hoeppner, 11.SA klase - II pakāpe.

Juglas dzīvnieku patversme "Labās mājas"

Š. g. 22. februārī 8.b klase devās uz Juglas dzīvnieku patversmi "Labās mājas". Tur bija iespēja redzēt gan suņu, gan kaķu dzīvi patversmē. Sākumā varējām arī paspēlēties ar kaķīšiem. Vēlāk ar sunīšiem devāmies pastaigā pa mežu, kur varēja redzēt, ka ikvienam sunim ir savs raksturs, taču visiem ir vajadzīga mīlestība.

Šī ekskursija lika padomāt par to, cik svarīga ir mūsu atbildība par saviem mājdzīvniekiem, jo katram dzīvniekam, tāpat kā cilvēkam, ir vajadzīgs, lai tam velta uzmanību, mīlestību un daļu sava laika.

Marija Ozoliņa, 8.b

Latvijas skolu ziemas festivāls

Piektdien, 16.februārī, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēni devās uz Latvijas skolu Ziemas festivālu Ērgļos. 43 talantīgie skolēni rādīja savas prasmes tādos sporta veidos kā biatlons, distanču slēpošana, sniega volejbols, snovbords un frīstaila snovbords, ragaviņu sports, kalnu slēpošana u.c. Piedalījās gan vidusskolēni, gan pamatskolēni. Ne visiem ir bijusi pieredze šajos sporta veidos, bet tas neliedza sajust aizrautīgo sporta un cīņas garu un piedalīties. Piemēram, vidusskolēnu ragaviņu sporta komanda Ērgļos ieradās bez iepriekšējas pieredzes un zināšanām par šī sporta veida sacensību norisi. Bet ar labu garastāvokli un jautru prātu izdevās izcīnīt bronzas medaļas.

Noteikti liela daļa no uzvaras ir pateicoties entuziastiskajiem atbalstītājiem - mūsu pašu skolotājiem un skolasbiedriem. Visas dienas garumā izskanēja smiekli un atbalsta vārdi. Iepazināmies ne tikai ar citu skolu jauniešiem un skolotājiem, bet arī vēl labāk iepazinām viens otru. Varam droši teikt, ka šī pasākuma ietvaros esam ieguvuši neaizmirstamas atmiņas un prieka mirkļus. Mēs esam gandarīti par sasniegumiem un kopā pavadīto laiku.

Patiesi esam lepni par sudraba medaļām distanču slēpošanā Eniai Kalniņai 12.CV un snovbordā Sofijai Gulbei 12.SA, bronzas medaļām slidošanā Patrikam Pazaram 7.a un ragaviņu sportā A. Peičai, A. Zvilnai, A. K. Dreimanei, J. Grīnbergai, E. Andersonei un J. Vēveram 12.CV. Lielu paldies sakām sporta skolotājai Ivetai Daudei par atbalstu un iespēju piedalīties šādā pasākumā!

Amanda Zvilna, 12.CV

Latvijas skolas soma

2024.gada 15. februārī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 12.EU klase, izmantojot “Latvijas Skolas soma” atbalstu, literatūras mācību stundu ietvaros devās uz Ziedoņa klasi, lai izspēlētu “Detektīvspēli”. Nesen skolēni literatūras mācību stundās skolā izzināja Imanta Ziedoņa dzejā atspoguļotos motīvus. Šī nodarbība bija iespēja uzzināt vēl vairāk par dzejnieku Imantu Ziedoni, analizējot viņa paša rakstura, darbības izpausmi dažādos motīvos, kas saistīti ar viņu pašu, nevis tikai viņa daiļradi, - ceļš, darbs, daba, paradokss. Uzdevumu veikšanai tika piedāvāti dažādi veidi - gan rakstveida, gan video, gan priekšmeti, kas veicināja skolēnus radoši darboties grupās un argumentēt savu viedokli. Katra skolēnu grupa izpētīja kādu motīvu atsevišķi, uzzinot ko jaunu un pēc tam pastāstot par to arī vienaudžiem, viņiem saprotamā veidā un valodā.

Šī spēle bija ne tikai izglītojoša, bet arī jautra, kā arī tā bija iespēja brīvā stilā patrenēties publiskās runas prasmju pilnveidē. Veiksmīgi pārdomātā detektīvspēles norise skolēniem deva iespēju iepazīt Imantu Ziedoni kā spilgtu personību, kas devis latviešu tautai un sabiedrībai ko vairāk nekā tikai skaistus daiļdarbus. Daudzi skolēni nodarbības beigās atzina, ka bija patīkami pārsteigti, ka dzejnieks bijis tik daudzpusīgs un sociāli aktīvs un ka viņa raksturā ir kas tāds, kas paliks atmiņā.

Alise Vatagina, 12.EU

Vecāku diena 2024

Otrdien, 5. martā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā no plkst. 16.45-19 notiks vecāku diena.

Vecākiem lūgums līdz 04.03.2024. plkst. 19:00 pieteikties elektroniski skolas mājaslapā vai zvanīt uz sekretariātu pa tālruni 67474274 (d.d. 8-13), norādot skolotāja vārdu un uzvārdu, ar kuru vēlas tikties, kā arī bērna vārdu, uzvārdu un klasi.

Makulatūra

Aicinām piedalīties uzņēmuma "Zaļā josta" rīkotajā makulatūras vākšanas akcijā. Makulatūru, sasaiņotu vai kastēs, varēs novietot skolas sporta vestibilā 7., 21. un 22. martā no plkst. 7.30 līdz 9.00.

Makulatūra ir resurss, ko pārstrādā un atgūst vērtīgās celulozes šķiedras papīra ražošanai. Ar to ievērojami ietaupām un saglabājam mūsu vērtīgos resursus - elektroenerģiju, ūdeni un koksni (mežus).

Piedalies arī Tu!

Skola lepojas!

Ģeogrāfijas 41. olimpiādē 9.-12. klašu skolēniem Rīgas valstspilsētā

Alekss Bukšis-Haberkorns, 12.EU klase, ieguvis 1. vietu

Guntis Gunārs Tērauds, 12.EU klase, ieguvis 2. vietu

Toms Špīlbergs, 11.EU klase, ieguvis 3. vietu.

Izteikta pateicība skolotājam Ģirtam Paeglītim par skolēnu sagatavošanu olimpiādei.