Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Jaunumu arhīvs

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024


Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec


Konkursa uz 7.klasi rezultāti

Konkursa mācībām 7.klasē RVVĢ REZULTĀTI ŠEIT.

Pretendentiem līdz 8.05.2023. jāizpilda aptauja, norādot savu lēmumu (neaizmirstiet to izdarīt katrā no skolām, kur pieteicāties). Aptauja aizpildāma ŠEIT.

Informācija par iesniedzamajiem dokumentiem tiks publicēta pēc 25.maija, sadaļā Izglītība- Uzņemšana.

Skola lepojas!

27. un 28. aprīlī norisinājās Rīgas vispārējās izglītības iestāžu 7. – 9.klašu skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference.

Konferencei tika pieteikti 44 darbi 7 mācību satura jomās no 19 Rīgas skolām.

 

Sveicam mūsu skolnieces Heidiju Zaueri (Dabaszinātņu mācību satura joma) un Luīzi Melderi (Valodu mācību satura joma), kuras abas ieguvušas 1. vietu savās sekcijās!

Pateicamies darbu vadītājām - skolotājām Eritai Maurītei un Meritai Meierei-Jancei par ieguldīto darbu!

Skola lepojas!

Sveicam Rīgas Pilsētas finālsacensībās florbolā meitenēm 10.-12. kl. grupā ar iegūto 3. vietu.

Skolas komandu pārstāvēja: T.Tomale; D.Svalba; N.Ņedaškovska; P.K.Folka; K.Stūre; R.Lazdiņa; E.E.Gulbe un A.E.Glāzniece.

Eiropas dienas konkurss

9. maijā Eiropas dienas ietvaros Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā tika veidots konkurss desmitajām klasēm. Pasākumu organizēja 11. EU klase ar skolotājas Ievas Ērgles atbalstu. Konkurss ietvēra jautājumus par Eiropas Savienības kultūru, uzdevumus ar kontūrkarti, kahoot spēli un individuālu Eiropas eksāmena pildīšanu.

1. vietu RVVĢ 2023. gada Eiropas dienas konkursā izcīnīja Kaspars Mūrnieks 10.CV, Daniēls Ločmelis 10.EU, Rūta Visocka 10.EU, Sabīne Virse 10.EI.

1. vietu kahoot spēlē ieguva Filips Biete 10.EI.

Konkurss sākās ar jauku sagaidīšanu, kur katrs dalībnieks izlozēja komandu, kurā piedalīsies. Tādā veidā tika veicināta socializēšanās ar citām klasēm un komunikācijas prasmju attīstīšana ar nepazīstamiem cilvēkiem. Spēlē bija dažāda veida jautājumi, piemēram, par Eiropas Savienības zināmajām sejām, kultūras pieminekļiem un valstu karogiem, kurus kopīgi jauniešiem vajadzēja atpazīt diskutējot vienam ar otru.

Anna Kamša 11.EU

Latvijas skolas soma

Ar iniciatīvas Latvijas skolas soma atbalstu, mums, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 8.c klases skolēniem, bija iespēja doties uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju. Lielākai daļai klasesbiedru šī bija pirmā reize apmeklējot šo muzeju.

Muzeja apmeklējuma laikā bija iespēja redzēt muzeja patstāvīgo ekspozīciju, gides pavadībā izzināt dizaina procesu, kā arī iepazīt slavenā latviešu dizainera Germana Ermiča stikla krāsu spēli personālizstādē “Plūstoši”. Vislielāko interesi piesaistīja iespēja pašiem paeksperimentēt ar krāsām, apgleznojot līdzi atnestos baltos kreklus. Tas bija patiešām ļoti interesanti, un visi bija sajūsmā par rezultātu!

Paldies, ka bija tāda iespēja apskatīt, pataustīt un uzzināt par dažādiem materiāliem un praktiski darboties.

Fofogrāfijas no muzeja apmeklējuma var redzēt šeit.

Anna Andrejeva 8. c klase

Informācija par 7.klasēm:

pēc līdz 8.05. iesniegtajiem datiem par piekrišanu/atteikumu mācībām RVVĢ, ieteikumu mācībām papildus saņem skolēni ar punktu skaitu 136 - 139.
Dokumentu iesniegšana 31.05.
(14.00-19.00), 1.06. (8.00 - 14.00). No 25.05. sadaļā Izglītība - Uzņemšana būs publicētas dokumentu veidlapas.

Informācija 10.klasēm par iestājeksāmenu 13.05.

(skolas rīcībā nav iestājpārbaudījuma kārtotāju e-pasti, tāpēc ziņa nav nosūtāma):

Reģistrācija eksāmenam sākas 9:10. Pulcēšanās skolas pagalmā. Skolēniem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase, ID, skolēna karte). Pie skolēna nevar būt mobilās saziņas iekārtas, tās būs jāatstāj telpā norādītajā vietā. Ieteicams līdzi paņemt ūdeni un enerģijas devu pauzei, jo starp daļām ir 30 minūšu starpbrīdis. Kodus skolēni saņem iestājpārbaudījuma laikā.

Muzeju nakts

Rīgas Valsts vācu ģimnāzija piedalās Muzeju nakts pasākumos 13.maijā. Apmeklētājus gaidīsim jau no plkst. 15:00. Programmā – Dārza svētki, Teātra svētku miniizrādes, Salona sarunas un Ģimnāzijas koru Dziesmusvētku programmas mēģinājums, kā arī filmas “Pirmais gadsimts Āgenskalnā” demonstrācija.

PROGRAMMA »

Konkurss uz brīvajām vietām 8.,9.,11.,12.klasē

RVVĢ izsludina pieteikšanos iestājpārbaudījumam konkursā uz brīvajām vietām 8., 9., 11., 12.klasē.

Informācija atrodama sadaļā Izglītība - Uzņemšana

Skola lepojas!

10. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinājās mācību priekšmetu valsts olimpiāžu dalībnieku apbalvošana. 

Attēlā: vācu valodas skolotājas Ina Baumane un Juliane Hannelore Kaup kopā ar skolēniem, godalgoto vietu vācu valodas valsts olimpiādē ieguvējiem, Oskaru Ķipēnu un Johannesu Tobiasu Bergeru.

Muzeju nakts video

Ģimnāzija īpaša ar vēl vienu tradīciju, kas pulcē bijušos, esošo un topošos skolēnus, apkaimes iedzīvotājus un visus pārējos interesentus: MUZEJU NAKTĪ esam atvērti un piedāvājam plašu programmu - no Dārza svētkiem līdz koru atklātajam mēģinājuma, skolēnu teātra uzvedumiem, skolas vēstures filmu demonstrāciju, muzeja un skolas telpu apskati. Noskaties 2023.gada 13.maija Muzeju nakts pasākuma kopsavilkumu!

Erasmus+ Berlīne

Projekta "Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts skolēniem un personālam" ietvaros 40 skolēni no 16. - 21. aprīlim pilnveidoja savas svešvalodu prasmes partnerskolā Vācijā (Lessing-Gymnasium Berlin). Projekta mērķis bija veidot skolēnu izpratni par Vācijas kultūru, iepazīt Berlīnes apskates objektus, papildināt un ikdienā lietot vācu valodas zināšanas, iepazīt Lesinga ģimnāziju un vācu skolēnu ikdienu, piedalīties meistarklasēs kopā ar vācu jauniešiem un izstrādāt projektu par apskates objektiem Berlīnes apkārtnē.

Lesinga ģimnāzijā skolēni kopā ar vācu audzēkņiem nelielās grupās izstrādāja projektu par kādu konkrētu apskates objektu: meklēja, analizēja un apkopoja informāciju, kopā devās apskatīt šo vietu un pēc tam veidoja plakātu. Kopīgā projekta noslēguma vakarā tika prezentēti izstrādātie projekti par Berlīnes apskates objektiem, kā arī pirmizrādi piedzīvoja Latvijā skolēnu veidotā filma par apskates objektiem Rīgā. Vakara noslēgumā gan latviešu, gan vācu jaunieši vienojās kopīgās aktivitātēs un baudīja vācu jauniešu vecāku sarūpēto mielastu.

Projekta laikā skolēni devās pastaigā pa slaveno ielu Unter den Linden no Brandenburgas vārtiem līdz pat Aleksandra laukumam, apmeklēja gan zooloģisko dārzu un Pasaules dārzus, gan baudīja Berlīnes panorāmu no televīzijas torņa, iepazina Berlīnes viduslaiku vēsturi Dungeon Berlin, iepazina filmu veidošanas aizkulises filmu parkā Babelsberg.

Skolēni apliecina, ka projekta laikā viennozīmīgi ir iegūta vērtīga pieredze, jauni draugi un ir iepazīta cita kultūra: “Piesakoties šim projektam, es negaidīju, ka atbraucot atpakaļ, es būšu ieguvusi tik daudz jaunas pieredzes, redzējusi un apskatījusi tik daudz jaunu vietu, satikusi tik daudz jauku cilvēku. Ja būtu iespējams, es noteikti vēlreiz dotos šādā braucienā, jo tā bija patiešām unikāla pieredze.”

Erasmus+ Ksantene

Projekta "Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts RVVĢ skolēniem un personālam" ietvaros mūsu skolas 8. un 11. klases skolēni no 17. – 23.04. 2023. pilnveidoja savas svešvalodu prasmes Ksantenē, Vācijā. Projekta mērķis ir sniegt izglītības iespējas multikulturālā vidē, attīstīt komunikācijas un sociālās prasmes, iepazīt starpkultūru saziņu un iespējamās nākotnes karjeras iespējas.

Projekta norises laikā skolēni apskatīja Ksantenes pilsētu un rātsnamu, tikās ar pilsētas mēru, kā arī apmeklēja tuvējo pilsētu Āheni un tās elpu aizraujošo katedrāli. Vesela diena tika veltīta mācību ekskursijai uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli, kurā skolēniem bija iespēja iepazīt vienu no Eiropas Parlamenta ēkām, kā arī apmeklēt EP sēžu zāli. Tajā pašā dienā skolēni devās uz Eiropas Parlamenta apmeklētāju centru “Parlamentarium”, kas ir Eiropā lielākais parlamentārajai darbībai veltītais centrs. Tur skolēni uzzināja daudz dažādu interesantu faktu par Eiropas Savienību un ne tikai. Visa projekta laikā skolēni grupās kopā ar Vācijas skolēniem cītīgi gatavojās projekta noslēdzošajai diskusijai par tēmu “Vācija un Latvija – kopīgās saknes un kopīgais mantojums Eiropā”. Projekta noslēgumā tika aizvadīta veiksmīga diskusija. Pirms lidošanas prom skolēniem vēl bija iespēja iepazīt Ķelni un tās galveno apskates objektu – Ķelnes katedrāli. Savukārt 8.klases skolēniem bija lieliska iespēja ielūkoties mācību procesā un hospitēt vācu ģimnāzijas stundas.

Kopumā projektā tika aizvadīta lieliska nedēļa pilna ar neaizmirstamām atmiņām, un jau 23. aprīlī skolēni, atvadījušies no savām viesģimenēm, lidoja atpakaļ uz mājām. Projekta ieguvums ir jauniegūtie draugi, kā arī uzlabotas zināšanas gan vācu, gan angļu valodā un kopumā visi ir gandarīti par savu gūto pieredzi apmaiņas programmā.

Latvijas Skolas soma

20. maijā 10.CV klase devāmies ekskurijā uz Vecrīgu. Apmeklējām mākslas muzeju "Rīas BIrža", kur aplūkojām gan izstādi, gan pastāvīgo ekspozīciju. Izstādē bija aplūkojami latviešu mākslinieku darbi no Rietumu bankas kolekcijas. Pastāvīgajā ekspozīcijā guvām ieskatu par dažādām kultūrām, aplūkojot senus apģērbus, traukus un maskas. Iepazinām arī vācu un holandiešu glezniecību. Apmeklējām ...

 

Informācija 10.klasēm (atjaunota 29.05. plkst. 15:40):

Aktualizēta informācija par konkursu uz 10.klasi:

Ieteikt uzņemt IKT (pirms tam - Rezervē): 9-1127, 9-2868, 9-2124, 9-2373, 9-2108, 9-2287.

Ieteikt uzņemt 1. izvēlē - pretendenti ar punktu skaitu 85 punkti un vairāk.

Lūgums apstiprināt jauno piedāvājumu: ŠEIT

Erasmus+ projekts – iespēja gūt vērtīgu pieredzi

"Erasmus+ akreditētais mobilitātes projekts skolēniem un personālam" Nr. 2021-1-LV01-KA121-SCH-000018606 noslēgsies 2023.g. 31.augustā.

Projekta ietvaros 2022./2023.m.g. ir notikušas 3 skolēnu grupas mobilitātes uz Hannoveri (3.-10.03.), Berlīni (16.-21.04.) un Ksanteni (17. -23.04.).

Lai izplatītu projektā iegūto pieredzi un pastāstītu par projekta norisi un aktivitātēm, tika organizētas tikšanās ar 7., 9. un 10.klašu skolēniem ģimnāzijas aktu zālē. Sava stāstījuma vizualizēšanai skolēni izmantoja prezentāciju un video. Ksantenes projekta 8.kl.skolēnu grupa bija sagatavojusi arī Kahoot, lai aktivizētu dzirdēto un paplašinātu skolēnu redzesloku.

Rīgas Valsts vācu ģimnāzija turpinās Erasmus+ akreditēto mobilitāšu projektu arī 2023./2024.m.g., jo ir saņemts nākamā projekta pieteikuma apstiprinājums. Precīzāka informācija būs pieejama mājas lapā no 02.09.2023.